BEBEK YÜZLÜ VEKİL ...

BEBEK YÜZLÜ VEKİL  BEŞ VEKİLE BEDEL OLABİLECEK Mİ?

            Siyasi arenada hareketli günlerin yaşanmaya başlandığı  bu günlerde gündemin en önemli maddesi  AK Parti İl Başkanlığına yapılacak olan atamadır. Bu konuda finale yaklaşıldığı ve bu hafta içerisinde atamanın gerçekleşeceğini  Ankara kulislerinden öğrenmekteyiz. Bugüne kadar olup biten gelişmeleri bu köşede sizlerle paylaşmış olduğumdan tekrar aynı konulara girmeye niyetli değilim. AK Parti İl Başkanlıklarından şu an itibarı ile 39 tanesi istifa ile boşalmış durumda.  Boşalan tüm İl Başkanlıkları için aynı süreç işlemiş olup, Başbakan Büyükşehir statüsünde bulunan illere yapılacak atamaları bizzat kendisi yapacağını ifade etmiş.

            AK Parti İl Başkanlığına yapılacak olan atama ile ilgili gelinen noktayı iki aşamada değerlendirmek gerekiyor. Birinci aşama mevcut yönetim içerisinden çıkan adaylar üzerinde yapılan çalışma sonucunda en çok oyu alan Osman Çetinkaya ile dışarıdan yapılacak atama ile ilgili öne çıkan Erdoğan Tok ve Hüseyin Dereli isimlerinin Başbakana sunulması şeklinde değerlendiriliyor.

 

İkincisi ise;  Başbakana iki isimle çıkma olasılığı. Bu iki isim kimler olacak derseniz orada da iki alternatif ortaya çıkıyor; ilki dışarıdan bir isimle içeriden bir isim, ikinci alternatif ise dışarıdan iki isim.

            Bu dediklerimin biraz izaha muhtaç olduğunu düşünmekteyim, zira biraz karışmış gibi bir durum var ortada. Milletvekilleri ile AK Parti Genel Merkezi"nin yapmış olduğu görüşmede ortaya çıkan üç isim var. İçeriden olursa Osman Çetinkaya dışarıdan olursa Hüseyin Dereli ve Erdoğan Tok isimleri belirlenmiş. Başbakan"a verilecek olan isimler şayet üç tane olacaksa bu isimler  verilecek, yok Başbakan benim önüme iki isim getirin derse o zaman iş biraz daha zorlaşacak. Bu sefer ya Osman Çetinkaya ismi çıkarılıp, Erdoğan Tok ile Hüseyin Dereli"nin ismi verilecek veya Osman Çetinkaya ismi ile Hüseyin Dereli"nin isimleri verilecek.

            Aslında Erdoğan Tok ismini Bebek yüzlü vekilin dışında destekleyen yok, bu konuda kamuoyunda en çok onun adının telaffuz edilmesinin nedeni kamyon Şoförünün kulis faaliyetlerini çok güzel yapmasıdır. Bir de uzun zamandan beri teşkilatların dışında kalmış olan eski İl yönetimi bu sayede yeniden teşkilata girme fırsatı yakalayacaklarını düşündüklerinden sesleri biraz fazla çıkıyor. Erdoğan Tok"un en büyük dezavantajı 2009 Temmuzu"nda  yapılan il başkanlığı seçiminde aday olup, kaybetmesidir, bir ikinci dezavantajı ise Kamyon şoförünün milletvekili aday adayı olmasıdır. Hiçbir milletvekili karşısına aday olarak çıkacak birisinin emrinde olacak bir İl başkanına destek verir mi?

            Ademciğim istifa ettiği günün ertesi hiçbir gazetede Hüseyin Dereli ismi yokken ilk olarak bu fakir isminden söz etmişti: Bugün itibarı ile de o gün söylediklerimin arkasındayım, kanaati acizane şu ki  milletvekillerinin üzerinde anlaşabilecekleri veya en az itiraz edecekleri isim Hüseyin  Dereli ismidir. Nedenine gelince: Hüseyin Dereli kişilik olarak mütevazı bir kişiliğe sahiptir, herkese eşit mesafede durmaya çalışır, partinin menfaatlerini düşünür. Geçmişte bazı yanlışlar yapmış olsa da bu yaptıklarını kendi iradesi ile değil, birilerinin zorlaması ile yaptığını düşünmekteyim.

            Hüseyin Dereli bana yakın bir isim değil ancak siyaset mümkün olanı yapma sanatı ise bu ipi bana göre Hüseyin göğüsler. Yok her şeye rağmen Bebek yüzlü vekil Grup Başkanvekilliği unvanını çok iyi kullanıp tek başına Erdoğan Tok"u il başkanlığı koltuğuna oturtursa o zaman Bakan dahil beş milletvekilinin yapacağı tek şey gidip ona biat etmektir. Hem de o kadar samimi bir biçimde biat etmeleri gerekir ki bir daha geriye dönmemek üzere NASUH tövbesi ile eski yaptıklarından tövbe edip, bundan sonraki siyasi hayatlarının sonuna dek bu biatı bozmayacaklarına söz vermeleri gerekir.

            Önümüzdeki günlerde siyasetin mümkün olanı yapma sanatı veya uzlaşı sanatı mı yoksa elindeki gücü en iyi şekilde değerlendirip sonuç alma sanatı mı olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu arada iki taraf da ortaya koydukları isim üzerinde ısrarla durup, olmazsa olmazımız bu isimdir derlerse o zaman da  CHP"deki Hikmet Çetin modeli gibi ağabey il başkanı modeli ortaya çıkarsa şaşmayın. Bu günlük de bu kadar yeter kanaatindeyim. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR