Agope Kilisesi Pastör’üne Soru...

Agope Kilisesi Pastör"üne Soru:

                    SUKÜT IKRARDAN MI SAYILACAK ?

 

           Gazetemizde birkaç gündür Agope Kilisesi ile ilgili haberler  yapılmaktadır.İki defa köşemde ben yazmıştım.Bir tanesi, İskenderun"da yapılan ve Agope Kilisesi Pastörü Orhan Bıçakçılar"ında bulunduğu , Episkoposlar Birliği Toplantısıyla alakalı değerlendirme yapmıştım.Pastör Orhan Bıçakçılar"a ,basına yansıyan konularla ilgili açıklama yapması konusunda teklif sunmuştum.Diğerinde ise Samsun"da kaç kişinin Hıristiyan olduğu konusu  ve kilisenin çalışma yapısı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme adına köşeme davet etmiştim.

 

           Daha sonra Samsun Balkan Türkleri Başkan Vekili Sayın İzzet Altuntaş"ın Agope Kilisesi ile ilgili ciddi ithamların ve cevaplandırılması gereken sorularının var olduğu bir haber yayımlandı.Manşetten verilen haberden kilise yetkililerinin habersiz olması asla ihtimal dahilinde değildir.Gençlere  kilise içinde neler yaptırıldığına dair ciddi açıklamalar vardı haberde.

         

         Arkasından bir doktor çiftin, din değiştirme baskısından dolayı   boşanma aşamasına geldikleri haberi yine manşetten yayımlandı.Aslında olayın vahameti yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.Haberde anlatılanlara bakılırsa ,olayın boyutları çok derinlere iniyor.İslami değerlere küfretmeye kadar giden taşkınlıklar,cinsel istismara varan gelişmeler insanın kanını donduracak noktalara varıyor.Eğer Agope Kilisesi ,aile parçalanmalarına varan ,gençlerin cinsel sapkınlıklara kaymasına zemin hazırlayan boyutta faaliyetler yapıyor ve bu gelişmelerden yetkililerin haberi olmuyorsa  gerçekten üzerinde çokça düşünülmesi gereken noktada olduğumuzun farkına varılması gerekir.

         İşin daha garip tarafı;bütün bu yazılanlara rağmen kilise yetkililerinden herhangi bir açıklamanın gelmemiş olması.Biz, yazılan her şeyin yaşandığı şeklinde bir iddiada bulunmak istemiyoruz.Türkiye bir hukuk devletidir ve devletin yetkili organları ,suç teşkil edecek faaliyetleri görmek zorundadır.Ayrıca yanlış anlatılan yada yanlış yazılan bir şeyler varsa kilise yetkililerinin doğrulaması lazım.

          Ben Agope Kilisesi Pastörü Orhan Bıçakçılar"a sormak istiyorum.

Sayın Bıçakçılar:

          Bu ithamlar ve açıklamalar sizi rahatsız etmiyor mu ?Gerçekten böyle şeyler yaşanıyor mu ? Yaşanmıyorsa, neden açıklama gereği duymuyorsunuz ? Eğer yazılanlar doğru ise ,büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde aileleri dağıtma noktasına varan çalışmalarınızı hangi gücün desteğiyle yapıyorsunuz ? Ülke yasaları size böyle bir çalışma hakkı ve yetkiyi veriyor mu ?

            Bu sorulara cevap vermezseniz ,kamuoyunda daha farklı soru ve soru işaretleri gündeme gelecektir.Bir de eskilerin deyimiyle ""sukut ikrardan sayılır""   şeklinde kanaat gelişecek  ve ithamları kabul etmiş sayılacaksınız.

          Önce bir gerçeğin altını çizmemiz gerekir.O da dini tercihlerin kişiselliğidir.Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim.Kimse inanç ve düşünce açısından zorlanamaz ve baskı ile şantaj ve tahrik ile din değiştirmeye zorlanamaz.Ama işin içinde başka oyunlar ve sinsi tuzaklar varsa işte onun açığa çıkarılması gerekmektedir.Temel hak ve özgürlüklerin en önemli ayağı olan inancın yaşanması hakkına kimsenin laf etmeye hakkı yoktur.Yazımdan böyle bir sonucun çıkarılmasını istemem kesinlikle.Ama bunun yanında yazılanların ve söylenenlerin açıklığa kavuşma zorunluluğu vardır.Biz basın olarak kamuoyunu bu noktada bilgilendirme hakkımızı kullanmak istiyoruz.

            Sayın Pastör !

Bizim medeniyetimiz,insanların  temel hak ve özgürlüklerini en geniş şekliyle güvence altına alan ve bu hakları sonuna kadar kullandırmayı görev sayan bir medeniyettir.Bu konuda asla şüpheniz olmasın.

Sizi köşemde ağırlamak ve yapacağınız açıklamaları duyurmak istiyorum.

                  Açıklamalarınızı bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR