AK PARTİ ZAFERE HAZIRLANIYOR

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Samsun için yeni bir zafer beklediğini açıkladı. Öztürk, "Samsun'da 9 milletvekilinden 7 tanesini AK Parti, diğer 2 tanesini de muhalefet partileri alır. Şehrimizde yüzde 58 rakamını yakalarız hatta geçebiliriz" dedi

Denge Gazetesi olarak yürüttüğümüz Pazar Sohbeti bölümünün bu haftaki konuğu AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk. 12 Haziran'daki seçimlerden temayül yoklamasına, muhalefet partilerinden Samsun'a yapılacak yatırımlara kadar birçok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztürk, 12 Haziran'daki genel seçimler için bir de oy tahminin de bulundu. Haziran'daki seçimlerde Samsun için büyük bir zafer beklediğini dile getiren Öztürk, "Bana göre büyük hatalar yapmazsak bölge zenginliğini de hesaba katarsak 9 milletvekilinden 7 tanesini AK Parti, diğer 2 tanesini de muhalefet partileri alır. Yüzde 58 rakamını yakalarız hatta geçebiliriz de. Önemli olan birlikteliğimizden vazgeçmemek ve çok çalışmak. Kamuoyu yoklamaları her geçen gün yeni bir anket yayımlıyor. Değişmeyen tek gerçek AK Parti'nin yeniden iktidarda olacağıdır" diye konuştu.

DENGE: Samsun AK Parti'de gerçekleştirilen temayül yoklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fatih Öztürk: AK Parti 2002 yılından itibaren iktidarda olan bir parti. İki genel seçim iki tane de yerel seçim geçirmiş ama beklenenin aksine yıpranmamış her yeni seçimi yenilenerek büyüyerek geçirmiş bir partiyiz. Normal şartlarda bu kadar seçim geçirmiş bir partiye umut bağlayan milletvekilliği beklentisi olan insan sayısı çok az olmalıydı ama aday enflasyonu yaşanıyor. Bu da şunu gösteriyor, AK Parti hala milletin gündeminde, hatta kalbindeki yerini koruyor. 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin de tek başına iktidar olacak tek favori partisi. Dolayısıyla aday talebinin de çok olması normal. Ben bunu memnuniyetle karşılıyorum. Bu teveccüh meselesi. Demek ki gönüllerde AK Parti sevdası var. İyi olur inşallah.

DENGE: Milletvekili aday adayları hakkında ne düşünüyorsunuz?

ÖZTÜRK: Çok değerli aday adayı arkadaşlar var. Sayı oldukça yüksek ama Başbakanımızın dediği gibi kadro yetersiz. Bu kadroya zorunlu olarak giremeyecek arkadaşlarımız olacak. Kadroya giremeyecek olan arkadaşların deneyimlerinden faydalanmak da iyi olurdu. Malesef siyasetin özünde bu var ve normal. Adaylarımızın bir kısmı listelere girecek bir diğer kısmı da listede yer almayacak. Ancak şunu karıştırmamak lazım. Ne aday olacak arkadaşlar olamayacak arkadaşlarımızdan çok daha kaliteli, ne de aday olamayan arkadaşlar olan arkadaşlarımızdan kalitesiz. Aday adaylarına baktığımda listeye giremeyecek arkadaşların büyük bir kısmına üzüleceğim. Teker teker ayrı birer kalite olan arkadaşlarıma listeye giremeseler de siyaset dışı hayatlarında başarılar dilerim.

DENGE: 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti'nin oy hedefi nedir?

ÖZTÜRK: Bu soruya iki şıklı cevap vermek istiyorum. Samsun için yeni bir zafer bekliyorum. Bana göre büyük hatalar yapmazsak bölge zenginliğini hesaba katarsak 9 milletvekilinden 7 tanesini AK Parti, diğer 2 tanesini de muhalefet partileri alır. Yüzde 58 rakamını yakalarız hatta geçebiliriz de. Önemli olan birlikteliğimizden vazgeçmemek ve çok çalışmak. Türkiye geneline gelirsek kamuoyu yoklamaları her geçen gün yeni bir anket yayınlıyor. Değişmeyen tek gerçek AK Parti'nin oy oranının yüzde 45'lerin altında olmayacağı. Bu da şunu gösteriyor AK Parti 12 Haziran seçimlerinde yüzde 45'in altına düşmeyecek. 12 Haziran'da AK Parti bugüne kadar girdiği seçimlerin rekorunu kıracak gibi görünüyor. Yüzde 50'lere çıkarsak bu sonuca kimse şaşırmasın. Millet teveccühünü ve tercihini AK Parti'den yana kullanacak.

DENGE: Genel seçimlerde AK Parti'nin oylarında herhangi bir azalma meydana gelme ihtimali var mı?

ÖZTÜRK: Bugün seçim olsa partimizin oy oranlarında herhangi bir düşüş olmaz. Bunu ben değil anketler gösteriyor. Seçimlere 2 buçuk ay gibi bir süre var. Dünya lideri olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki partimiz bırakın güç kaybetmeyi her geçen gün gücüne güç katıyor. Bu ülkenin en önemli sorunu işsizlik de değil büyüme de. Bu ülkenin en büyük sorunu muhalefetsizlik. Bizi en çok üzen bu anlayıştır. Muhalefet iktidarların çalışma azmini artırır, ülkenin gücüne güç katar. Biz de muhalefet Allah'a emanet. Bu yüzden AK Parti'nin oy oranı sürekli yükseliyor.

DENGE: Milletvekili olarak göreve devam etmeniz halinde Samsun için ne gibi projeler düşünüyorsunuz?

ÖZTÜRK: Benim şehrim her yıl daha da güçlenerek büyüyor. Her yıl üstüne koyarak gelişiyor. Ben siyasetin bir üyesi olarak bunda payım olduğuna inanıyorum. Üçüncü AK Parti iktidarı döneminde Samsun daha da gelişecektir. En büyük özlemim kongreler merkezi olmuş, bölge ticaretinin gözbebeği olmuş, insanların turizm amaçlı da gezebileceği, bir Samsun görmek. Oteller ve ticaret merkezleri Samsun için hayal değil zaten inşaatları da başlıyor. Yeni dönemde milletvekili olarak devam edersem yeni çalışmalarım elbette olacak.

DENGE: Vatandaşların AK Parti'yi 2 dönemdir iktidarda tutmasını ve 12 Haziran'daki genel seçimler öncesi ibrenin yine AK Parti'yi göstermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÖZTÜRK: Yaptığınız işi önce hak sonra da halk için yapacaksınız. 8 yıllık başarılı iktidarın sırrı işte burada. İnsan odaklı siyaset yapacaksın, vatandaşınızı hor görmeyeceksin, insana yaşama arzusunda destek olacaksın, hukuk çerçevesinden çıkmayacaksın, insana saygı duyacaksın. Çok çalışıp milletin sana verdiği tertemiz oylara layık olacaksın. İşin sırrı işte burada gizlidir. Vatandaşa layık olursan iktidarda da kalırsın.

DENGE: Halkla ilişkileri en iyi olan milletvekili olarak bu ilişkiyi bu noktaya nasıl getirdiğinizi açıklar mısınız?

ÖZTÜRK: 4 yıllık milletvekilliği sürecimde geriye baktığımda yaradana şükrediyorum. Tertemiz ortamda alçaktır, hırsızdır, haindir dedirtmeden bu milletin sorunlarına gücüm yettiğince mücadele etmiş bir milletvekili olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Samsunlunun sorunlarını kendi sorunu olarak görmüş, sevincini paylaşmış, üzüntüsünü yüreğinde hissetmiş biriyim. Bol bol gezip halkla iç içe oldum. Esnafın, sanayicinin emeklinin, işçinin, memurun gencin kısacası mevkisi ve makamı ayrıca oy verdiği partisi ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştım. Geride kalan 4 yıllık süreçte bu halkın bana verdiği oya layık olmaya çalıştım. Bu milletin kalbinde olduğuma inanıyorum. Yeni dönemde Sayın Başbakanımızın ve partimizin yetkili kurulları beni bu göreve layık görürse yeniden bu aziz millete hizmet etmek benim için şereftir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR