Adam harcamak kolay yetiştirmek zordur

Bizim insanımız farklı özellikleri nedeni ile diğer toplumlardan farklı yapıya sahiptir.Üstün meziyetlere sahip olduğumuz gibi,bazen bu üstün meziyetlerimizi abesle iştigalde veya faydasız işlerde kullanmasını iyi biliriz.

Harcama dediğimizde üstümüze yoktur… Para harcama,zaman harcama,adam harcama…Bu konularda o kadar başarılıyız ki değmeyin gitsin.Parayı zor kazanırız kolay harcarız…Zamanı hiç fark etmeyiz ama bolca boşa harcarız.İnsanı zor buluruz ama kolay harcarız.

Bir türlü bu harcamaların ortasını tutturamadık gitti..Ne azından nede çoğundan vazgeçebildik.Ne paranın kıymetini ne zamanın kıymetini nede insanın kıymetini türlü anlayamadık.anlamaya çalıştığımızda veya anladığımızda ise ya paramız kayboldu,ya zamanımız geçti yada insanımızı kaybettik.

Cehennemde insanlar cayır cayır yanarken bir ses duyulur kim tırmanarak yukarı çıkarsa cennete alınacaktır. Diğer yerlerde cehennemlikler kavgasız gürültüsüz tek tek çıkarak cennete girerken bir yerde kimse yukarı çıkamıyormuş. Çıkanlar zebanilere sormuş bunlara ne oluyor diye,zebani demiş ki Onlar Türkler o çıkmasın ben çıkayım diye habire bir birlerinin ayaklarından aşağıya çekiyorlar bu yüzdende kimse çıkamıyor dışarıya.

Bu hikayeyi farklı şekillerde duymuşsunuzdur ama bende bu şekilde duydum. Gerçek hayatımıza baktığımızda durumumuza baktığımızda bundan farklı değildir.

Çamur at tutmazsa izi kalsın…Sen benim dediğimi yapmadın ha…sorarım sana…al eline kağıdı kalemi yaz aklına geleni,çiz sağdan sola,üstten aşağıya…Atma altına adını imzanı gönder bi yerlere..Ohh ne ala…Yiğit olan iddialarının altına imzasını atar kimliğini gizlemez.sonra bunu birileri dikkate alsın gereğini yerine getirmeye çalışsın..Dedim ya bizde adam harcamak kolay beyler..ama adam yetiştirmek adam kazanmak zordur.Birileri kolay olanın peşine düşüyor.

İddiaların altına cesaret ederek imzasını atamayan,ben bu iddiaların arkasındayım diyemeyen insanların sözlerine yazdıklarına itibar etmek değerlendirmek ne kadar doğrudur sizlerin yorumlarına bırakıyorum.Elinizde delil belge olur alırsınız bunları ortaya çıkarsınız ve ben buradayım dersiniz,işin peşini bırakmazsınız.Ama gölge adam gibi öyle kıyılarda köşelerde kendinizi birilerinin arkasına saklayarak duramazsınız.

Adam harcamak bu kadar kolay bu memlekette,ama ya yetiştirmek..Ya kazandırmak…

Gideceksiniz kamu idarecisinin yanına yasal olmayan illegal bir takım taleplerde bulunacaksınız,bu talepleriniz reddedilince al eline kalemi yaz babam yaz..Çamur at tutmazsa izi kalsın..Nasrettin hocanın hesabı ya tutarsa..Tutarsa hırsını hıncını alacak zavallı…Peki ya tutmazsa hangi vicdanla dolanacak ortalıklarda.Ama bu o kadar önemli değil bu sefer başka canlar yakmaya çalışacak menfeat ve çıkarı uğruna..

Öyle insanlar gördüm ki son 20 yılda Belediye Başkanlarının, kaymakamların, etkili yerlerdeki insanlarımızın yanlarına giderler, gerçekleşmesi illegal olan olan isteklerini sıralayacaklar, taleplerde bulunacaklar reddedilince ciyak ciyak bağırmaya çalışacaklar.

Devletin yöneticileri kolay yetişmiyor bu ülkede beyler,kolay yetişmediği gibi de kolay harcanamazlar..Aşırı derecede uygunsuz hal ve hareketleri olmadıktan sonra..usulsüz ve yanlış yolsuzlukları olmadıktan sonra..

Ama dediğimiz gibi biz adamı çabuk harcarız..harcarız da sonra vicdanımız rahat eder mi etmez mi onu kendi vicdanlarına bırakırız.

Adam beleş geçinmeye alışmış,üç kuruş ordan beş kuruş buradan alayım ben yaşayayım.Bu paralarıda hiç zahmete girmeden kolay yoldan kazanayım..ne yapayım ben sağından o solundan sıkıştıralım baskı yapalım istediğimizi kopartalım..Olmazsa açarız ağzımızı yumarız gözümüzü..Ya da ağabeylerimize iletir kulağını çektirmeye çalışırız.O da olmazsa yazarız çizeriz atarız bi şeyler,takarız peşine bir kulp olur biter..

Ne kadar kolay değimli..Bu insanlar pancar tarlalarında yetişmiyor..Kolay bir şekilde de bu insanlara çamur atılmamalı,ithamlarda bulunulmamalı..

Hele hele imzasız yok ihbar mektubu,yok iddialar var geçin bunları.Atacaksınız imzanızı yazacaksınız adınızı,alacaksınız belgeleri elinize ondan sonra nereye giderseniz gidin.İmzasız gelen mektuplara bu devlet itibar etseydi zannederim memlekette insan kalmazdı ayakta.

Bu kadar yazdıklarımdan birileri bir şeyler çıkartacaktır mutlaka…Ama kim ne çıkartırsa çıkartsın,kim ne düşünürse düşünsün hiç fark etmiyor.

Soruşturma aşamasındaki bir konu için isim yer asla belirtmeyeceğim, sabırla bu soruşturmanın sonucunu bekleyeceğim, ondan sonra gerekeni yine sizlerle paylaşacağım.

Son bir kez daha seslendiriyorum:ADAM HARCAMAK KOLAY..YETİŞTİRMEK ZORDUR.


Saygı ve sevgilerimle..

ALLAH(C.C) EMANET OLUN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR