Ben Senin Hakemliğine...

Takımın Mersin İdman Yurdu maçındaki kötü futbolundan, kaleci Ahmet Şahin'in dünkü çocukların yapmayacağı hataları yapmasından bahsetmeyeceğim. Zenke'nin adeta dövülmesini de yazmayacağım. Hakan Bayraktar ve Murat Yıldırım'ın her türlü faule maruz kalmasına rağmen futbol oynama arzusunu alkışlıyorum. Mersin ataklarında gladyatör gibi çarpışan Kemal Tokak'a methiyeler düzmeyeceğim. Ve hatta Hüseyin Hocanın bildik taktiksel hatalarından da konu açmayacağım. Neden kanatları kullanarak Mehmet'ten faydalanmadın demeyeceğim. Daha maçın başında Adem Alkaşi'nin pozisyonunu kayetmesinden ve sonucunda da gol yenmesinden, takımın acil sağ bek problemini tekrar hatırlatmayacağım. Maçı katleden, misafir takım oyuncularının resmen tekme tokat dayak yemesine müsamaha gösteren, tüm takdir haklarını ev sahibi takım lehine kullanan hakem denen şahsa bir çift sözüm olacak. Sen maç değil afedersin bişiy yönetemezsin. Görmüyor musun Samsunspor tarlaya benzeyen sahada oyun oynamak için çırpınıyor. Hele zaman geçiyor diye korner kullanmayan Mersinli oyuncuya sarı kart gösteriyorsun. Be adam sen sarı kart gösterirken 30 saniye daha geçiyor. Onu neden süreye ilave etmiyorsun. Ben senin hakemliğine lanet okuyorum...
Taraftar Haklı
Kulübümüzün Başkanı sayın Erkut Tutu'nun Trabzonspor aleyhinde yapılan tezahüratları işaret ederek, taraftarların daha kibar olmaları gerektiği şeklindeki açıklamalarına tüm taraftar gruplarından haklı tepkiler geldi.     Yanlış zamanda yapılan bu çıkış hiç gereksiz yere taraftarlar ile yönetim arasında gerginliğe sebep oldu.  Şirinler Taraftar Grubu Başkanı Erol Ündücü ve Samsunspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Hakan Çaloğlu yaptığı açıklamalarla tepkilerini dile getirdiler haklı olarak. Taraftar neden haklı, önce buna bakmak gerekiyor. Samsunspor ile Trabzonspor arasındaki gerginlik yeni değil. Trabzonspor'un Antalyaspor'a yatarak Samsunspor'un ligden düşmesini taraftar unutmuyor. Son dönemde oynanan Rize ve Orduspor maçlarında Trabzonspor bayraklarıyla Samsunspor aleyhine tezahürat yapan taraftar! gruplarını da unutmadı. Bunların yanında tüm takım taraftarlarınca itici bulunan bize her yer trabzon sloganı.
Biz maçlarda çirkin tezahüratın karşısındayız. Bunu defalarca yazdık, ama rakip takım taraftarlarınında tahrik edici cümleler kurmamaları bize her yer trabzon gibi aşırı milliyetcilik kokan sloganlar atmamaları gerekiyor. Başkanın açıklamalarından sonra sanal alemde öyle yorumlar yapıldı,yapılıyor ki, okuyanın dudağı uçuklar. Her kafadan bir ses çıkmış, herkes kendine göre haklı. Ne gereği vardı yani, senin takımın Bank Asyanın tepesinde, deplasmanda oynayacağın çok önemli ve ilk devrede olaylar nedeniyle yarıda kalmış bir Mersin İdman Yurdu maçı var. Ben yinede bu açıklamaları takımımızın Süperlig yolunda yara almaması için ötelemek gerektiği kanaatinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Zamanı geldiğinde tekrar konuşmak üzere bu konuyu buzdolabına kaldırmayı teklif ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR