Anketten üç zarf ....

Anketten üç zarf ile üç oy çıkmış                                     
               
Son günlerde gerek parlamenterler, gerek belediye başkanları ve gerekse parti teşkilatları ile arası iyice açılıp, yalnızları oynamaya başlayan Kral Hazretleri'nin yanında birkaç yalama, kokana ve rotoştan başka kimse kalmadı. Bu cihetten yola çıkan bizim Kral Hazretleri, çare aramaya koyulmuş. Partilerden de yüz bulamayınca çareyi anket yaptırıp, şahsi oylarını öğrenip, gerekirse bağımsız aday olma cihetine gitmekte bulmuş.

Bu konuda en büyük destekçisi de benim kader arkadaşım, koğuş ağası, Kral Hazretleri'nin kayığını çekme görevini üstlenen Kayıkçıbaşıymış. Aslında bizim Kayıkçıbaşı kapasiteli ve zeki adamdır. Ancak siyasetten anlamadığı için görevde bulunduğu sürede kendisinin yanına gidip, 'Başkanım, emredin yeter' diyenlerin seçimde de kendilerine oy vereceğini zannediyor.

Onun için de Kral Hazretleri'nin bağımsız aday olması halinde kazanacağını sanıyor. Bu nedenle de burunlarından kıl aldırmıyorlardı. Ancak kazın ayağının öyle olmadığını onlarda gördü. Ramazan ayı içerisinde bir anket yaptırıp, hem Kral Hazretleri'nin, hem de alt belediye başkanlarının durumunu tespit etmişler. Anket sonuçlarını görünce şok olan Kayıkçıbaşı, anketi yapan profesyonel ekibin başındaki yöneticiye kızıyor ve 'Olmaz böyle şey, yeniden yapın bu anketi' diyor.
Anket yenileniyor. Aynı sonuç çıkınca da bu sefer şehir dışından başka bir anket ekibi getirmeye karar veriliyor. Peki, bu ankette Kral Hazretleri'nin şahsi oy oranı sizce yüzde kaç çıkmış biliyor musunuz? Sıkı durun açıklıyorum: İlk ankette yüzde 3, ikinci ankette yüzde 4.

İkinci ankette bir takım zorlama sorular da devreye girerek bu sonucu zar zor elde etmişler. Anket sonuçlarının suçlusu ise anketi yapanlar olmuş!.. Benim rahmetli bir amcam vardı. Bulgaristan mübadili. 1 metre boyunda yine rahmetli olan bir yengem vardı. Uzun yıllar Almanya'da işçi olarak çalışan amcam Türkiye'ye tatile gelirken yengemle birlikte kıyafet almak üzere alışveriş mağazasına gitmişler. Yengemin boyu kısa olduğundan elbise bulamamışlar. Almanya'nın, Stuttgart şehrindeki mağazaların neredeyse yarısını gezip, yengeme elbise bulamayınca yengem isyan etmiş, 'Ne biçim mağaza burası. Giymeye elbise bulamıyoruz. Sorsan Avrupa burası, olur mu böyle bir şey' deyince amcam da yorulmuş olmalı ki yengeme cevabı yapıştırıvermiş, 'Hanım nerede ise bir şehri gezdik elbise bulamadık. Yine de mağazaları suçluyorsun, hiç senin suçun yok mu?' deyince yengem susuvermiş.

İşin özüne gelecek olursak; bu anketlerden çıkan sonuçlara bakıldığında hep suçlu anketörler? Bizim Kral Hazretleri'nin hiç mi suçu yok? Her zaman anlattığım padişahın oğluna payı tahtı devrederken verdiği üç mektup hikayesini hatırlamayanlar için özetlemek istiyorum: 'Bak evladım, her sıkıştığında bu mektuplardan birisini açarsan sana yol gösterir' diyerek makamını oğluna devreder padişah.

İlk sıkıştığında birinci mektubu açan yeni padişah şu satırları okur: 'Kendinden öncekileri kötüle, bir müddet daha gidersin'. Başlıyor kendinden öncekileri kötülemeye, bir müddet daha gidiyor. Gel zaman git zaman halk isyan çıkarıp yeni padişah zorda kalınca açıyor ikinci mektubu, mektupta; 'Yanındakileri kötüle ve uzaklaştır' diyor. Onu da yapıp bir müddet daha gidince, halk açlık ve sefaletle boğuşmaya başlayıp yeni bir isyan çıkartıyor. Üçüncü mektubu açma sırasının geldiğini anlayan padişah açıyor üçüncü ve son mektubu mektupta yazan şey şu; 'Görevini senden sonrakine bırak' oluyor. Ve padişah gereğini yapıp, görevi bırakıyor.

Bizim Kral Hazreti, ilk iki mektubu tepe tepe kullandı. Hem de öyle kullandı ki, yanında Allah kulunu bırakmadı. Sıra üçüncü mektuba geldi de geçiyor bile. Öyle değil mi Kral Hazretleri?

Haksızsam çıkalım bir televizyon programına konuşalım bunları, ne dersin? Tercih senin Hazreti Peygamber bir Hadis-i Şerif'te; 'Hesaba çekilmeden önce kendi nefsinizi hesaba çekiniz' buyurmaktadır. Bu yüzde üçün hesabını bir de kendine sorsan nasıl olur? Öyle AK Parti'nin gücü ile seçimi bizim 'Enes' bile alır. Ama senin yanında Kayıkçıbaşı var. O seni bağımsız dahi kazandırır, olmadı bir parti bulur. Oradan aday yapar seni. Nasıl olsa Kral Hazretleri'nin çok büyük şahsi oyları var. Küçücük bir partiden bile seçime girse alır, canını sıkma. Hoşça kalınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR