Çanakkale Ruhu..Ya destan yazacağız ya da yok olacağız

Çanakkaleyi Çanakkale yapan Milletimizin yeniden diriliş ruhudur.Bizim Milletimiz kadar düşen, düştüğü yerden kalkmasını bilen,esarete alışık olmayan,öldü zannedilirken yeniden dirilen başka bir Millet yoktur.Eğer şimdilerde bir Çanakkale ruhu arıyorsak,kendi milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılarak sahip çıkmamız gerekiyor.Çanakkale ruhu bizim inanç değerlerimizle yoğrulan milli ruhumuzdur.Bizim Milli ruhumuz en son dinin Anadolu toprağında insanımızın güzel hasletleriyle yorulan muhteşem yapısıdır. Çanakkale Savaşları'nda, Mehmetçiğin olağanüstü çaba ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugünkü yapısının çekirdeğini oluşturan komutanların ise büyük bir sabır göstererek ulaştıkları Zafer'in altında yatan en önemli gerçek ÇANAKKALE RUHU'dur. Bu nitelik ve özellik, dünyanın başka hiçbir milletinde görülmemektedir.

Çanakkale; Osmanlı'nın son döneminde, Anadolu topraklarına sahip olabilmek için; her türlüinsanlık dışı faaliyette bulunan, gözünü hırs bürümüş istilacı güçlere, Anadolu Aslanları olarak nitelendirilebilecek Mehmetçiğin indirdiği bir tokattır.

Çanakkale; Anadolu'nun, yeniden dirilişinin bir destanıdır.

Çanakkale; Türk Ulusu'nun, insani vasıflarını yitirmiş hain ve gözü dönmüş Avrupaya karşı bir haykırışıdır.

Çanakkale; Şehitlerin el, kol ve bacak gibi uzuvlarının, her top mermisinin toprağa düşüşünde, toprak yığınıyla birlikte havada uçuştuğu, derelerin adeta kan olup aktığı, toprağın şehit kanıyla ıslandığı, acının ve onurun, vatan ve millet sevgisinin, iman ve inancın, tarihin altın sayfalarına şehitlerin kanıyla yazıldığı, bugünkü ve gelecek nesillerimizin onur duyacakları bir yerdir.

Çanakkale; Henüz açmış çiçek misali gencecik ve çocuk denebilecek yaştaki Mehmetçiklerin, VATANI'nı, İNANCI'nı ve NAMUSU'nu koruma kararlılığını kanlarıyla tarihe yazdıkları bir şeref meydanıdır.

Çanakkale; Bir Milletin, Dik ve Onurlu Duruşu'nun, nasıl olması gerektiğini, tarihin şehadetiyle bütün dünyaya gösteren kahraman askerlerimizin yüreklerinin, tek bir yürek olarak attığı alandır.

Çanakkale; İnsani Değerlerin ve dolaysıyla Medeniyetin, dünya milletlerine sanki bir ders gibi anlatıldığı, belletildiği ve öğretildiği bir mekandır.

Çanakkale; Vatanımızı, güle oynaya işgale gelen Haçlı ülke askerlerinin, Anadolu Aslanları'ndan derslerini aldıktan sonra, utanç ve ezikliklerinden dolayı başlarını yukarıya kaldıramadan, arkalarına bile bakamadan çekilip gittikleri ve Haçlı zihniyetinin, Anadolu üzerindeki kirli emellerine ulaşmalarının son denemesinin engellendiği çok önemli bir Vatan toprağıdır.

Çanakkale; Vatanı ve Milleti Tam Bağımsızlığı söz konusu olduğunda, neler yapabildiklerinin bir göstergesi ve kanıtı, bundan sonra da neler yapabileceklerinin bir işaretidir.

Çanakkale; Dünyadaki bütün mazlum milletlere, Tam Bağımsızlığı kazanmanın nasıl sağlanabileceğinin anlatıldığı bir ulvi mücadelenin adı ve destansı anlatımıdır.

Çanakkale; Türkiye Cumhuriyeti'ne doğru gidilirken, Mustafa Kemal ile Silah ve Dava Arkadaşları'nın, Mehmetçikle birlikte yazıp, birlikte söyledikleri; Bir Şiirdir! Bir Türküdür! Bir Destandır! Milli Mücadele'nin ve dolaysıyla Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin Önsözüdür.

Çanakkale; Anadolu'nun düzenli ordu kurulmasından önceki silahlı gücü olan Kuvay-i Milliye Ruhu'nun temelinin atıldığı yerdir.

Çanakkale; Milletimizin yüreğinden kopan ve duygularını oldukça temiz, açık ve net bir dille anlatan Türkülerde ve Milli Şairimiz Mehmet Akif'in Milli Marşımızdaki dizelerinde, bizden önce olduğu gibi, bizden sonra da kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılacak bir ruhun,bugünkü anlatımıyla ÇANAKKALE RUHU'nun çelikleşmiş bir göstergesidir.

Çanakkale; Mehmetçiğin, tırnaklarını bir aslan pençesi misali geçirdiği Vatan topraklarını korumaya çalıştığı, ancak emperyalist orduları oluşturan İngiliz, Fransız, Senegalli, Hintli Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerlerden oluşan düşman güçlerin ise ele geçirmek amacıyla, amansızca ve acımasızca saldırdıkları Anadolu Toprağı'dır..

Çanakkale; Tam Bağımsızlık Mücadelesi'nin başlangıcı ve Türk Milletinin Onur Savaşıdır.

Çanakkale; Balkan Harbi'nde maneviyatı çökmüş olan Ordunun, yeniden öz güvenini elde etmesine, yetiştirdiği ve büyük deneyimler edinmesine neden olduğu Subay ve Erleri'nin beş yıl sonraki Kurtuluş Savaşı öncesi adeta bir tatbikat yapmasına ve ardından da Kurtuluş Savaşı'nı kazanıp, Türk Milletini Zafer'le taçlandırmasına temel oluşturan tarihi bir gerçektir.

Çanakkale; Türk Milletini, BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ni kurmaya doğru götüren ve dünyada hiçbir milletin, bir daha sahip olamayacağı, bir ONUR'dur…

Çanakkale ile övünebiliriz ne kadar övünsekde haktır.Ama bilimde Dünya üniversiteleri arasında son sıralarda,insan haklarında en gerilerde,Milli gelirde bilmem kaçıncı sıralarda olmanın o kadarda övünülecek bir tarafı olmasa gerekir.Çanakkaledeki Milli ruhu diri tutarak,eğitimde,bilimde, ekonomide,sosyalleşmede,demokratikleşmede,refah ve özgürlüklerde,hayatımızı idame ettirmede, bölgede ve dünyada sözü geçen,İç barışı ve huzur sağlamış,dostlarının sevdalısı,düşmanlarının korkulu rüyası,her yönün ile güçlü bir devlet ve büyük bir millet olduğumuzu göstermek için çalışmalıyız ve gerekenleri yapmalıyız. Destanlar yazan bir Milletin evlatları olarak,Yeni destanlar yazmanın vakti çoktan geldi ve geçiyor. Tarih yazmak bizim işimiz,Yazılan tarihe yön vermek bizim işimiz.Başkalarının yazdığı tarihe ve sözde destanlara kul köle olamayız seyirci kalamayız.Bayraksız bir dünyaya Bayrak nedir öğreten bir milletin evlatlarıyız.Devlet nedir bilmeyen bir dünyaya devlet olmayı öğreten bir milletin evlatlarıyız. Yeniden Ya Destan Yazacağız,Ya da yavaş yavaş YOK OLACAĞIZ.

Sevgi ve Saygılarımla...

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR