Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Bu Tokat Kime?

Görevli memurun çalışmasını engellemek iddiasıyla gözaltına alınan 19 yaşındaki Demet B. adliyeye sevki sırasında, 'ABD defol, füze kalkanı değil parasız eğitim istiyoruz' slogan attı. Bunu üzerine, Ankara'dan gelen baba 53 yaşındaki Celal B. de slogan atmasını engellemek için kızını tokatladı.İddiaya göre NATO'nun Türkiye'ye konuşlandırmayı planladığı 'Füze Kalkanı' projesini protesto etmek isteyen Karadeniz Özgürlük Derneği Başkanı İlhan C. ile dernek üyesi olan ve aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Demet B. kaldırıma izinsiz olarak 'Füze kalkanı değil demokratik lise İstiyoruz' adlı stant açarak imza toplamaya başladı. Celal B. "Kızımın gözaltına alındığını öğrenince Ankara'dan otobüsle Samsun'a geldim. Kızım iyi bir öğrenciydi ve başarısından dolayı burs almıştı. Biz onu okusun diye gönderdik. Okulunu bitirdikten sonra siyaset yapsın" dedi. İki şüpheli sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Duruşmanın ardından Celal B ve kızı adliyeden birlikte ayrıldı.

Haber özetle böyle. Pekii bu tokat kime atıldı sizce? Biri diyor ki, "Kızıyla guru duyması gerekirdi, tokatlaması değil!" Bir başkası "Normaldir. Baba korkuyor. Kızının aylarca haapislerde yatacağından. Daha yen çıkmadı mı gencecik öğrenciler" diyor. Pekii siz ne diyorsunuz? Yazın bize düşüncelerinizi..

Günün Fotoğrafı

AKILLI EŞEK


Milletvekilinin biri bir köyü gezerken, bağlı olduğu değirmeni döndüren bir eşek görmüş. Yanındaki köylüye sormuş;
"Bu eşeğin boynundaki zil ne işe yarıyor ?"
"Efendim o zil sustuğunda eşeğin durduğunu anlıyorum. Müdahale edince tekrar harekete başlıyor."
"Akıllıca" demiş vekil ve, "Peki eşek olduğu yerde durup başını sağa sola sallarsa nereden anlayacaksın durduğunu?  Diye sorunca köylü:
"Anlayamam ama, sizin gibi akıllı eşek buralarda ne gezer."


KALEM SİZDE

KÖMÜR BU KAPAĞIN ALTINDA...

Bugün Türkiye'de yapım ya da proje aşamasında 50 yeni kömürlü termik santral planı var. Gerze'de yapılacak termik santral de bunlardan birisi. Efes Pilsen'in de bağşı bulunduğu Anadolu Grup yapacak bu santrali. HAYDİ EFES'ÇİLER BİRA KEYFİNİZİ KÖMÜRE BULAMAYIN!!!!!
(Gülsüm Urfalı)
****

VE 1 ARALIK... GÜLE GÜLE SONBAHAR... MERHABA KIŞ.... VE KUZEY KÜRE KIŞA GÜNEY KÜRE YAZA GİRİYOR... EŞİTLİK VE ADALETİN TA KENDİSİ BU... İŞTE VİVALDİ... İŞTE KIŞ...
(Müjgan Kırca)
****

Şevki Yıldırım'ın Objektifi


PEDERLER YALAN SÖYLEMEZ

Oldukça seçkin görünüşlü bir bayan uçakla İsviçre'den dönmekteydi. Yanında oturan rahibe: "Özür dilerim peder, sizden bir iyilik isteyebilir miyim?" diye sordu.
Rahip: "Elbette kızım, senin için ne yapabilirim?" diye cevapladı.
Kadın: "Kendime yeni bir epilasyon aleti aldım ve buna oldukça
fazla para saydım. Sanırım limitlerimi oldukça aştım ve geçerken elimden alırlar diye korkuyorum. Acaba gümrükten geçişte bunu cübbenizin altına saklayabilir misiniz?"
Rahip: "Tabi ki yapabilirim evladım ama biliyorsunuz ki ben yalan söyleyemem" diye yanıtladı.
Kadın: "Peder, eminim ki size soru filan sormazlar" dedi ve pahalı epilasyon aletini pedere verdi.
Peder gümrükten geçeceği sırada görevli: "Peder, bildireceğiniz herhangi bir yükünüz var mı?" diye sordu.
Bunun üzerine Peder:"Başımdan kuşağıma kadar ki, bölümde açıklayacağım herhangi bir şey yok evladım" dedi.
Bu yanıtı garip bulan görevli: "Peki kuşağınızın altında kalan bölümde neyiniz
var?" diye sordu.
Peder yanıtladı: "Kadınların kullanımı için dizayn edilmiş mükemmel,küçük bir alet var, ancak şimdiye kadar hiç kullanılmadı!!" Görevli kahkahadan kırılarak:
"Tamam peder geçebilirsin, sıradaki!.."

GÜZEL SÖZ

Bugün ne olduğunuz, dünkü tercihlerinizin sonucudur. Yarın ne olacağınız ise bugünkü kararlarınızın sonucu olacaktır.         
Shakespeare

O BİR DÖNERCİ

Yaşar Ayvaz. Gazi Caddesi Gazi Dönercisi."Kaliteli et ve dönerin içinde ne olduğunu bilirsiniz" diyen Ayvaz, et döner sunan işletmeler et dönerlere soyu bozulmuş "soya kıyması" katıldığını ifade etti. Ayvaz, bir kilo ete soya katılarak 2-3 kat ağırlık kazandırıldığını, basit bir hesapla bunu herkesin anlaması gerektiğine dikkati çekerek şöyle konuştu: "Etin bize kemikli ve but olarak gelişi şu an için 25 lira, fiyatlar sürekli artmaya da devam ediyor. Bu etin kemik, sinir ve yağından ayrılması sonucunda yüzde 20-25 kaybınız mutlaka olur. Dönerin pişirilirken su kaybettiğini göz önünde bulundurursak kayıp pişme sırasında da yüzde 30-35'e varır. Bu oran hızlı veya yavaş kesime göre değişir, döner ne kadar tezgahta kalırsa o kadar kilo kaybeder. Maalesef bunu bilen bazı uyanık işletmeciler etin ağırlığını arttırıp maliyeti aşağı çekmek için içine soya, kıyma ya da akla gelmeyecek katkı maddesi koyuyorlar"

Tanıdınız mı?

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamıza  tüm hızımızla devam ediyoruz. Ta ki siz balık-ekmekten bıktık diyene kadar da devam edeceğiz. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. dünkü fotoğrafımız bir gölet idi. Aslında Bektaşağa göleti de denebilirdi. Gölet  Doğru cevabını bilen olmadı. Bugünkü fotoğrafımızı tanıdınızsa bildirin. Cevaplarınız için adresimiz [email protected] veya [email protected]. Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık Market Tel: 435 50 51

HABERİN VAR MI?

- İnsan vücudundaki damarların uzunluğu yaklaşık 96 bin kilometre.
- Kalp günde ortalama 100 bin kez atıyor.
- İnsanın saç teli sayısı yaklaşık 100 bin.

KUTLU OLSUN

Necmi Hatipoğlu. Metro Holding İletişim Direktörü. Onun ötesinde iyi bir insan. iyi bir dost. Arkadaş. 30 Kasım doğum günüymüş. Gecikmeli de olsa iyi ki doğdun Necmi diyoruz. Klasik sözcüklerle, ama içten. Nice yıllara, neice yaşlara sağlık içinde ve gönlünce güzelliklerle ulaş diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR