Dünyanın Hâlleri

   Dünyanın bin bir türlü hâli vardır. Ağlayanı, güleni vardır. Çalışanı, yatanı vardır. İftiralar atanı vardır. Dostlarını satanı vardır. Güçsüzleri ezeni vardır. Güzellik ve bolluklardan bezeni vardır. Diyar diyar gezeni vardır.
   Az ömürde çok hırslara boğulanı vardır. Hırslarına yenik düşüp çil yavrusu gibi dağılanı vardır. En büyük serveti olan aklını kullanamayıp sağılanı vardır. Kabak çiçeği gibi açılanı vardır. Açıldıkça seçileni(!) vardır. Kendisinden geçileni vardır. Kaçmaktan kovalamaya vakti olmayanı vardır. Doldurdukça doldurdukça dolmayanı vardır. Bir ömürde hiçbir zaman solmayanı vardır. Doğduğunda ağlayan, ölümünden habersiz, bu arada yaşamayı unutanı vardır.
   Yarımı yemez, bütüne kıymazı vardır. Kızılacaklara kızmazı vardır. Diğer yandan asılsa azmazı vardır.
   Körler mahallesinde ayna satanları vardır. İlaç diye aşına zehir katanları vardır. Battıkça derinlere batanları vardır.
   Oynanan oyunları bozanları vardır. Fokur fokur kaynayan kazanları vardır. Olup bitenleri düzenleri, yazanları vardır.
   Kötülükler içinde iyilikleri görenleri vardır. Kötüler içinde iyi olanları vardır. Bir lokmayı üç kişiye bölenleri vardır. Sevgileri bölerek çoğaltanı vardır. Sabrıyla insanları şaşırtanı vardır. Merhametiyle çevresini kuşatanı vardır. Düşene destek olmak için nöbet tutan erleri vardır. Karanlıkta kalanlara ışık tutmak üzere bekleyen fenerleri vardır.
   Helal rızk ardında koşanları vardır. Hikmetlere şaşanları vardır. Güzellikleri görünce coşanları vardır. Bazen kavga da eden ancak her zaman birbirine destek olan ve "kardeşlik böyle bir şeydir" diyenleri vardır. Namus elbisesini üzerine sıkıca giyenleri vardır. Böylelerinden insana zarar gelmez diyenleri vardır.
   Haramdan, şeytandan kaçar gibi kaçanları vardır. Allah"ın huzurunda kendinden geçenleri vardır. Hakk"a bir kuş misali uçanları vardır.
   Vardır, vardır da niceleri anlatmakla bitmez. Yaza yaza kalem biter, mürekkep biter, toner biter, bilgisayar yorulur ancak yazılacaklar bitmez. Okunacaklar bitmez. Yaşanacaklar bitmez. Anlatılacaklar bitmez. Görülecekler bitmez. Gezilecekler bitmez. Sevilecekler bitmez. Sevenler bitmez. Sorular bitmez. Cevaplar bitmez. Bu dünya böyledir işte… Anlayana helal olsun!
   [email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR