Kaldığımız yerden devam...

Kral  hazretleri, etrafında bulunan, partiyle alakalı hükmedemeyeceği her kim varsa teker teker temizledikten sonra, meclis hakimiyetini de eline geçirir. Daha önce pis adam olarak adlandırdığı ne kadar meclis üyesi varsa; kimine Başkan vekilliği, kimine işe adam yerleştirme sözü, kimine imar tadilatlarında işlerini görme sözü verir.

Ne kadar kendine muhalif varsa; hepsini kafaya alarak yola koyuluyor. Basınla ilgili ilk yapması gerekenin, karşısında olan güçlü yerel gazeteleri yanına almak olduğunu düşünen Kral hazretleri, son dört yıldır sürekli aleyhinde yayın yapan ilk yerel gazete hükmündeki gazeteyi kafaya alır.

Daha önce malum gazetede köşe yazarlığı yapan Keresteci Büyük Filozof, üstad, cemaat adamı kardeşimize, bu gazetenin sürekli Kral hazretleri aleyhinde yazı yazdığını, bu konuda tavır koyup ya gazetede yazı yazmaktan vaz geçmesi ya da gazetenin yayın politikalarında değişiklik yapıp Kral hazretlerinin aleyhinde yazı yazmaması gerektiği kendisine söylendiğinde; o da, konunun kendisini ilgilendirmediğini, kendi hukuku ile başkalarının hukukunun karıştırılmamasının gerektiğini, yazı yazmaya devam edeceğini ifade eder.

Keresteci kardeş, A Takımı davası ile ilgili iddianame ortaya çıkıp köşe yazdığı gazetede yayımlanınca ve 43 kişilik sanıkların içerisinde çok sevdiği bir ağabeyinin adını da görünce gazeteye tavır koyarak yazarlığa son verir!..

Bakın ne kadar ilkeli adam ki, o iddianamede Kral hazretleri var, şu anda yanından hiç ayrılmadığı; Kral hazretlerinin sekreteri Kayıkçıbaşı var, yine kendi kardeşini avukat olarak yanına koyduğu genel müdür var, onlarla ilgili iddianamede yazılanlardan ötürü hiç rahatsız olmuyor da başka bir muhteremle  ilgili rahatsız olup yazarlıktan istifa ediyor!

İlkeli adamı görüyorsunuz değil mi? İşte bu ilkeli cemaat adamı, siyasetten uzak kardeşimizin marifetiyle gazeteye hakimiyetini koyar bizim kral hazretleri.

Daha önce sahtekar dediği gazete sahibiyle anında dost oluverir. Birileri tarafından fıtık edilip!.. ameliyat olan Kral hazretlerine ilk geçmiş olsun taziyesini de bu gazete patronu yayımlar. Kral hazretleri, bu gazetenin ekonomik sıkıntılarını halletmek için daha önce randevu vermediği iş adamının kapısında iki saat bekleyip yardım talep eder.

Diğer tarafta oluşan medya patronu, milletvekili, siyasetçi bloğunu da kırmayı başaran Kral hazretleri, hayli yorgun düşer ve bu uğraşlarında sürekli karşısında olan gazetemiz sayesinde fıtık olup ameliyat olmak zorunda kalır!..

Siyaset Kulisi olarak biz de geçmiş olsun der, bir an önce bu sıkıntılardan kurtulup evinde sürekli istirahate çekilmesini temenni ederiz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR