Bolu'da Üç Forvet !

Bolu'da karşılaşmanın başlamasıyla iki takımın da 3-4 dakikalık kontrollü futbolundan sonra kazanmak amacıyla sahaya çıktıkları açıkca görülüyordu.
Samsunspor'da oyunun herhangi bir kesitine bakan biri Agbetu, Simon Zenke, Ufuk, Kemal ve Musa 'nın bu maçı istediklerini anlayabilirdi. Elbette diğer oyuncular da emek sarf ettiler. Ancak bu saydığım oyuncular  daha arzuluydu. ilk devrenin birinci çeyreğinde Orhan'ın yaptığı hatalar başımıza iş açacaktı. Orhan Taşdelen son haftalarda form grafiğinde düşüş yaşıyor. Kendisinin kısa zamanda bunu atlatması gerekli. Çünkü takımın onun sakin ve gösterişsiz fakat faydalı futboluna ihtiyacı var.
4-3-2-1 sistemiyle oyuna başlayan takımımız maçın genelinde iyi bir performans kaydetti. İleri uçta forvetin üçlenmesi orta alandan top çıkmasını azaltsada cesaret verici bir düşünceydi. ilginçtir geçen hafta kendi sahasında Bank Asya'nın zayıf takımı Kartal'a karşı maç boyunca tek forvette ısrar eden Hüseyin Kalpar bu maç için kazanmanın ne kadar önemli olduğunu üç forvetle oynayarak gözümüzün içine soktu.
Sağ bekte Musa sakatlanıp çıkana kadar çok iyi oynadı. Aylardır bu takımın bir sağ bek ihtiyacı olduğunu yazdım durdum. Sonunda devre arasında takıma kazandırılan Musa Büyük ben bu takımın sağ bekiyim mesajını verdi, bence artık sağ taraf Musa'ya emanet.
Takım üst sıralarda olmasına rağmen her yenilgide Hüseyin Kalpar hoca eleştirildi. Bir seyehat için Samsun'da bulunan Beşiktaş kaptanı, daha doğrusu eski Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez'e konuk ettiğimiz restoranda  Hüseyin Kalpar'ı sordum. Kaptan ''Siz her yenilgiden sonra hoca değişsin diyenlere bakmayın, Hüseyin Hoca futbolu ciddiye alan ve yaşayan biri, iyi de bir hoca. Bence kıymetini bilin, sizi Süperlige çıkaracaktır''dedi. Bence kaptan haklı. Bazen kastı aşan davranış veya cümleler kurulsada, futbolun doğası gereği hem hoca hemde futbolcular hata yapsa da bu takım  Süperlige çıkacaktır.
Boluda alınan galibiyet son derece önemlidir. Samsunsporumuz kırılma noktalarından birini başarıyla geçmiştir. Bu ligde zaman zaman kazalar yaşanmıştır ve belki de bundan sonrada yaşanacaktır. Tüm camia hep birlikte inanırsak lig sonunda Süperlig hasretimiz sona erecektir.
İbrahim Üzülmez mi?
Malumumunuz son günlerde Beşiktaş'ta İbrahim Üzülmez' in sözleşmesinin fesih kararı futbol kamuoyunu meşgul ediyor. Bir ziyaret için geldiği Samsun'da dün Galatasaray Bucaspor maçını birlikte izledik kaptanla. Kendisinin basın açıklamasından sonra yazılı yada görsel medyada kendisi lehinde yada aleyhinde çıkan herhangi bir haberi takip etmediğini gözlemledim. Elbette yıllarca formasını terlettiği, kaptanlığını yaptığı takımından bu şekilde ayrılmak başka bir ifade ile gönderilmek kendisini oldukça incitmiş. Ancak yaşının verdiği olgunlukla bu durumu kısa sürede atlatacağı ve geleceği ile ilgili sağlıklı kararlar alacağına inanıyorum. Bence kaptan Üzülmemiş ama özellikle başkan Yıldırım Demirören'e kırgın olduğu her halinden belliydi.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR