YOBAZLAR

Kişiler tarihlerini bilmeli en azından yakın tarihlerini. Tarihini bilmeyen toplumların, sağlıksız nesilleri hatalarına düşman kesilir. Atalarına dedesine küfretmeyi marifet zanneder, izlediği Tv kanalının emperyalist filmlerinin verdiği subliminal mesajları onları öz benliğinden çoktan koparmıştır da o halen Atasına dedesine geçmişine küfretmenin sınıf atlamak olduğunu zanneder çünkü özüne ait hiçbir şeyle meşgul olmamıştır.

Gelelim konumuza geçtiğimiz iki gün önce  polis teşkilatımızın kurulusunun 173.yıl dönümü sebebi ile Anıt parkta düzenlenen tören esnasında ben de halk otobüsü ile oradan geçmekteydim.  2014 yılında, 65 yaş üstü yolcuların halk otobüslerinde bedava seyahat hakkı getirilmesi sebebi ile olacak ki koltukların yüzde 80 inini dolduran 65 yas ustu yolculardan CHP rozetli çağdaş etekli teyzem polisleri görünce dayanamadı. "Bunlar Tayyip’in askerleri, Atatürk olmasaydı poliste olmazdı, görürdünüz gününüzü" diye kimsenin mana veremediği yükselişiyle gözleri üzerine çekti. Düşmanı olduğu Tayyip’ in sunduğu hizmet ile bedava yolculuk ederken bir taraftan bağırıyor, diğer taraftan gözleri ile kendine destek olacak şakşacı arada lakin nafile kimse oralı olmadı. Sanırım teyzem cehaletinde yalnızdı çünkü polis teşkilatı kurulduğunda Atatürk’ün henüz doğmamış olduğunun farkında olmayan tek o idi. Çünkü herkes biliyor polis teşkilatı Atatürk doğmadan 36 yıl. Önce kurulduğunu Teyzem kontrolsüz bir şekilde sergilemeye devam ederken teyzeye bir iki soru sorsa miydim diye düşündüm. ama yinede kendimin kontrolden çıkacağını düşündüğüm için dinlemeye devam ettim. Bu Teyzem Atatürkçülüğü tarikat mesabesinde algılamış, o kadar öğretmişler, o zavallı da Atatürkçü olunca hiç bir şeye gerek kalmadığına inanmış. Bu durum doğmaların, inakların ilke olduğu tarikatların ülkemize ne kadar zarar verdiğinin resmidir.

Tam 12 yıldır STK’lar da başkanlık yaparım Severim de yapmaya da devam ediyorum. SAMKON gibi Türkiye’nin en önemli STK sinin Karadeniz bölge Koordinatörü, Samsun uçuş kulübü Başkanlığı gibi bir kaç STK’da başkanlık görevine devam ediyorum. Bundan 4 yıl önce Çanakkale Şehitliği ziyareti için Samsundan bir otobüs kaldırıp,hem birlik ve beraberlik hem de başkanlığını yaptığım STK’nin toplum yararına bir şeyler yaptığını göstermek için bila ücreti 30 kişilik ekiple Çanakkale Şehitliği ne ziyarette bulunduk. Rehbersiz gezinin anlamsız olacağı düşüncesi bir emekli hava Albay rehber oldu bize. Albayımız emekli olduktan sonra rehberliği başlamış,vatansever bilgili biriydi. Seyit Onbaşıdan başladı. anlatmaya İngilizler buradan geçerken tam da su noktadan top ateşine başladılar baş komutan Otto VON liman sanders başarıları sonucu gelinen noktayı  anlatırken bir çift yan taraftan "Atatürk'e gel Atatürk'e, burada Baş Komutan Atatürk’tü siz kimden bahsediyorsunuz" diye bağırmaya başladılar. Bizim Albay çifte döndü ; "Siz ne iş yapıyorsunuz?"diye sordu. Onlar da böbürlenerek; "bizler emekli öğretmenleriz" dediler. Albay uğradığı hayal kırıklığını şu cümlelerle dile getirdi; " vay benim ülkemin haline,  yazık yazık  çok yazık sizler bu ülkede çocuk yetiştirdiniz demek ki, ben Atatürkçü biriyim hiç kimse benim kadar Atatürk'ü sevemez ancak Atatürk savaşın sonlarında buradaydı  ve buradaki 400 askerden biriydi, savaşı Otto liman VON sanders idare etti dedi. Daha öncede dediğim gibi CHP rozetimizi takınca, çağdaş eteğimizi giyince, kulaktan dolma Atatürk bilgisi ile bu kadar oluyor. Bir de Tayyip düşmanlığı yaparsan Oh.  Ey  gidi otobüsteki teyzem Çanakkale deki eğitimci  arkadaşlarım yobazlıktan kurtulun, içki kadehlerinden Türkiye halkına bakmayın, insanları şarap şişesi gibi görmeyin, kendinize gelin. Yazımı bitirirken otobüsteki  teyzeme de bir not : Çağdaş etekli CHP rozetli teyze toplumun içinde duygu yoğunluğu ile fevri çıkışlar yaparken yaşın itibari ile kontrol edemediğin başka başka yerlerinden başka başka sesler çıkıyor sen duymuyor sun ama yakınındaki insanları perişan ediyorsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Köksal Akman Arşivi

RİYA

29 Ekim 2018 Pazartesi 18:45
SON YAZILAR