Alın bu şehitlik..

Alın bu şehitlik,sizin olsun!!!

Günlerden 04 Ekim 2008 cumartesi. Televizyon ekranlarında son dakika şok haberler, kahredici bir alt yazı. Aktütün karakoluna 03 Ekim Cuma günü öğle saatlerinde başladığı söylenen ve ülkeyi yasa boğan hain saldırı haberi, tv lerden 24 saat sonra yankılanması, biz ekran başında olanları şok etmekte.
Aktütün karakoluna yapılan bu son saldırı, bir yıl önce yine ramazan ayına denk gelen saldırıya benzerliği ile aynı oran, aynı taktik ve aynı ağır silahlarla, 15 şehit 26 yaralı 2 kayıp askerimize karşılık, 23 pkk lı ölü. Irak sınırına 7 ila 10 km uzaklıkta.
Genelkurmaylığın açıklamasına göre pkk"nın en çok saldırdığı ve en çok şehit verdirdiği karakol özelliği taşımakta.
Teröristlerin sessiz sedasız, uçaksız, vasıtasız, ağır silahlarla nasıl sarp ve kayalık arazide ilerleyip geldikleri gibi, tekrar kaçarak nasıl izlerini kaybettirmekteler?
Yoksa zincirleme mağaralar ulaşım sistemleri mi var? Nasıl fark edilmeden yanaşma, nasıl sızma nasıl iz kaybettirmedir bu?
Geldikleri Kuzey Irak tan hiç mi fark edilmiyorlar? Yoksa  (ABD ve Barzani peşmergesinin) yardım ve desteği olmadan mümkün olabilir mi?
Gece gündüz nöbet tutulan sınır karakollarımızda, aydınlatma, gece görüş ve termal kameralardan söz edilirken, nasıl olurda bu kadar hareketlilik önceden sezilmez? Yoksa bir iletişim ve haber kopukluğu mu var?
Sezildiyse haber alındıysa, Hani nerede bizim helikopterlerimiz, uçaklarımız, kobralarımız, savaş taktiği ile donatılmış komandolarımız eğitimli donanımlı tecrübeli subaylarımız?
24 saat gecikmeyi nasıl izah edeceksiniz?
İnsana sormazlar mı?
30 yıldır pkk"nın hedefi olan bir karakol, her türlü desteğe ve mühimmata sahipse, neden sürekli şehit veriyoruz,
Hiç bir mazeret, bir şehidimizin dahi kanının ölçüsü olamaz.
Sakın erlerimiz suçlanmasın.
Onlar bu bayrak, bu ülke için kanlarının son damlasına kadar mertçe savaşacak kadar inanç ve imana sahip, tunç yürekli insanlardır.
Hani daha bir ay önce, emekli olan eski genelkurmay başkanımız Sayın BÜYÜKANIT ile şimdiki genelkurmay başkanımız Sayın BAŞBUĞ paşalarımız”
Geçen yıl alınan sınır ötesi harekât teskeresinin ardından,16 Aralık 2007 gece yarısından itibaren, kışın en şiddetli ve çetin şartlarında yapılan hava destekli kara harekâtıyla, pkk ya ait olduğu söylenen kampların yerle bir edildiğini, çok sayıda teröristin etkisizleştirildiği, silah ve mühimmatın kullanılmaz hale getirildiği görüntüleri abartılımıydı yoksa?
Oralar artık bizim için BBG evi gibi” benzetmesi yaptığında, Ankara"nın göbeğinden Kuzey Irakta, pkk"nın yuvalandığı yerlerde artık yürüyen karıncadan bile haberdarız derken, kimi haber kaynaklarına göre 300-500 pkk"lı militan nasıl oluyor da sınırı geçerek karakola 200 -300 metreye kadar yanaşabiliyorlar?
Bu son olay; Türk milletini derinden yaralamış, insanımızı şok etmiştir. Kuşkularımız ve beraberinde gelen soruların cevabı verilmeli, kusuru olan her kim olursa olsun bu aziz millete hesap vermeli, vatanın yılmaz bekçileri göz bebeğimiz TSK, kendisine olan güvenini tazelemelidir.
Türk milletini, Asker ve Devletini kimsenin küçük düşürmesine kayıtsız kalınmamalıdır.
Emekli Büyükanıt paşamızın dediği gibi “Bize bu acıları yaşatanlara, unutamayacakları acıları yaşatacağız” sözündeki azim ve kararlılık bir an önce hayata sokulmalıdır.
Aksi halde,30 yıla yakındır dinmeyen gözyaşlarımız; Ülkenin kaderine yön veren siyaset ve devlet yönetiminde söz sahibi olanları boğacaktır.
Bu ateş düştüğü ocaklarda yürekleri bir kez daha dağlayıp yakarken, hiç kimse vatan korumasında, Asker ocağına Peygamber ocağı gözüyle bakan Anadolu insanını, koyun yerine koymaya kalkmasın.
Ülke insanımızın onur ve şerefi için yaşam mücadelesi verdiği vatanımızda;
Köylünün fakir fukaranın çocuğu kurbanlık koyun değildir.
Kimi işadamı, kimi nüfuzlu, kimi yönetici ve devlet adamı bildiklerimiz;
Sahi sizin askerde hiç oğlunuz, kardeşiniz, yeğeniniz ya da torununuz dahi yok mu? Yoksa haber ajanslarına düşmüyor da o yüzden mi haberdar olamıyoruz?
Oysa bu ülke bizden çok size hizmet ediyor.
Ateş düştüğü yeri delip geçerken,
Mehmetçiklerimizin Analarının gözyaşları, 30 yıldır sel olmuş akarken,
Ne akan kanın hesabı, ne de Mehmetçiğin intikamı bir türlü alınamamakta.
Türk milletinin yüreği dağlanmış, Anadolu insanı şaşkın, yürekler köpük misali kabarmakta
Üç beş çapulcudan ibaret olarak tarif edilen pkk, AB ve ABD"nin taşeron terör örgütü olduğu, Barzani eşkıyası tarafından kollanıp gözetildiği, yakalanan ve teslim olan örgüt üyelerince apaçık kanıtlandığı halde, daha ne kadar sabredeceğiz?
Yetti artık!!!
 Lütfen kafanızı kumdan kaldırın.
Yıllardır “Bir Türk dünyaya bedeldir” diyen neslin Mehmetçiklerini, patır kütür şehit verdirirken, Terör kimden ve nereden gelirse gelsin, insanlar aldatılmakta, gerçeklerin üstü kapatılmaktadır.
Vatanımıza milletimize bayrağımıza göz diken düşmanların kafaları kırılıncaya kadar,
Ya topyekûn savaş,
Ya da, 
Alın bu şehitlik, sizin olsun.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR