500 bin YTL

     Kim 500 bin YTL ister? Ben istemem neden mi, vermiyorlar ki…
Bir sürü yarışmacı aylardır istiyor ama hiç biri alamıyor. En fazla alanı proğramın bankacısı Hamdi beyin verdiğiyle yetinmek zorunda kalıyor.
Ünlü yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı"nın reyting rekorları kıran kazandıran! Proğramını mutlaka seyretmişsinizdir.
Öncelikle belirteyim, proğram ve yarışmacıları gerçekten seviyeli ve kaliteli.
Bu proğramın formatı bence olasılık hesaplarının üzerine kurulmuş. 500 bin YTL çıkma olasılığı hiç yok gibi. Olasılık hesabı da insan psikolojisi üzerinden yapılmış. Bazen yarışmacının iki seçeneği kalıyor, kutuların birinde 2 YTL diğerinde 500 bin YTL var işte bu pozisyonda yarışmacı dumura uğruyor, yalvaran gözlerle meyil, meyil etrafına bakınıp yardım istiyor o kadar panikliyor ki sormayın gitsin.
Böyle çetrefilli durumda proğramın eli sıkı kurnaz bankacısı Hamdi bey  teklifini yapıyor. İzleyiciler ikiye bölünüyor bir kısmı teklife evet derken diğerleri devam çığlıkları atıyor. Yarışmacı ne yapsın ya önündeki kutuda büyük rakam yoksa…
Para kazanma hırsıyla oltaya takılan yarışmacıların kendi aralarında yaptıklarını olasılık hesapları ise ayrı bir alem,  Abi geçen yarışmada sen büyük mü açmıştın ? sorusu var ya ben buna kilitlenmiş durumdayım. Nasıl yani , geçen yarışmayla şimdikinin ne bağlantısı var?
Beni en çok güldüren soru ise; Abi kutun hakkın da ne hissediyorsun büyük mü, küçük mü var demiyorlar mı..
Cevabı da enteresan, kutumdan enerji alamıyorum, küçük açmak istiyorum ama yine de karar senin…
İki proğram da bir, büyük para çıksa sponsor valla iflas eder…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR