Bayram gezisi

Bayramda kısa bir kaçamak yapmayı düşünenler için zevk alacaklarını umduğum kısa bir tatil programı hazırladım, bakınız sizler için ne fedakarlıklar yapıyorum. Hazır hükümet adamları sizlere 9 günlük kıyak geçmişken bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirin istiyorum…
Ben otobüs kahrı çekemem, uçağa binmekten korkarım illa da kendi arabamla gider başıma buyruk gezerim diyorsanız bu kısa tatil programı sizler içindir.
Yola çıkmadan bir gün önce aracınızın yağını, suyunu, lastiklerin havasını bir güzel kontrol ettikten sonra, yakıt deponuzu da bir güzel tıka basa doldurunuz. Artık kaç kişiyseniz valizinizi ona göre hazırlayınız, ehliyetinizi yanınıza almayı asla ve asla unutmayınız. Daha ilk günden problem yaşamak istemiyorsanız yol molalarında, yemek duraklarında çok seçici olunuz, aksi taktirde yolculuk felakete dönüşür kilometre başı tuvalet aramak zorunda kalırsınız.
Erken yatıp uykunuzu aldıktan sonra, sabaha karşı daha gün doğmadan geçin direksiyon başına, istikamet Çanakkale…
Hiç acele etmeden yolun tadını çıkara, çıkara ilerleyin. Fotoğraf makineniz elinizin altında olsun, nerede bir su başı görürseniz orada durunuz. Kır kahvelerini asla es geçmeyiniz, eğer o taraflara ilk gidişinizse inanın çevreden, doğadan çok zevk alacaksınız. Çanakkale"ye vardığınızda kesenize göre artık otel mi, yoksa pansiyon mu düşünürsünüz tercih sizin. Yerleştikten sonra günün kalan kısmını ve geceyi Çanakkale"ye ayırın bol, bol geziniz. Ertesi gün binin Feribot"a doğruca Gelibolu"ya gidiniz, şehitlikleri gezip görünüz, tarihin içerisinde kaybolacaksınız.
Buralara kadar gelmişken Bozca adayı görmeden dönmek olmaz, tam da bağ bozumu zamanı. Feribotla, Çanakkale boğazının tadını çıkara, çıkara bir uğrayın Bozca adaya, emin olunuz buraya geldikten sonra dönmek istemeyeceksiniz, kısa tatilinizin kalan kısmını burada tamamlamayı düşüneceksiniz.
 Zeytinyağınızı, zeytininizi, katkısız sabununuzu eğer seviyorsanız şarabınızı buradan alabilirsiniz. Bu tatil bizi aşar yol uzun çekemem derseniz, siz bilirsiniz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR