Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

B(ilgi)İ(iletişim)S(evgi)İ(lgi)K(abul)...

B(ilgi)İ(iletişim)S(evgi)İ(lgi)K(abul)L(imit)E(mpati)T(utum)

Samsun Test Kulübü, Kutlukent Erkek Öğrenci Yurdunda yarı yıl tatilinde yurtta yatılı kalan ve yörede yaşayan  6.7.8. sınıf öğrencilerine ücretsiz  BİSİKLET (Bilgi, İletişim, Sevgi, İlgi, Kabul, Limit, Empati, Tutum) kampı yapmış. Öğrenciler bu sayede tatilin bir bölümünü verimli kullanmış oldular.

Samsun Test Kulübü yöneticisi ve Matematik öğretmeni Tarık Durmaz'ı kutlamak lazım. Niye mi? Kampta matematik ve kitap okuma dersleri düzenlendiklerini belirten Tarık Durmaz Bakın ne anlatıyor? "Matematik dersi anlaşılması zor bir ders. En ufak bir detayı atladığınızda sonuca ulaşamıyorsunuz. Öğrenciler ise okullarda kalabalık sınıflarda gerek dikkat dağınıklığı yaşıyorlar ve soru sormaya çekiniyorlar." Buraya kadar doğru değiil mi anlattıklar. Yerden göğe kadar doğru. Ve devam ediyor Durmaz, "Bizler ise öğrencilere matematiği sevdirdik. Projeksiyonlu görsel anlatım teknikleri ile anlaşılmayan en ufak noktaya kadar değinerek, öğrencilerin matematiği anlamasını sağladık. Kamp sonunda matematiği hiç sevmeyen öğrenciler bile matematiğin çok zevkli bir ders olduğunu söylediler. 7 gün süren kampın başında ve sonunda yapılan sınavlarda öğrencilerin matematikte ortalama yüzde 143 başarı gösterdikleri görüldü." Başarı ne kadar da üst düzeye ulaşıyor değil mi? Ve Tarık Durmaz "Öğrencilerle iyi iletişim kurunca başarıyı da mutlaka yakalıyorsunuz. İkinci dönem kurslarımız devam edecek." diyerek BİSİKLET'e vurgu yapıyor. Yani o çok merak ettiğiniz Başlığımız.

Tarık Durmaz, projelerine imkan sağlayan Adnan Duran ve Kutlukent Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü  Abdulkadir İnel'e de teşekkürü ihmal etmiyor."Samsun'a göre daha kırsalda kalan ve imkansızlık içinde bulunan çocukların gözünde umudu görmek her şeye değerdi." diyor. Samsun Test Kulübü iyi şeylere imza atıyor.

GÜZEL SÖZ

Susmak ne güzeldir; muhatap arifse edep, âşıksa ifade, ahmaksa cevap..

OĞULA DESTEK

Birleşik Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), TBMM'de görüşülen Kamu Görevlileri Sendikaları Kanun Değişiklik Tasarısı'nı protesto etmek için Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı önceki gün. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu'na anne Fatma Tutoğlu da destek vererek oğlunu yalnız bırakmadı. Yürüyüşe katıldı.

 Atatürk Anıtı önünde toplanan sendika üyelerine CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da destek verdi. Ancak en önemli destek elbette anadan oğula giden destekti. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, "Şu sıralar TBMM'de Kamu Görevlileri Sendikaları Kanun Değişiklik Tasarısı görüşülüyor. Bu tasarı derhal geri çekilmelidir. Kamu çalışanları 20 yılı aşkın süredir toplu sözleşmeli sendikal haklar mücadelesi veriyor. Gelinen noktada TBMM'ye sevk edilen yasa tasarısı mevcut düzenlemeden bile daha geri hükümler içeriyor" diye konuştu.
Tutoğlu, AKP iktidarının ileri demokrasi söylemleri adı altında Cumhuriyetimizin kazanımlarına Atatürk İlke ve devrimlerine, Ulusal Bayramlarımıza aralıksız şekilde saldırısı devam ettiğini tekrarladı.

GÖÇ VEREN TEK BÜYÜKŞEHİR

Geçen gün bir haber okudum "Göç veren tek büyükşehir Samsun" diyordu haberde
HAS Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Şengül, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı nüfus rakamlarına göre, göç veren tek Büyükşehir'in Samsun olduğunu anlatıyordu. Hasan Tahsin Gül, "TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Türkiye 74 milyon 724 binlik bir nüfusa ulaştı.

Fakat burada dikkat çeken bölüm nüfusumuzun yaklaşık yarısının 29 yaş ve altında olması. Bu Türkiye'nin en önemli gücü gençlik olduğunu ve ülkemizi yönetenlerin büyük sorumluluk yüklediğini gösteriyor. Gençliğin bu potansiyeli iyi yönetilmediği takdirde ise birçok olumsuzluğun meydana gelmesi ise kaçınılmaz bir sonuçtur" demiş. Türkiye'deki 81 ilden 56 ilin nüfusunun arttığını söylemiş Şengül, ve "Buna karşılık 25 ilin nüfusunda azalma meydana gelmiştir. Samsun açısından açıklanan bilgiler hiç iç açıcı değildir. Göç veren 25 il arasında Samsun şehri de bulunuyor. Üstelik 16 Büyükşehir'in arasında nüfusu azalan tek Büyükşehir, Samsun. Birilerini bu konu rahatsız etmeyebilir. Hatta çıkıp az nüfus daha iyi ve rahat yönetilebilir diyebilirler. Karadeniz'in en büyük Türkiye'nin sayılı şehirlerinde birisi Samsun'un, göç veren bir il gerçeği ile karşı karşıya kalmasını reddediyoruz. Bu şehirde birisi özel iki üniversite, 15 özel hastane, şehrin ticaretine katkı sağlayabilecek 3 liman, kağıt üzerinde de olsa 5 Organize Sanayi bölgesine sahip" diye de vurgu yapmış. Sahi Samsun'nun neden göç verdiğini düşünen var mı? Yoksa Hasan Tahsin Bey'in dediği gibi azalan nüfus daha mı iyi geliyor bazılarına!

YÜZME BİLMİYOR
 
Denize düşen İdris, yüzme bilmediği için "İmdat" diye bağırır. Kıyıda onu seyreden hemşehrisi Temel de onu seyrediyormuş.
Temel: "Ula uşağım niye böyle avaz avaz bağıraysun?" diye sormuş.
İdris can havliyle cevap vermiş: "- Ula yüzme bilmiyrum, ondan bağiriyum"
Temel, başını sallamış ve azarlamış: "-Ula bende yüzme bilmiyrum, ama senin gibi hiç bağırmayrum"

 

 

 

SİCİLİNİ BOZMAYALIM
  
Köyün yaşlı ve bilge adamı eşeği ve satacağı birkaç parça ürün ile kasabaya doğru yola çıkar. Bir süre sonra yolda trafik polislerince durdurulur ve kırmızı ışıkta geçtiği gerekçesiyle ceza yazacaklarını söylerler.
Dalga geçen Polis: "-Amca cezayı sana mı yazalım yoksa eşeğe mi? Eşeğe 25 bin, sana 50 bin lira " diye sorar.
Yaşlı adam: "-Bana yaz oğlum"
Polis: "-Amca sana yazarsam 50 lira ödeyeceksin ama"
Yaşlı amca cevabı yapıştırır: "-Olsun oğlum bana yaz, eşeğin sicilini bozmayalım, belki ilerde trafik polisi olur"

 

 

GEÇER

Izdırabın sonu yok sanma,
Bu alem de geçer
Ömr-i fani gibidir,
Gün de geçer,
Dem de geçer,
Gam karar eyliyemez hande-i hurrem de geçer,
Devr-i şadi de geçer,
Gussa-i matem de geçer,
Gece gündüz yok olur,
An-ı dem adem de geçer...
(Neyzen Tevfik)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR