Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Acemiler Mangası

Böyle diyor CHP'nin 3 dönemdir İl Genel Meclis üyeliğini yapan İsmet Şahin partisinin içine düştüğü halleri görünce üzüntülerini anlatacak söz bulamıyor. Önceki gün Samsun İl örgütünde yaşanan belirsizlik ortamını gidermek üzere Samsun'a gelen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile  bire bir görüşen CHP'li İsmet Şahin, bu sözleri Nihat Matkap'ın kendisine söylemiş. Elbet daha başka şeyler de söylemiş o nev-i şahsına münhasır üslûbu ile.

İsmet Şahin, "Samsun'da herkes seçim istiyor. Atamayla gelecek olan İl Başkanı kim olursa olsun şucu, bucu olarak tepki çekecek ve rahat çalışamıyacak. Seçim için gerekli olan 198 İl delegesi bulunur. Bu hiç zor değil. Ancak seçimli kongre uygun görülmezse bence bu partiyi disipline edebilecek tek başkan adayı Mustafa Polat'tır. Kendisiyle de o kadar samimiyetim yoktur. Ama hiç kimsenin direktifi ile değil, parti disiplini ve CHP programları doğrultusunda en iyi şekilde başkanlık yapar. Eski milletvekili Suat Binici de düşünülebilir." diyor.

CHP'de şimdi Şükrü Kumbasar konuşuluyor. Kemal Zeybek konuşuluyor. Kaya Akal diyenler oluyor. Hatta ve hatta Nazım Alkan adını dillendirenler bile çıkıyor. Kulağımıza gelenler arasında Dr. Murat Erkan da bulunuyor. Bana mı soruyorsunuz? CHP bu,  burada her an her şey olabilüüü. Ben Sinopluyum. Boyabatlının dediği geliyor aklıma..

KALEM SİZDE

İnsan ömrünü iki kere ikinin peşinde geçirir, bu uğurda denizler aşar, yaşamını harcar ama aradığı gerçeği eline geçirmekten inanın ki korkar. Eğer elde ederse, artık arayacak başka bir şeyinin kalmayacağını bilir. İşçiler işlerini bitirdikten sonra, hiç olmazsa aldıkları parayla meyhaneye giderler, ne bileyim oradan karakola düşerler. İşte size en azından bir haftalık bir uğraş ama bizler nereye gideceğiz? Bunun için amaca yaklaştıkça bir huzursuzluk duyulur. İnsan amaca ulaşmak için çalışmayı sever ama ulaşmayı istemez. Kuşkusuz bu çok gülünç bir durumdur. Öyleyse, insanın daha doğuştan gülünç bir yaratık olduğunu söyleyebiliriz.
(Dostoyevski- Teşekkürler Gülsüm Urfalı)
****
Üzülüyorsun, takma diyorlar.
Kızıyorsun, değmez diyorlar.
Boşveriyorsun; gamsız diyorlar.
Susuyorsun, iki çift laf et diyorlar.
Konuşuyorsun, muhatap olma diyorlar.
Çekip gidiyorsun, mücadele et diyorlar.
Alttan alıyorsun, tepene çıkardın diyorlar.
Bağırıyorsun, sakin ol diyorlar.
Aklı başında davranıyorsun, bu kadar uslu olunmaz diyorlar.
Dikine gidiyorsun, yaşına başına yakışmaz diyorlar.
Ölünce ne diyecekler?
Muhtemelen; Ölüm sana yakışmadı.
Normal tabii, dirimizi beğenmediler ki ölümüzü beğensinler..
(Teşekkürler Mehmet Ertuğrul)
****


 
EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA
TANIDINIZ MI?

Yeni bir fotoğraf. Yine Samsun'dan. Uzaklarda aramayın diye hep öyle yapıyoryoruz. Biliyorsunuz ki, bu fotoğrafın neresi olduğunu bilen bir kişi Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti çekiyor. Cevaplarınızı Saat 17.00'ye kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 dün yayınladığımız Tanıdınız mı fotoğrafı Yakakent idi. Ne yazık ki, doğru bilen okurumuz çıkmadı üzgünüz. Eminiz siz bu fotoğrafın nerede çekildiğini bileceksiniz.

KARADENİZ'İN KIRKPINARI VAR!

Tekkeköy Belediyesi 2. Kültür, Doğa ve Turizm festivali kapsamında düzenlenen yağlı güreşler 23 Eylül 2011 Cuma (yani bugün) saat 10 da Tekkeköy Büyüklü Mahallesinde yapılor. Tekkeköy Büyüklü Mahallesinde yapılacak yağlı güreşlere Ahmet Taşçı, Recep Kara, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Şükrü Kazan, Bayram Ertan, Güngör Ekin, Gökhan Arıcı, Ali Rıza Kaya gibi daha birçok Kırkpınar pehlivanı katılacak. Tekkeköy Er meydanındaki pehlivanların kıran kırana mücadelelerini izlemek için Samsun'un ilçeleri gibi yakın illerdeki güreş tutkunları da güreşler hakkında bilgi alıp katılacaklarını söylemişler. Hayati Tekin diyor ki: "Güreş şölenimize tüm halkımızı bekliyoruz." Hadi gariii gerisi size kalmış..

100'ÜNCÜ YIL!!

Emin Kırbıyık, "Ticaretliler sadece Samsun'un değil Türkiye'nin yaşamına yön verdiler" dedi.Emin Kırbıyık, Samsun'un sosyal yaşamında yıllardır tanınan ve üç derneğin başkanlığını yapan renkli bir kişilik. Ulusal Eğitim Derneği ve Samsun Yerel Tarih Grubu'nun yanı sıra bu yıl 100'üncü kuruluş yıldönümü kutlayan, Samsun'un köklü eğitim kurumlarından Ticaretliler Derneği'nin de başkanlığını yapıyor.  Kırbıyık, "Samsun Ticaret Lisesi bu sene 100 yaşında. 1911 yılında Unkapanı'nda iki katlı binada kuruldu ilk. Başarısı karşısında Samsun'daki papaz okulu kapanmak zorunda kalıyor. Bununla ilgili eylül ayında yapacağımız etkinlikler var. 22 Eylül 1924'te Gazi Mustafa Kemal, Samsun'a ikinci gelişinde okulumuzu ziyaret ederek 'Hayatta en  hakiki mürşit ilimdir' sözünü söyledi. Biz de etkinliklerimizi 22 Eylül'e denk getirerek başlattık. 70 bin civarında mezunu var Samsun Ticaret Lisesi'nin.
Sadece Samsun'un değil Türkiye'nin yaşamına yön vermişler. Mezunlarımızdan bakan olanlar var. Örneğin Anadolu Büyük Kulübü'nün Vehbi Koç'tan sonra iki nolu üyesi Akın Balkan da Samsun Ticaret Lisesi mezunu. Genelde sanatçılar da yetiştirmişler. Taner Çağlayan, Necat Bohara. Türkiye'nin ilk balık borsasını kuran Sagun Balıkçılık'ın sahibi, okulumuzun 1977 yılı mezunu. Çarşamba'da Menteşoğlu kurbağa ihracatına başlamadan önce bunlar Samsun'da balıkçılık yaparak Yunanistan sınırındaki Meriç'te ilk kurbağa ihracatını İtalya'ya yapan firmadır." dedi özetle..

Eee 100 yılı birkaç satıra sığdıramazdık elbet bizi mazur görün lütfen. Kutluyoruz.

GÜZEL SÖZ

'Gitmek için sebep çoktur, ama sevmeye bahane arar kalan. Unutma, kapının koluna uzanacak yaşa geldiğinde gitmeyi öğrenir insan.'
P. Coelho

EEEE..

Eski zamanlar.. Dede torunlarını etrafına toplamış, gençlik anılarını anlatıyor..
"Bir gün kervanla gidiyorduk. Eşkıya yolumuzu kesti.." Torunlar heyecanlanmış film izler gibi..
"Eee!... Dede?.."
"Bizi develerden indirip dağa, bir koca mağaraya götürdüler.."
"Eee!... Dede?.."
"Ellerimizi, kollarımızı bağladılar.."
"Eee!... Dede?.."
"Eşkıya reisi geldi, sonunda.. Bize teker teker baktı.."
"Eee!... Dede?.."
"Sonra dedi ki.. Karar sizin.. Sizi ya halledeceğiz. Ya öldüreceğiz.." "
Eee!... Dede?.." diye haykırmış torunlar, dehşet içinde..
Dede başını eğip mırıldanmış.. "Beni öldürdüler!.."

Günün Fotoğrafı

Tansu Tekin'in Objektifi

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR