Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

YOLLAR

Ömrünü CHP yolunda HARCAMIŞ bu şahısın İTİRAF niteligindeki beyanı ne kadar NET DEĞİLMİ. Ülkemizdeki SOLCULUKTA  nitelikte yok. Olmadığı yeni bilinen bir şey de değil. 1450 yıl evvel Yüce KITABIMIZ KUR’AN-I KERİM, bu ayırımı ve tarifi yapmış. EL-VAKİA SURESİNDEKİ anlatımla SAĞCILIK,SOLCULUK ve İNFAKTA ileri gidenler diye bildirirken, Bu Sureyi oumadan evvel ER-RAHMAN suresinin okunması tavsiye edilmiş.

5 mayıs 2019 karışık 150.jpg

 

NİÇİN: İlk önce ULUHİYETİ. ALLAH’ın BİRLİGİNİ, YÜCELİĞİNİ, HER ŞEYE HAKİM OLDUGUNU, MUKTEDİR OLDUGUNU, TEK İLAH, VAR ve YOK EDEN OLDUGUNU, Aklen ve KALBEN TASDİK ETMENİN ZORUNLULUĞU BELİRTİLMİŞ. Bu kabüllenme  ve teslimiyet olmadan EL VAKİ’A SURESİNİ anlamanın ve teslim olmanın mümkün olmadığı belirtilmiş.

Adam kendi fikrim diye ortaya koydugu ŞEYTANİ sapıklığı TEVİL e giderek. O zaman SOLCULUK ve SAĞCILIK mı varmış diyerek başlıyor. Elbette ki EZELİ ve EBEDİ bilen ALLAH (C.C.) İndindeki zaman mefumu SONSUZLUGA dayanıyor. Bizim indimizdeki zaman ise, bir sinegin kanadını çırpınışı kadar bile zamanı  ihtiva etmiyor.

SOLCULUK, Doğuda ve Batıda, DİNSİZLİK ve DİNLERE DÜŞMAN bir akım olarak kendini gösteriyor ve o yönde EYLEMLERDE bulunuyor. Hem solcuyum, Hem dindarım diyenlerin, YA SÖYLEDİKLERİNİ BİLMEDİKLERİ veya bizim inancımızdaki MÜNAFIKLIK tarifine  girdikleridir. Bu günkü İlim ve Teknolojinin ulaştığı noktaların, bize yansıyan tarafı, YARATICIYI- YARATTIKLARI ile bilebilmenin ufkunun genişledigidir. Dört ana unsurdan, TOPRAK-SU-HAVA ve GÜNEŞ ten, Yer yüzeyinde 300 bin çeşit deniz mahluku ve 100 bin çeşit Kara mahluku yaratıp, Milyonlar ve Milyarlar efradını halk eden ALLAH (C.C.) Bunların HAYAT ‘ının devamındaki RIZKI da karşılıyarak RAHMAN sıfatı ile tecelli ediyor. 99 ESMA DA idrakimize sunulan özellikler ile, kendini bize tanıtan ALLAH ( C.C.) ye teslim olmak ve onun RESUL’ unun SUNETİNE uymanın tek ve doğru istikamet oldugudur. Bu da SAĞ yolu tercih etmektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR