Balıkesir'de hüsran

TFF 1 Lig'in 24 haftasında Samsunspor zorlu Balıkesir deplasmanında puan veya puanlar alabilmek adına üst sıralarda yer alabilmek için bu maçta sahadaki yerini aldı. Samsunspor  müsabakaya kontrollü başlasa da gol bulabilmek için kontra ataklarla rakibi Balıkesirspor karşısında gol aradı. Önemli gol pozisyonları girmesine rağmen istenilen golü Balıkesir Kalesine gönderemediler. Müsabakanın ilk yarısı Samsunspor'un baskısı altında geçti.Samsunspor Balıkesir kalesini abluka altına aldıysa da Ayite'nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonunda topuk pası yaparak topu rakibine çarptırarak pozisyonu böylece harcamış oldu. Müsabakanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı. 

İkinci yarıya çok hızlı başlayan ev sahibi Balıkesirspor sağlı sollu ataklarla Samsunspor kalesinde gol aramaya başladı. Dakika 58'i gösterdiğinde Balıkesir'in genç oyuncusu uzaktan yaptığı şut ile  kalecimiz Furkan Köseyi avladı. İkinci yarıda Balıkesir taraftarın baskısı ile mutlak galip gelmek isteyen ev sahibi Balıkesirspor Samsunspor üzerine baskı kurarak ikinci gol arayışı içerisine girdiler. Teknik direktör Engin İpekoğlu bu dakikalar içerisinde Göksuyu oyundan alarak Chiubuke'yi oyuna dahil etti. Oğuz Gürbulak'ın yerine, Muhammed Beşir'i oyuna aldı. Bu değişiklik Samsunspor için beraberlik şansını arttıracaktı fakat, Balıkesirspor defansını geçemedi, Samsunspor üst üste atak yapsada ataklarını kesmeye çalıştılar. Dakika 66'yı gösterdiğinde Samsunspor Balıkesir kalesinde baskısını arttırarak Balıkesir Kalesi'nde beraberlik golü aramaya başladı. Karşılıklı ataklarla geçen bu müsabakada her iki takımda gol atma imkanı sahipti. Samsunspor Yenemiyorsan Tenilme taktiği uygulayarak Balıkesirspor ceza alanına ataklarını sürdürdü. Dakika 79'da Enes İslam oyundan alındı, yerine Angan dahil oldu bu değişikten 1 dakika sonra Balıkesir 80. dakikada Nizamettin ile kalemizde 2. golü gördük.

İlk yarıdaki iyi futbolunu ikinci yarıda devam ettiremeyen kırmızı şimşekler sahadan 2-0 mağlup ayırarak, 5 haftadır süren çıkışını bu hafta sona erdirdi. Kısaca Büyü Bozuldu, Engin İpekoğlu sahaya sürdüğü futbolcularla istenileni almamış oldu. Kendi sağımızdaki maçta Ayite ve Chiubukeye ateş püsküren İpekoğlu Balıkesirspor maçında onları sahada tutarak ödüllendirilmiş oldu. Şimdi önümüze bakalım Rize ve Elazığ maçlarını kazanarak rüyadan uyanmış olacağız..

HER ŞEY SAMSUNSPOR İÇİN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR