Değişin beyler değişin

 Merhabalar,Ülkemizin ve Samsunumuzun gündeminde o kadar çok konu,sorun varki yazmaya kalsak buradan çin'e kadar yol olur gider.Gündemi taki ederken satır aralarında bir söz dikkatimi çekti eski bir genel başkan CHP ile ilgili şunu söylüyor; CHP formüla 1 yarışında gibi,pilot yoluna devam etmeli ama 5 dakika'da lastiği de değiştirebilmeli.Ahh be başkanım Ahhh,hep böyle deniliyorda bir türlü gerçekleştirilmiyor nedense.

            Yıllardır hep iyi niyet temennileri,iyi niyetli söylemler gerçekleşiyor ama bir türlü bunlar ne eyleme dönüşüyor nede harekete geçirtebiliyor.

CHP nin kaderinde hep muhalefette kalmak var gibi.Eeee yani her iktidarada muhalefet lazım,Türkiye'dede bu işe hazır ve uzman bir CHP var.

Parti içerisinde istedikleri kadar kurultay gerçekleştirsinler,istedikleri kadar yeni isimleri bulup vitrine çıkartsınlar bir türlü Vatandaşın içerisine,ruhuna inemiyorlar.

Zaman zaman göstermelik siyasetin gereği olan bazı açıklamlar yapıyorlar,kısa bir zaman sonra bakıyorsunuzki tam tersi hareketlerde bulunuyorlar.İnandırıcılıkları, samimiyetleri tamamen ortadan kalkıyor.Hal böyle olunca da vatandaşımız sandıklarda gereğini yapıyor.

            107 yaşında vefat eden rahmetli dedem vardı.Nalbant İbrahim derlerdi adına,bu bölgenin en iyi nalbantıydı.Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN Havzaya gelişi dahil yakın tarihimizin canlı canlı şahidi idi.Oğlum derdi biz neler gördük neler CHP denilince aklımıza asker jop sıkı yönetim gelirdi.CHP denilince aklımıza KURAN-I KERİM'in öğretilmesi ve okunmasının yasak olduğu,Minarelerden Türkçe Ezan okunduğu gelir aklımıza.Sanki İslamın karşısında,Müslümanlara eziyet veren bir parti gelirdi derdi.Bizleri insan yerine koymayan kalabalık bir sürü gibi düşünenler gelirdi aklımıza.Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN izinden çıkmış,Köylü Milletin efendisidir,Bizlerde bu insanların hizmetkarıyız sözlerini tersine çevirmiş bir hale geldiler derdi rahmetli dedem.

            Şöyle hafızalarımızı bir yoklayalım etrafımıza bir bakalım; yaşları bugün 50 ile 75 arasında olan büyüklerimizin kaçta kaçı KURAN-I KERİM okumasını biliyor.Bu yaş gurubundakilerin kaçta kaçı islami bilgileri tam olarak biliyor.Benim amcam 79 yaşında Kuran-ı Kerimi kaçak olarak okuyarak kıt kanaat öğrenmiş,Babam 74 yaşında Kuran okumasını bilmiyor.Oysa o tarihlerde bu ülkede yaşayan insanların maneviyatı ve inancı en yüksek seviyede idi.O koskocaman CHP döneminde bütün bu maneviyatın ve inancın zayıflatılması için ne gerekiyorsa yapılmış. Neler neler yapılmış kısaca hafızalarımızı ve bilgilerimizi bir tazeleyelim.

            Ezan-ı Muhammedi (yani Bilâl-i Habeşi'nin okuduğu gibi ezan) yasaklanmış, hac yasaklanmış, Kur'an eğitimi almak, ya da vermek yasaklanmış, camilerin önemli bir kısmı yıkıma terk edilmiş, bir kısmı satılmış, bazıları kiraya verilmiş (hatta CHP merkezi olarak kullanılmış), gazetelere ?Dinden bahsetmeyin? anlamında genelgeler gönderilmiş, ders kitaplarında ?Muhammed'in düşüncelerinin toplu olduğu kitaba Kur'an denir? (950'ye kadar okutulan ?Tarih II? isimli ders kitabında aynen böyle yazıyor) türünden inkâr fırtınaları estirilmiştir.

            Eskilerimiz, CHP iktidarını ?Geldi İsmet (CHP Genel Başkanı İsmet İnönü) kesildi kısmet? tekerlemesiyle ifade özetlemişlerdi. Çünkü geçmişte yaşadıkları CHP iktidarı yokluk, kıtlık, açlık, baskı, şiddet, zulüm, imamsızlık, ezansızlık anlamına geliyordu?
Halkın, ilk özgür seçimlerin yapıldığı 14 Mayıs 1950'den bu tarafa, CHP'yi ?kendi hür iradesi?yle iktidara getirmemesi (darbe şaşırtmacaları başka konudur), CHP'nin bu geçmişiyle ilgilidir.Ecevit'li CHP döneminde bu geçmiş tekrarlanmış, CHP'nin 978 iktidarında yokluk, kıtlık, kuyruk ve hatta karne (akaryakıtta) devri hortlamıştı.
            Uzun yıllar Türk Siyasi Hayatında var olan ve var olmaya devam edecek olan CHP'nin millet adına devlet adına bir başarı öyküsü olmamıştır.Yapı olarak kendilerini değiştirme gayreti içerisine girdikleri zamanda(göstermelikde olsa) bunu algılayamayanlar hemen parti içerisinde sert muhalefetlere başlamışlardır.

            Geçtiğimiz Milletvekilliği seçimlerde seçim bölgelerinde bayanlara baş örtüsü dağıtmışlardı hatırlarsanız,hemen seçimler esnasında bir sandıkda başı örtülü bir bayan görevli var diyerek şikayette bulunmuşlardı.Bu ne pırasa bu ne lahana turşusu.Bu ve benzeri uygulamaları çoğaltmamız o kadar mümkünki sırf muhalefet olsun diye Anayasa Mahkemesinin kapısını aşındırırlar sürekli.Kendilerini ifade edememenin sıkıntısını bu şekilde gidermeye çalışırlar ve medet umarlar.

            Bir dönemeler sattırmamda sattırmam diye tutturmuşlardı boğaz köprüsünü,Özelleştirmeye karşı çıkmışlardı şiddetle.Ama bir bakıyorsunuz İş bankasına ait olan şişe camın özelleştirilmesini severek yaptılar.derimya hep Rabbim CHP nin yokluğunu göstermesin,yoksa kim muhalefet edecekti bizlere,kendi varlığına.Tıpkı Osmanlıdaki Yeniçerilerin İSTEMEZÜKK leri gibi.

            Değiştirin beyler değiştirin zihniyetinizide kadrolarınızıda değiştirin.Bu topraklarda yaşan insanra rağmen onların duygu düşünce ve inançlarının karşısında olmayın.İki günlük kurultay CHP ye belki çok şeyler katabilir,belki diyorum zira bekleyip göreceğiz.Yoksa aynen kol kırılır yen içerisinde kalır,Benim oğlum bina okur döner döner bidaha okur misali git geller hep aynı olur misali kısır döngüye,muhalefete devam edilir.İktidar olmak hikaye olur CHP için.CHP nin İl başkanı bir demecinde ATATÜRKÇÜLERDEN emanet oy istiyoruz demişti.Hepimiz ATATÜRKÇÜYÜZ,Ben onların olmadığı kadar ATATÜRKÇÜ bir insanım.Ama Benim oyum emaneten gitmez vesselam.Birde söylem tarzınız yanlış Emanet Oy isteyecekseniz 75 Milyondan isteyeceksiniz.Her türlü görüşten farklı sosyal yaşantıları olan bu toplumun her kesiminden Kısacası Bu Milletten  İsteyeceksiniz emanet oyları,ayrıştırma yapmadan,Milleti kamplara bölmeden.

            Ne Demek ATATÜRK'cülerden emanet oy istiyoruz.İslamcısından,Milliyetcisinden, Dinsizinden,Cemeatlerinden,Kapitalistinden,Sosyalistinden, Maocusundan,  Lenincisinden bu toplumun her kesiminden Oy İSTEMİYORMUSUNUZ? Yoksa siz kafatascı bir yapıyamı sahipsiniz?

Saygı ve Sevgilerimle..

ALLAH (C.C.) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN



 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR