Başlarken

            Merhabalar  DENGE okurları  bugünden itibaren haftanın belli günleri şehri-mizde olup biten siyasi  gelişmelerin perde arkasını bu sutunlarda sizlerle paylaşacağız. Hedefimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.  
 Öncelikli olarak yaklaşan genel seçimlerde  aday adayları ile ilgili  bildiklerimizi,  kimlerin hangi mahfellerde ne yaptığını, kimlerin asıl gayesinin ne olduğunu sizlerle paylaşmaya çalışacağız.
 Bugün  milletvekili adayı olmayı düşünen Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili  kulisimize düşen bilgileri sizlere aktarmak istiyoruz. Üç dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan  Yusuf Ziya Yılmaz artık parlamenter olmak yolunda uğraş vermeye başlamış.
 Geçen ay AK Parti il başkanları toplantısı sonrasında Başbakan Büyükşehir Belediye  Başkanları ile bir araya gelerek milletvekili adayı olmamaları yönünde uyarıda bulunmuş. Bunun üzerine Yusuf Ziya Yılmaz başka partilerden aday olabilmek için çıkış yolu aramaya başlamış. Milletvekili olabilmenin en kolay yolunun CHP olduğunu düşünen Y. Ziya Yımaz  CHP de kendisine karşı oluşacak olan tepkiyi azaltmak amacıyla el altından MHP"ye haber gönderip  MHP"den milletvekili olabileceğinin sinyalini vermiş.
 2009 seçimlerinde de aynı politikayı uygulayan  Yusuf Ziya Yılmaz bu denemesinden sonuç aldığını gördüğünden aynı yolu tekrar etmekte yarar görmüş.
Bakalım önümüzdeki günler neyi gösterecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR