Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

BAŞINI ARAYAN MİLLET

Bu gün 60 a yakın ülke ve BİRBUÇ MİLYAR  MÜSLÜMAN NUFUS  ile,  ispat-I vucut eden İSLÂM  topluluğu başını arıyor. Hindistan Hilafet fonundan yardım almamıza, Cumhuriyetin kuruluşunu müteakiben , o günkü islam liderleri ile, Sıvas’ta toplantılar tertiplenmesine rağmen, bu konuya uzak kalmış olan iradenin , bu günkü ortaya çıkan boyutu ile, Dünyanın çoğrafi haritasının hemen tamamında , yükselen minareler  ve cemaatleri ile, İslâm’ın HÜR bir seda olarak yükseldiğidir.

İnsanlığın, İslâm’a olan ihtiyacı, Hava,Su gibi had safhaya gelmişken. Şeytani tuzakların, insanları intihar noktasına kadar getirdiği, Refah ve Zenginliğe rağmen, Tatmin olmayan RUHUN, İlahi Mesaja olan iştiyakının  görüldüğüdür.

 Hz. Muhammed (SAV)  ve Sahabilerinin, ruh ve gönüllerinde şekillenen TEBLİG ateşi, onlarını  izini, yolunu bilmedikleri  Dünya ülkelerinin değişik çoğrafyalarına nasıl taşıdı ise, İLAHİ KELİMETULLAH ın tebliğinde zaman içinde, en önemli bir dönemi yaşayan ATALARIMIZIN , Japonyadan, Amerikaya, Sibiryadan, Afrika kıtasının  her yerine, nasıl ki teblig ve hizmeti taşımak, Mekke, Küdüs ve bunlardan sonra en Mukaddes belde olarak İstanbul’un işaretlenmesindeki hikmetin, bu hikmet içinde Milletimizin Kutsanmasının, sırrını görmenin kaçınılmazlığıdır.

“İSTANBUL MUHAKKAK FETHEDİLECEKTİR,ONU FETHEDEN EMİR NE GÜZEL EMİR, ONU FETHEDEN ORDU NE GÜZEL ORDUDUR”. (Hadisi Şerif),I

Bu müjdeye mahzar olmuş FATİH SULTAN MEHMET ve Ordusu, onun varisi olarak bu günkü Milletimizin, bu şan ve şerefi sürdürübilmemiz, Ecdadın VASİYETİNİ uygulamamızla orantılıdır.

1931 yılında,İbadete kapatılan AYASOFYA, FATİH’in yaptığı BEDDUAYA rağmen 85 yıldır NAMAZA KAPATILMASI,hangi gerekçe ile izah edilebilmektedir.

Demokratikleşerek, PATRİKHANEYE ve ORTADOKS  Kiliselere ve Diğer azınlık vakıflarına haklarını iade eden Hükümete, bunlara ait Ermeni,Süryani ve Katolik ve Protestan kiliselerini imar ve ihya eden Devlete rağmen, AYASOFYANIN hala mahzun, hala EZANSIZ  olmasını ne ile izah edilebileceğidir.

1960 dan once ADNAN MENDERES’e AYASOFYA’yı aç ikazına rağmen, gerçekleştirilmeyen bu talebin, Menderes’in başına gelen Musibetle orantılı iken, Güç ve İktidarı elinde bulunduranları sorumluluk altına sokan, FATİH’in vasiyeti, bugünkü idarecileri de muhatap almaktadır.

AYASOFYAYI AÇ ikazı, her sanise, saniye ve dakika, saat tekrar olunmaktadır. O gür sedanın yankılanması nı, bütün İslâm alemi özlemekte ve bekmektedir.  

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR