Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

​ZAMANIN TEFSİRİ

İçinde bulundugumuz zaman ve olayları değerlendirmek, konumuzu tespit edebilmek için, aklın, ilmin ve hayatımızı gerçek manada değerlendirme açısından ehemmiyet arz etmektedir.

Cahiliyet denilen illet gözleri kör, kulakları sağır eden araz, günümüz insanı için, yanıltıcı bakış açıları ortaya sürer. Yanıltıcı fikirleri kulaklara fısıldayan bir görüş olarak ortaya çıkar.

"ONLARIN GÖZLERİ VARDIR, GÖREMEZLER, KULAKLARI VARDIR DUYAMAZLAR" (Araf suresi 179) ALLAH sözünün, önümüze açtığı görüşle, meseleleri değerlendirdiğimizde nice insanımızın hatalara düştüğünü görmekteyiz.

Günümüzdeki olayları değerlendirebilme yönünden, ehemmiyet arz eden

"EY MÜMİNLER ! SİZDEN KİM DİNİNDEN DÖNERSE (BİLİN Kİ) ALLAH ÖYLE BİR TOPLUM GETİRİR Kİ, O. ONLARI SEVER. ONLARDA ALLAH'I SEVERLER. ONLAR MÜMİNLERE KARŞI ALÇAK GÖNÜLLÜ, KÂFİRLERE KARŞI GÜÇLÜ VE ONURLUDURLAR. ALLAH YOLUNDA CİHAD EDERLER. HİÇBİR KINAYICININ KİNAMASINDAN KORKMAZLAR. İŞTE BU. ALLAH'IN BİR LUTFUDUR. ONU DİLEDİĞİNE VERİR. ALLAH LÜTFU GENİŞ OLANDIR. HAKKIYLA BİLENDİR .((KUR'AN-I kERİM . Maide Suresi 5/54)

Ayetinin bize açtığı pencere ile, günümüz olaylarını değerlendirdiğimizde, yorumlamada, meseleleri tespit etmekte, bize yön gösteren ölçülerin açık olduğudur. DİNİ RAFA KALDIRANLARIN gocunduğu bu söylemler, kendilerine ait görüş ve kabullenme olarak tespit edilebilinirken, İnananlar için doğruyu gösteren, olayları tefsir eden (manalandıran) İLAHİ MESAJLARIN ne derece doğru ve güçlü olduğudur.

1437 yıl evvel, İlahi bir lutuf olarak gelen Kur'an-ın bu ayetleri, bazılarına yol gösterip, bazılarına da sıkıntı veriyorsa, onların tercih ettikleri taraftaki karakterin açık görüntüsüdür.

KUR'AN-I KERİM’İN VAKİA Suresinin tamamı.

HAKKA Suresinin 25 den 37 nci Ayetleri.

BELED Suresinin 19-20 Ayetleri bu farklı görüşleri açık olarak sınıflayan ve tarif eden İLAHİ ayetlerdir.


Sağduyunun hakim olduğu ülkemizde, bu duyuyu tarif eden İLAHİ KİTABIMIZ.

" . . . İŞTE BU GÜN, SİZİN İÇİN DİNİNİZİ KEMALE ERDİRDİM. ÜZERİNİZDEKİ NİMETİMİ TAMAMLADIM ve SİZE DİN OLARAK İSLÂM-I (SEÇİP) RAZI OLDUM.! (Maide Suresi 3.)


"BU MUBAREK KİTAP. (KUR'AN-I) SANA AYETLERİNİ DÜŞÜNSÜNLER VE AKIL SAHİPLERİ İBRET ALSIN DİYE İNDİRİYORUZ." (Sad Suresi 29.)

Diyerek çağlar ötesinden, zamanın sonuna kadar geçerli seslenişi yapan KİTABIMIZ’ artık anlamaya çalışmalıyız. Kendini sağduyulu kabul edenler, bu işlerin hasbelkader önüne geçenler aldıkları mesuliyeti idrak etmelidirler. Göremesek te, bizle bir ve beraber olan KİRAMEN KÂTİPLERİNİN her anımızı kayıt altına alarak kitabımıza yazdıran, Şerleri bir, hayırlarımızı ON misli SEVAP kaydeden, Mahlûkatına şevkatli ve merhametli olan, ALLAH' ın rızasını kazanmak varken, Şeytan'ın igfalatına düşmenin ne manası vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR