BİR VARIZ BİR YOKUZ!

Samsunspor PTT 1.Liginin 26. Haftanın açılış maçında zorlu Kardemir Karabük deplasmanına konuk oldu. Puan almak düşüncesiyle taraftarlarının akın akın Karabük’e gitmesi ile büyük destek bulan Kırmızı Şimşekler bu deplasmandan umduklarını bulamadılar. Karabük Yenişehir Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda Samsunspor’lu taraftarların maçtan önce bulundukları tribüne dev bir Türk Bayrağı asması bana göre çok anlamlıydı. Geçen Pazar Ankara’da patlatılan hain bomba ile sivillerin şehit olması ve maç günü 18 Mart Çanakkale zaferinin 101. Yıldönümü münasebeti ile TFF’nin bütün stadlara gönderdiği uzun ve günün anlamını belirten üzerinde Çanakkale Geçilmez yazısı yazan pankartı hakemler ve her iki takımın futbolcuları beraber taşıyarak sahaya çıkmaları görülmeye değer bir manzara idi. Bana göre her iki takım taraflarına da dostluk mesajı vermiş oldular.

Samsunspor’un sakat ve cezalı futbolcuları olmaması takım adına sevindirici idi. Bu müsabakadan taraftarları mutlak galibiyet bekliyorlardı ama olmadı. Kırmızı Şimşeklerin geçen hafta Alanyaspor’a gol yağdırırken Karabükspor karşısında istenilen performansı sağlayamayarak iyi futbol oynamaması tribündeki taraftarlarını kahretti. Yazımın başında belirtiğim gibi Samsunspor bir öyle bir böyle. İstikrarlı bir tablo çizememesi bana göre düşündürücü olsa gerek. Geçen haftanın başarılı futbolcularında Ofoedu ve Kone istenilen düzeyde değildi. Kendilerinden beklenileni veremediler.
Zirveyi zorlayan Karabükspor bu maçtan mutlaka galip gelmenin planları içerisindeydiler ve nihayet müsabakanın 26. dakikasında kısa boyuna rağmen Murat Akın’ın ceza alanı içerisinde vurduğu sert kafa vuruşunu Furkan aynı yere uçarak golü önleyemedi ve Samsunspor 1-0 geriye düştü. Golden sonra biraz toparlanan Samsunspor Karabük defansını aşamayarak beraberlik golünü kaydedemiyerek müsabakanın ilk yarısını mağlup kapatmış oldu.

İkinci yarıda Samsunspor oyuna biraz hızlı ve canlı başladı ise de fazla etkili olamayarak rakip defansı yıpratmasına rağmen bir türlü beraberlik golünü bulamamış oldu. İkinci yarının kahramanı bana göre kaleci Furkan Köse idi. İki defa üst üste rakibin yüzde yüzlük gollük şutlarını tesirsiz hale koyarak başarılı bir grafik çizmiş oldu. Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır oyuna kenardan müdahale yaparak Mustafa Sevgi Ekigho değişikliğini gerçekleştirdi. Daha sonra geçen haftanın kahramanı Ofoedu’yu oyundan alarak Canberk’i oyuna davet etti. Bu değişiklikler Samsunspor’a  biraz hareket getirdiyse de gol yollarında başarılı olamadılar. Korukır son değişikliğini ise Mehmet Çakır’ı oyundan alıp yerine İvanof’u oyuna dahil etti. Bu değişiklikte Samsunspor adına bir sonuç vermeyince dakikalar artık Samsunspor’un aleyhine işlemiş oldu. Samsunspor’un Karabük deplasmanındaki futbolu taraftarları tatmin etmezken 2000 kişilik taraftar topluluğu mağlup olmanın üzüntüsü ile kahrolup Samsun’un yolunu tutmuş oldular. Samsunspor bu mağlubiyet ile umudunu başka haftalara bırakarak Play-Off umudunu devam ettirebilmek için bundan sonra kaybetmemenin hesapları içine girdiler. Bu hafta liglere ara veriliyor 3 Nisan Pazar günü kendi sahasında Elazığ maçının hesapları yapılmaya başlandı. Bu takımın şartlar ne olursa olsun mutlaka Play-Off’a kalması gerektiğine inanıyorum.
HERŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR