Bana bir harf öğretenin

“Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” diyor Mustafa Kemal Atatürk.

 Bugün yaşantımıza baktığımızda bu sözün ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Ata bir sözünde de “yeni nesil sizin eserinizdir “demiş.

Yumuşak bir hamur misalidir öğrenci. Suya bile hile katılan ülkemde bu hamura düzgün şekil vermeyen, pişsin de nasıl pişerse pişsin diyen çokça öğretmenim var ne yazık ki. Yazımı okuduklarında ,sen işini yap diyenler çok olacak eminim. Onlara cevabım sağ ellerini sol üst köşelerine getirip oradan gelen sesi dinlemeleri olacaktır. İstisnaların çokça olabileceği de aşikar.

Çiğdem öğretmenin zümresi ile konuşmasına kulak verdim çok sevinçli idi. Öğretmen servisinde arka koltukta oturan arkadaşım , okumayı öğrenen birinci sınıf örgencilerine vereceği okumayı öğrendim karnesini büyük bir heyecanla anlatıyordu. Görmedim daha önce.. Benim çocukların vaktinde yoktu böyle karneler. Rica ettim incelemek için, çok beğendim duygulandım. Ektiği tohumun fidanı boy vermeye başlamıştı Çiğdem öğretmenin.
Yine bir sabah serviste anasınıfI öğretmeni arkadaşımla ,sessizce yaptığımız sohbette; dersinin saat öğlen 13. 00 da bittiğini, velilerin sabah tarlaya bıraktıkları hayvanları vakti geldiğinde almaya gittikleri halde çocuklarını yağmur, çamur, uzaklık mesafesine rağmen ,okula almaya gelmediklerini söylerken içimin nasıl sızladığını bilemezsiniz.

28 yaşında 5 çocuklu Elif tarlada koyun sığır beklerken çocuklarını unutur mu hiç. Elif, Ayşe, Fatma, onlar “ANA”. Yürekleri evlatları için atar. Evladının canı yansa, yüreği tek yanandır. Ne yazık ki düzen böyledir Elif in evinde .Nazım Hikmet in o sözü nü yazmadan geçemeyeceğim ,“soframızda öküzümüzden sonra gelir kadınımız “. Eli öpülesi öğretmenlerimi tebrik ediyorum.Sağ ellerinin hep sol yanlarında olduğunu biliyorum.Şartlar ne olursa olsun okulunun bahçesinden, sınıfındaki güzelliği kendi çabaları ve gerek imkanları ile gerçekleştirdiklerini biliyorum.

Yeter derecede eğitime sahip olmalısın ki, çevrende insanları gereğinden büyük görmeyesin; fakat bilgeliği sağlayacak kadar da eğitimin olmalı ki onları küçük görmeyesin. M.L.BOREN.

Bu haftalıkta bu kadar diyorum.Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,Pamukkale Üniversitesi Eğitim fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi gözümün nuru yol arkadaşım ortancam Tutku Semra kızıma ve tüm öğretmenlerime sevgi saygılarımı iletiyorum.Her alanda eğitim şart diyorum.   Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sema ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR