Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

"AKP, HANGİ MİLLETTEN..

 Hani inanacağım geliyordu nerdeyse Akp'nin ;"tek millet, bayrak,tekdevlet"gibi çıkışlarına.. kalıp şeklindeki bu dizelerin önünde bir milletin adı geçmeyince,nedir?; yoksa biz mi duymuyoruz. TAYYİP Türk kelimesini, ağzına almıyor dendiği zaman, yanlış duymamışız ki, Türk milleti de bunu söylüyor. Anayasa çalışmalarında anlaşıldıki Türk  kavramının Anayasanın ilk maddelerinden çıkartılması konusunda Bdp ile Tayyip Erdoğan aynı görüşü paylaşıyorlar. Buna; Yurtsever vatandaşların,"hülle olmadıkça evet demiyeceğini biliyoruz.
    Başbakan yüksek perdeden ses tonuyla bir şeyler söylüyor ve alkışlanıyor ama bir de neyi alkışladığımızı bilmek lazım.. şimdi "tek millet" deyince aklımıza hangi millet,"tek bayrak" deyince aklımıza hangi bayrak, "tek devlet" deyince aklımıza hangi devlet..benim vatandaşım" diyor. Kavramların başına içlerini doldurucu bir isim gerekli. O da Türk milleti, tabii..bu kavram yurtsever her vatandaşımızın her gün, her saat, her dakika ve saniyesinde dilinden düşürmediği, çocuklarımızın ve hepimizin tabiatı ruhu haliyeti olan"Türk" sözcüğüdür, bu sözcüğü özenle söylememeye gayret eden bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı varki; görülmemiş bir şey..fakat,"ettiği yemine uymayan" ettiği yemindeki "sıfatları taşımayan" bir  başbakan'a karşı tepki gösterecek ve alaşağı edecek demokratik olgunluğa erişemediğimiz için, sahip olduğumuz demokrasi adına tabiatıyla kimliğimize dair yapılan müdahalelere dahi sesimizi çıkaramıyoruz. O yüzdendir ki;"ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve milletimizin  Türk kimliğini kaybetmek işten bile değil.
 Geçtiğimiz günlerde Meclis komisyonunda görüşülen ve "Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" şekliyle anayasa'da yerini alan "Türk" kavramının, yeni Anayasa'dan çıkartılması konusuna Akp ve Bdp anlaşmış görünmektedir.
 Genel kurulda eğer kesinleşirse;"Fransa, vatandaşına Fransız..İngiltere, vatandaşına İngiliz.. Yunanistan, vatandaşına Yunan..Çek, vatandaşına Çek.. Macaristan, vatandaşına Macar.. ,,Sırbistan, vatandaşına Sırp.." diyebilirken, bizler yani Türkiye olarak resmen; vatandaşımıza TÜRK  diyemiyeceğiz..eyyvah da; eyvaah.. hemdee ne eyvah! Kendi vatanımızda "Türk'süz" bir vatandaşlık.. Yasa; Akp ve Bdp' nin anlaştığı gibi çıkarsa Tayyip Erdoğan artık, "Türk'süz" söylediği "Tek millet ! tek bayrak ! tek devlet ! tek vatan" nutuklarını atarken zorlanmayacaktır. Fakat..kimin milleti ? kimin bayrağı? kimin devleti ? kimin vatanı ?      
Türk milleti "kendi kuyusunu kazmak için" Akp' ye oy vermedi. Anayasa'nın değiştirilemez ve değiştirilmesi kabul edilemez maddeleri de saldırıya maruz kalacaktır. Bu kabul edilemez.

                            saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR