Ombudsman aranıyor!...

OMBUDSMAN  ARANIYOR!...

Son zamanlarda yaşanan siyasi olayların ince bir analizini yapacak olur isek, medya patronu ile Kral hazretlerinin perde arkası anlaşmaları gazetenin yayın politikasına yansımış olduğunu görürüz.

Genel Yayın Yönetmeni, bu olayı her fırsatta inkar etmiş olsa bile, görünen köy kılavuz istemiyor. Bu arada genç, yakışıklı, gazeteci vekilin durumunun ne olacağı da merak konusu. Zira köşe yazısı yazdığı gazetede son zamanlarda yazısı da çıkmaz oldu. Ya Kral hazretleri ile uzlaşıp ona biat ederek siyasi hayatını devam ettirecek ya da daha önce karşı duruş sergilediği Kral hazretlerine aynı tavrı devam ettirecek.

Peki bunu yaparken yanında sadece tek belediye başkanı ile eski il başkanı, yeni kulüp başkanı ona yetecek midir?

Bu iki seçenek dışında yapabileceği bir şey olmayan yakışıklı vekil tüm ümidini partinin kapanmasına bağlamıştı. Parti kapanmış olsa idi kurulacak parti, vekillere sorularak kurulacağından, kendinin istemediği birisinin il başkanı olamayacağını düşünüyordu.

Ancak parti kapanmayıp mevcut teşkilat yerinde kalınca işler değişti. Ya teşkilatla uzlaşacak ya da Kral hazretleriyle burada iş görecek bir 'ombudsman'a ihtiyaç duyacak.

Peki kim olabilir bu ombudsman? O da olsa olsa İlkadım İlçe Başkanlığı'na atanması konusunda hayli uğraş verdiği şu anki Gazi Belde Başkanı olabilir. Zira Gazi Belde Başkanı,  aynı zamanda Kral hazretlerine yakın bir isim olduğundan, atanması halinde arayı bulabilir.

Böylece genç ve yakışıklı vekil, yerel gazetelerin ikisi ile arası düzelmiş olur. Kral hazretlerinin adaylığına da yardımcı olur. Henüz yeterli tecrübeye sahip olmayan yakışıklı vekilimiz, daha önce başlattığı Çanakkale Tır Savaşları'nı şimdi de gençlik kolları ile il başkanlığı arasında yaptırma mücadelesi vermeye başlamış.

Ancak pazartesi günü yapılan il yönetimi toplantısında İl Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı'nı iyice fırçaladıktan sonra yönetimden kovmuş ve değil yönetim toplantılarına il binasına dahi bir daha yanaşmaması konusunda talimat vermiş.

Şehirde herkes yaşanan bu olayı konuşup, "Helal olsun, İl Başkanı'na gereğini yaptı." şeklinde yorumlanıyor.

Bu arada önümüzdeki yerel seçimlerde aday belirlemede Genel Merkez'in il teşkilatından gelecek tekliflere daha sıcak bakacağını bilen aday adaylarının, teşkilata yanaşma çabasına girdikleri gelen haberler arasında.

Sizin anlayacağınız hareketli günler yaklaştı, Siyasi Kulisi'ne hayli iş düşüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR