Aba altından sopa gelince?

 

 Adana'da kötü oyunun üzerine şanssız bir şekilde kaybettiğimiz 2 puan tüm camiayı yıpratmıştı. Tavşanlı maçında ne olacağı muammaydı. Ancak Samsunspor başkanı Erkut Tutu hafta içinde öyle iddialı bir açıklama yaptı ki, belli ki takımın durgun gidişatına yönetim el atmıştı. Tutu önümüzdeki 4 haftalık süreçte, 3 maçın içeride olacağını, tek deplasmanın da bitik Diyarbakırspor karşısında olacağının altını çizerek el altından oyunculara ve teknik heyete 4 maçta hedefiniz 12 puan olmalı sopasını göstermişti.

Tavşanlı Linyit teknik direktörü ise her maç öncesi olduğu gibi hayli şeffaf bir basın açıklaması yaparak Zenke ve Agbetu'nun çok etkili oyuncular olduğunu, onların koşu yollarını kapamaları gerektiğini ve orta sahada Hakan'a ve sol kanatta Ufuk'un çizgiye inişlerini kapatmalarını gerektiğini açıklamıştı. İlginçtir ki hocanın aklına gelenler başına geldi ve Samsunspor tüm bu tehlikeli yönlerini en üst düzeyde sahaya yanıstarak maçı hakkıyla kazandı.
 
Karşımızdaki Tavşanlıspor tipik bir İtalyan takımı gibi. Ligde 21 gol atıp 15 gol yemişler. Takım seviyesinin 1-2 gömlek üstündeki forvetleri Mehmet Akyüz ile buralara kadar geldiler. İyi kapanan, çok sabırlı oynayan ve kaliteli forvetleri ile rakibi defansif olarak vasat yakaladığı bir anda sonuca giden bir takım. Ancak maça gelince Samsunspor kesinlikle  sezonun en iyi futbolunu ortaya koydu. Oyuncular yönetimin demeçleri ve taraftarın etkisiyle de maça hayli motive olmuş bir şekilde çıktılar ve maça fırtına gibi giriş yaptılar. Tavşanlı'nın genelde oyunu tutan yapısını bozan ateşli oyunumuz ilk 10 dakikada gole kolayca ulaştı. Ardından Agbetu,Zenke ve Turgay ile kaçırdığımız pozisyonlar ah vahlar arasında gitse de, Samsunspor'un oyunu ikinci yarıda da forse edeceği aşikardı. Nitekim öyle de oldu. Tavşanlı'nın tüm riskleri alıp 3 forvete döndüğü ikinci devrede yaptıkları hafif rüzgar Ufuk'un golüyle son buldu. Kesinlikle böyle bir sürklaseyi beklemeyen rakip oyuncuları kendilerini sinire verince 10 kişi kaldılar ve maça da havlu attılar.
 
 Takımımıza göz atacak olursak gerçekten 11 oyuncunun 11'inin de görevini tam yaptığı bir maçı ilk kez izledik. Ahmet Şahin yine çok kritik 1-2 top aldı. Savunmada Ersin ve Kemal ikilisi çok iyiydi özellikle Ersin ağır kaldığı forvetlere karşı çok iyi savaştı. Orhan solda müthişti, özellikle ilk yarıda yine müthiş bindirmeler yaptı. Tavşanlı'yı ablukaya aldığımız dakikalarda çok iyi ortalar yaptı sol taraftan. Ve Adem, sezonun en iyisiydi. Müthiş oynadı, 10 üzerinden 10 puan aldı. İleride, geride müthiş savaştı. Özlediğimiz, aradığımız, hucüma destek veren Adem buydu. Sergio Ramos gibi oynadı, 2 asistle günün yıldızı oldu. Orta sahada Turgay kendine geldi, çok diri, çok istekliydi, bu kez sorumluluktan kaçmadı, Hakan'ın da formunu arttırdı. Geçen hafta eleştirdiğimiz kaptanlık konusunda bu hafta gerekeni yaptı, Hakan'a sert giren oyuncuya dersini verdi kırmızı karta ön ayak oldu. Ve Ufuk, sonunda istenilen seviyeye geldi. Attığı gol, ileriki haftalar için gol cesaretini arttırır umarım. Yabancı oyuncularımıza gelince, gerçekten oynamayı istedikleri zaman ligde tutulmaları imkansız. Agbetu müthiş oynadı, sorumluluktan kaçmadı ve ileride müthiş pres yaptı. Golde ve kaçırdığı pozisyonlarda bile vuruşları çok iyiydi. Keza Zenke istekliydi,diriydi, pivot forvet olarak hucümlara yön verdi attığı golle de, gol atamama sıkıntısını da üstünden aldı. Takımımızın da eleştirdiğimiz saha içi sıkıntılarını aştığı bir maçta. Kanat organizasyonları ki - iki tane hucüma sık sık bindiren beklerimiz var - bu takımın en önemli hucüm silahı. Bugünkü gibi bol bol kullanmalıyız. Bu arada hakemin Zenke ve Hakan Bayraktar'a gösterdiği kartlar çok gereksizdi.
 
 Maçın anafikri, takımın 2-0'dan sonra bile ortaya koyduğu müthiş hırslı oyundu. Kadro olarak zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz ancak tüm takım böyle inanmış, hırsla oynadığında takımımız tutulmaz. Zenke'nin golünden sonra yaşanan müthiş sevincin takım içindeki güzel ortamı resmetmesi içimizi ısıttı. Sezon sonunda sevincin en büyüğünü yaşamak dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR