Mustafa Samancı

Mustafa Samancı

BAŞKANDAN KÜFÜR

   Profesyonel ligler haricinde 86 yıllık mazisi olan, profesyonel liglere adım atması esas alındığında 48 yıllık geçmişe sahip, Türkiye Liglerinin en köklü kulüplerinden bir tanesidir Samsunspor. Renkleriyle, Armasıyla,Şanlı Taraftarıyla liglere renk katan bir çınardır aslında..

Mazisinde ne zorluklar görmüş, ne badireler atlatmış, ama asla yıkılmamıştır Samsunspor..Asla kaybetmemiş, pes etmemiştir.. Şanlı taraftarı hiç bir zaman pes etmesine izin vermemiştir çünkü.. Her zaman bir direniş, yeri geldiğinde büyük bir diriliş göstermiştir Şanlı kulübümüz..

Kötü niyetli, art niyetli insanlar zaman zaman başkanlık koltuklarında oturmuşlardır..Taraftarın zerre kadar sevmediği başkanlar gelip geçmiştir kulübün çatısı altından..

Zaman zaman taraftarla çok ters düşen, karşılıklı fikir birlikteliği sağlayamayan başkanlarda olmuştur elbette..

Ama hiç bir vakit, hiç bir dönem bir başkan taraftara küfredecek kadar küçülmemiştir..

Ne kadar sevilmese de bazı başkanlar, hiçbir zaman şanlı Samsunspor Taraftarına ağza alınmayacak kelimeler sarfetmemiştir..

Şuan başkanlık koltuğunda oturan sayın Emin Kar.. Bir taraftarımıza küfrettiğiniz bütün herkes tarafından konuşulmakta.. Kişisel olarak ben böyle bir saygısızlık yapacağınıza imkan vermediğimden inanmamıştım bu söylentilere.. Ta ki elime o fotoğraf geçene kadar.. Bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden taraftarımızın yapmış olduğu bir bağlantıya kendi hesabınız tarafından yapılan bir yorumdan bahsediyorum..

Aklıma sadece iki seçenek geliyor.. Ya bu küfür içerikli kelimeyi bizzat siz kendiniz yazdınız.. Yahut sizin hesabınızı sizden başka kullanan birileri daha var..

Her ne olursa olsun zaten iki seçenekte de durum vahim..

Bir başkan kendini nasıl böyle rencide edebilir ? Hem de herkes tarafından üst düzeyde saygı ve sevgi gösterilen bir başkan.. Bu nasıl bir acizliktir ? Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır ?

Bir başkan neden bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir taraftara cevap vermeye kalkışsın ?  Başkanlık kolay bir iş değildir.. Hele ki Şanlı Samsunspor başkanlığı ..

Sayın Emin Kar, açıklamanızda taraftarla benim aramda sorun yaşatmak istiyorlar gibisinden bir cümle kullanmışsınız.. Böyle bir durum olması için zaten siz gerekli kişilerin eline, gerekli malzemeleri kendiniz veriyorsunuz .

Bir başkan hal ve hareketlerine dikkat etmelidir. Bizler sizin memleketinizi Samsun olarak kabul ettik.. Samsun Aşığı olduğunuz için sizi bu kadar sevdik .. Ama siz Samsunlu, Samsunsporlu bir taraftarımıza ağza alınmayacak bir söz söyleyerek bu sevginizi, saygınızı taraftarın gözünde yitirmeye başladınız..

Sanırım çok çabuk sinirlenen bir kişiliğe sahipsiniz.. Böyle durumlarda bir başkanın sakin olması ve basın yoluyla taraftara ulaşması gerekmektedir. Sizin yönetiminiz taraftarı idmanlara almazken, taraftarı kapıdan ellerinde çiçeklerle geri çevirirken, takımla taraftar arasında bir kopukluk oluştururken olayların bu dereceye geleceği belliydi zaten..

Aslında sizin bu davranışınız, taraftarımıza yapmış olduğunuz yorum, sadece sizin hatanız değil.. Yönetimin de hatasıdır. Bir başkanın her zaman bir danışmanı olması gerekmektedir. Siz bu yorumu yaparken danışmanınız var mıydı ? Eğer bir danışmanınız varsa bu yoruma neden engel olmadı ?  Sanırım yönetiminiz yöneticilik kavramını yeteri kadar karşılayamamaktadır..

Evet, taraftara bir özür borcunuz var elbette.. Ama özür dileseniz ne olacak ? Kaybedilen saygıyı, sevgiyi size geri kazandırabilecek mi ? Bu olay bir yalanlamayla geçiştirilecek belki..belki de o taraftardan bizzat özür dilenecek.. Ama nafile.. Artık taraftarın gözünde size olan saygı gün geçtikçe azalmaya başladı Sayın başkan.. Artık oturup düşünme vakti.. Hem Samsunspor için.. Hem kendi yaptığınız bu yanlış davranış için..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Samancı Arşivi
SON YAZILAR