Davos'ta bir başbakan

  Davos, İsviçre"nin doğusunda bir kasaba.  20. yüzyılda uluslararası bir üne sahip kış sporlarının yapıldığı bir merkez. Ayrıca 1971"den beri yıllık olarak düzenlenen "Dünya Ekonomik Forumu"na ev sahipliği yapmaktadır.
   Bugünlerde Davos Türkiye, Türk ve Müslümanlar için başka anlamlar ifade ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, bir panele katıldığı, kan emici Şimon Peres"in susturulduğu, Osmanlı tokadıyla tokatlandığı bir yer. Peres, o kadar suçu sanki kendileri değil de başkası işlemiş gibi utanmadan, sıkılmadan pişkin pişkin konuşuyor. Ses tonunu yükseltebilecek kadar ileri gidebiliyor. Sanıyor ki bu dünyada yapılanlar insanın yanına kâr kalıyor. Vurdum, yanıma kâr kaldı. Yıktım, kimse ses çıkarmadı ve çıkaramaz, diye düşünüyor.
   Kan emici Peres: “İstanbul"a roket atılsaydı siz ne yapardınız?” diyerek hedef saptırıyor. Sanki İsrail yerle bir oldu da böyle bir laf çıkıyor ağzından. Yaptıkları insanlık suçu için bizden onay bekliyor. Biz, bir insanı öldürenin bütün insanlığı öldürmüş sayıldığını biliriz. Biz öldürmek için değil, yaşatmak için çalışırız. Atalarımız, dedelerimiz de böyleydi. Biz de böyleyiz. Başbakanın söylediği gibi: “Yumuşak başlıyım amma uysal koyun değilim.” Diklenmeden dik durmayı başarabilecek kabiliyetteyiz. İnsanları ve insanlığı öldürenlere dur demeyi bir görev biliriz. Sessiz kalabalıkların sesi oluruz. Ezilmişlerin haklarını yedirtmeyiz. Zulme izin vermeyiz.
   Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor, Peres gözlerini pörtleterek pür dikkat ve biraz da endişeli bakışlarla dinliyor. Böyle cevaplar beklemiyor tabii. Zulmüne ortak ve ortaklar arıyor. Katliamlarına meşruiyet kazandırmak için uğraşıyor. Böyle cevaplar alacağını bilseydi buralara gelemezdi.
    Başbakanımız, konuşurken yüzünü Peres"e dönmüyor. Ona bakmıyor, bakamıyor. Bakmaması da lazım. Doğru yapıyor. Ona bakınca gözünün önüne ölen çocuklar geliyor. Sıra sıra dizilmiş, kanlı yüzleriyle, kopan organlarıyla öldürülen bebekler: “Yapma, bakma.” diyor. Hunharca öldürülen kadınlar, yaşlılar, güçsüzler… Yakılan, yıkılan evler, camiler, yaralı insanlar…
   “Sen benden yaşlısın. Sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki sesinin bu kadar yüksek çıkması suçluluk psikolojisinin gereğidir. Tevrat"ın 6. maddesinde “Öldürmeyeceksin!” der. Ancak sizde öldürme var. Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. "Tankların üzerinde Filistin"e girdiğimde kendimi bir başka mutlu sayıyorum." diyen başbakanlarınız vardır.” diyor Sayın Başbakanım.
   Paylaşımı adalet gözetmeden yapan moderatör David İgnatus haddi aşıyor. Elle tacizde bulunuyor. Akşam yemeğine gitmemiz gerekir, diyor. Kendince bahane buluyor. Küfür tek millettir, sözünü hatırlatıyor bize davranışları. Karşısında çetin ceviz buluyor. Davos"a gölge düşürüyor. Dünya Ekonomik Forumu; kendine çeki düzen vermek, birtakım tedbirler almak zorunda kalıyor. Gelecek toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı burada yine görmek isteriz, açıklamaları geliyor. Karşılarında, gücünü mazisinden, atalarından, tarihinden, imanından ve Yüce Allah"tan alan Türk milletinin; dik duran, sözü bilip pişirip söyleyen ve gediğine koyan bir Başbakanı var. Başbakanımız var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan var.
   Panel sonunda şu tespitleri yapabiliriz:  Ban Ki-moon, etkisiz eleman. Şimon Peres, tetikçi yaşlı çakal. Moderatör David İgnatus, Davos"un yüz karası. Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, tebrikçi. Peres"i alkışlayanlar paralı şakşakçılar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Davos Fatihi.
   Bilgisiyle, tarihe hâkimiyetiyle, üslubuyla, dik duruşuyla Davos"a damga vuran bir başbakanımız var. Bunun için helal olsun sana! Yolun açık olsun! Allah takozcuların ve cesaretsizlerin ömürlerinden ve güçlerinden alsın sana versin! Davos, Davos olalı böyle bir başbakan görmedi. Vücut diliyle sözlerinin oluşturduğu bütünlük bütün Dünya"ya verilmesi gereken mesajları çok güzel bir şekilde vermiştir. Bütün Dünya artık şunu daha iyi öğrenmiştir: Türk ile oynanmaz. Türk"e yan bakılmaz. Türk bayraklarının temiz ve günahsız ellerde yükselmesini sağladığınız, birlik ve beraberliğimize katkı sağladığınız için helal olsun Sayın Başbakanım! 
     Not: Moderatörün Türkçede tam karşılığı yönlendirici, olay yöneticisidir.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR