Dünden bugüne..

   DÜNDEN BUGÜNE HATIRDA KALANLAR..
Mütareke yılları...Gazeteci çocuk, soğuğa aldırmadan bağırıyor : Gazete! Gazete !..Elinde bastonu,başında fesi,setre pantolonlu orta yaşlı adam :”Ne haberler var çocuğum ? “ Çıplak ayaklı ,yırtık mintanlı çocuk , karşısındakini süzdü :”Eğer ,kuvva-yı milliyeci , İttihatçı isen korkmalısın ! Yok ,Hürriyet ve İtilafçı yani Sarayın ,Damat Ferit "in adamıysan korkma  Efendim . “Nedenmiş o ?”dedi adam . Çocuk gazeteyi işgal kuvvetlerinin Dolmabahçe önlerindeki demirli işgal donanmasına doğrulttu. ” Aha bunların  yüzünden!..İngiliz" in kucağına oturanların korkmasına gerek yok. ,”dedi.” Ben şehit oğluyum. Babam Çanakkale"de bunun için mi şehit düştü ,dedi.Adamın nutku tutuldu .Kağıt parayı çocuğun avucuna tutuşturdu,gazetesini kaptığı gibi uzaklaştı..

Yine Dün" lü yıllar... Selanik dolayında Rum/Bulgar eşkıyasının kol gezdiği, mal ve canın hiçe sayıldığı sancılı günler.Yörede İngiliz,Fransız konsoloslarının sözü geçer olduğu günler..Komiserlerinin :“Dediğim ,dedik”, “Kanun da nizam da  benim “ dediği o günlerde.. Bir adli olay zuhur eder. İşin bahanesidir. Müslüman mahallesine saldırılır :   Genç/yaşlı...çoluk/çocuk ...kadın erkek demezler , önüne geleni yatırırlar falakaya … eşkıyalar fırsattan istifade yağma talana başlarlar..Müslümanların canına tak eder..İstanbul  Hükümeti sağır ve dilsizdir olanlara .
Türk"ün ayranı kabarmış ,sabır taşı çatlamıştır.Olayların ardındaki Fransız,İngiliz konsolosluğu basılır .Konsoloslar öldürülür.Avrupa ayağa kalkar..Osmanlı telaşlanır.Mütareke  imzalanmıştır ya .Silahlar bıraktırılmıştır ya .Saray ,baskılara boyun eğer ,suçlular yakalanır. Yargısız infaz sonucu ,3 kişinin idamı uygun görülür.Üç kişi.

Tarih : 27 Mayıs 1915 .”İttihat ve Terakki Fırkası.” İşbaşındadır..Irkçı Almanlar ,İktidarın “üç paşası ve üç maşası"”na  öylesine tesir ederler ki –bugünkü Brüksel sevdalıları ile aynı yolda -ve savaş hali gereği Ermenilerin güvenli bölgelere sevki Kanun"u  çıkartılır. Osmanlıcası :”Vakt-i seferde (savaş sırasında )icraat-ı Hükümete karşı gelenler için cihet-i askeriyece (askeri yönden ) ittihaz olunacak tedabir (alınacak olan tedbirler )hakkında Kanun-ı muvakkat (geçici kanun) .Tarih :13 Recep 1333.İmza :Padişah Mehmet Reşad. Başkumandan vekili ve Harbiye Nazırı Mehmet Said Enver Paşa.
Sonrası  malum.Tartışması uluslararası boyuta taşınan “sahte Ermeni soykırımı “olarak adlandırılan elim olaylar cereyan eder..Sorumlu/sorumlular aranır , bulunur.”Üç Paşa” kaçar , kurtulur ,ama kaderden kurtulamazlar !.

Bütün Zırtapozyanlar, Hıncaklar ve İngilizler avcı olmuş , masum kanı dökmek için “Nemrut Kürt Mustafa Paşa"yı  bulurlar.Meşhur Divan-ı Harb kurdurulur.İlk kurban ,Boğazlıyan Kaymakamı,Yozgat mutasarrıf vekili Mehmet Kemal Bey"dir.İkincisi,Urfa Mutasarrıfı Nusret Bey ve üçüncüsü Diyarbakır valisi Reşid Beydir.”El hükmü limen galebe.”.Galibin dediği olur! Nemrut"un dediği olur ! Üçü idama mahkum olurlar..“Üç Şehit-i Milli.” Fetvayı Şeyh" ül İslam Mustafa Sabri Efendi ,infazın şahidi , İngiliz Muhipleri Cemiyeti"nin Reisi Said Molla"dır.

Tesadüfe bakın ki!.İdamlar , tam da “Sevr Anlaşması”nı imzalamaya gidecek  Osmanlı delegelerinin hareket saatine denk gelir.Heyeti götürecek Fransız  gemisinin adı ne dersiniz ?  DEMOKRASİ ! Tılsımlı sözcük...

5 Nisan 1920"de Damat Ferit emriyle kurulan Divan-ı Harbin başına –kasten-Kürt Nemrut Mustafa Paşa getirilir.Nemrut kalem kırmaya ,baş almaya doymaz.Sırada  Kuvva-yı milliyeci Mustafa Kemal Paşa ,Fevzi Paşa(Çakmak) ,H.Rauf  (Orbay),Ali Fuat (Cebesoy ) ve İsmet Paşaları gıyaplarında ölüm cezası vermiştir.
 Bu hain ,17 Haziran 1921 de Ankara Hükümeti"nin iktidar olduğunu anlayınca Irak"a kaçmıştır.2 Ağustos 1922 "de “Bangi Kürdistan “ isimli gazete çıkartarak Anadolu "daki mücadelenin  aleyhinde yazılar yazıyor, Kürtlere Mustafa Kemal Paşa"nın oyununa gelmemeleri için uyarılarda bulunuyordu. Fitnecinin siyasi çalışmaları bununla sınırlı kalmaz 01 Ekim 1924 "de Kürdistan Cemiyeti Başkanı sıfatıyla  “Milletler Cemiyeti”ne  bir mektup yazar.” Bugün  PKK lı Baydar ve Karayılan hainlerin Obama" ya yazdıkları gibi.”,Türk yönetiminin Kuzey Kürdistanlılara karşı yapmış olduğu saldırıları(!) protesto ederek ,Türkiye"nin “ Kerkük ve Musul “üzerinde hak taleplerine  karşı çıkmıştır.

1960 İhtilali yapılır. Yassıada yargılamaları  sırasında savunma yapanlara “Sizi buraya getiren kuvvet böyle istiyor.” diyebilen Meşhur Hakim Salim Başol , bir çırpıda "İktidarın “ Başbakanı ve İki Bakanı ölüme mahküm eder.Demokrat Parti tarih olur. .
Ne tesadüf ! Dünden bugüne sayı hiç  değişmedi.
 
Eylül "ün 12 sindeyiz.”Nitekim Paşa”nın emir komutasında , “Bizim çocuklar”( mış !) diye ,ABD" nin stratejik güdümünde  sonradan öğrendiğimiz “Cumhuriyeti Koruma ve Kollama “ İhtilali sonrasında “ Mamak /Metris duruşmaları “sağdan ve soldan seçilmiş ” – otgiller /kılıç kalkan oynayan akıncılar  hariç tutuldukları için - mesela : “Hatırla sevgili” ye konu olan “idam”ların sayısı yine üçtür !

Gelelim Bugün"e : Bırakın üçü beşi..Asabilir misiniz “İmralı Canisi”ni .”Asamazsınız! Asamayacaksınız !” diyen haksız mı? Adama bir “kediyi bile vermezler!”.Çünkü ,ezberleri bozulur ! Türkün kaderi ezelden ebede böyle yazılmış !.Tek suç Türk olmak,Türk doğmak!

600 yılda koca Osmanlıda :36 padişah geldi geçti..235 Sadrazamın sadece 85"i Türk ,170 Kaptan-ı Derya"nın 55"i Türk ,210 Defterdardan sadece 50 si Türk...Hırvat kökenli Kuyucu Murat Paşa"nın emriyle bir rivayete göre : 40 bin, bir rivayete göre :70 bin Alevi/Bektaşi , Türkmeni katledilirken ,Şeyhülislamın fetvasına bakın !“...öldürülmeleri helaldir(!)İslam askerlerinden onları öldürenler gazi (!),ellerinde ölenler şehittir.(!)

Soykırım yaygarası koparan sahte tarihçilere ! Resmi tarihi sorgulayacağız diyen seyyar kıbleli  Aydınlara ! Tarih okumayan izansızlara ! Okuyup okuduğunu çarpıtanlara ! “Dün” gibi “Bugün” de ervahlarına  yuh olsun !  Hasan Anayol
 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR