Yerli Wikileaksçılar

Keşke sayın Başbakan, daha önce başka kişilerin onurlarını, ellerinde ciddi hiçbir kanıt olmadan uluorta çiğnendiği zamanlarda da  tepkisini  gösterseydi         gösterebilseydi,,

 

Wikileaks adlı internet sitesi 251 bin gizli belgeden 250 adedini yayınladı, yer yerinden oynadı…
sadece bir tanesi idi sayın başbakanın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabının olması iddiası bu bir iddia bu iddia yurt içinde olduğu gibide dünya ülkelerinin internetlerine de düşmüştür.
 
Nasıl ki başka ülkelerinin sırlarını bizler biliyorsak şimdilik.
“İsviçre bankaları, hesapları İsviçre devletine bile açıklamazlar, ser verir, sır vermezler... İsviçre bankaları şüpheli işlerin ve ilişkilerin, son ve sağlam sigortası olduğu biliniyor.  …”

Bilindiği gibi ;
İsviçre bankalarında hesabı bulunan kişilerin gizli hesapları hiçbir zaman bilinmez, bilinemez ve öğrenilemez… Çünkü açıklanmaz! 
 
“İsviçre bankaları geçilmez!” Bu kadar açık…

Başka bir ifade ile, İsviçre bankalarındaki gizli hesapları dünyada hiç kimse ve kurum ortaya çıkaramaz, açıklayamaz ve kanıtlayamaz… 

Ancak, gizli hesap sahibi istediği takdirde açıklanabilir… Peki ülke, medya, siyasetçiler günlerdir neyin tartışmasını yapıyor?
 
CHP eski lideri Deniz Baykal böyle bir iddiaya maruz kalınca ne yapmıştı?


Bizim yerli Wikileakscilerce gizli hesabı olduğu iddia edilen İsviçre bankasından, kendisinin ve kızının (gizli) hesabı olup olmadığının yazılı olarak bildirilmesini talep etmişti… Gelen yazıda Baykal"a ve kızına ait bir gizli hesabın bankalarında bulunmadığı açıklanmış ve mesele bitmiş, konu aydınlanmıştı… 

O halde Başbakanımız Tayyip Erdoğan"ın şahsına yönelik bu yöndeki iddialarla ilgili olarak üzülmemesi ve “ispatlamayan alçaktır, şerefsizdir!..” gibi hiddet ve şiddete kapılmadan, kendisinin ve aile yakınlarının gizli hesapları olmadığına dair İsviçre bankalarından alacağı yazılı beyanları kamuoyu önünde halka açıklaması ve böyle bir suçlamanın haksız olduğunu kanıtlayarak, asıl gerçeği ortaya koymalıdır…

 

 Tüm halkın önüne çıkıp açıklayarak, demelidir ki: “Sevgili halkım, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olarak işte benim ve ailemin tüm mal varlığı serveti budur, bu kadardır, bunun ötesinde tek bir kuruşumuzun, mülkümüzün, menkul varlığımızın vs. olduğunu iddia edenler; ispatlayamadıkları takdirde şerefsizdir, alçaktır ve müfteridirler!.. diye açıklama yaparak, kötü niyetlilere, olayı saptıranlara meydan okumalıdır.

 Yurdumun insanları, asgari ücrete çalışanları ve dar gelirli emeklileri milyonlarca açlık sınırı altında yaşamını idame ettirmek isten yurttaşların bolca bulunduğu   yurdumda sayın başbakanımızın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı olduğu şahibesinin  hiç de şık olmadığı gibi bu utanç verici dedikodulara da belgeleriyle  yurdum insanlarına   ve dünya ülkelerine  cevap verilmesinin doğru olacağının kanısındayım. 

Ve sayın başbakanımıza da yakışan önceden de örneğinde de yaşandığı gibi Sn. Deniz BAYKAL" ın aynı suçlamaya maruz bırakıldığında yapılması gerektiği gibi yapılmış ve şahibeye meydan verilmemiştir.
 

**ülkemizde  şahibeler hep baskı altında bırakıldı. Baskı her zaman şahibelerin gün yüzüne çıkmasını önlemekte.

Korkuyla, baskıyla, tehditle toplum her daim sindirildi. Toplum hep galipten ve güçlüden yana oldu.

Mağdurların haklarına pek sahip  çıkan  olmadı    baskılar  O kadar uzun sürdü ki bu çarpılma, sonunda bu çarpıklık “normal bir duruş” olarak kaydoldu toplumun bilinçaltına.

“Hesapsız” bir haber olamayacağına inanmış vaziyetteler neredeyse. Çünkü haberlerinin çoğunu bir “hesapla” yaptılar geçmişte. Birçok haberi aynı “hesaplarla” görmezden geldiler


Türk basınının  herhalde en fazla belge yayınlamış gazetelerden biri Taraf"tır. Wikileaks ta olduğu gibi o belgelerin çok büyük kısmı bugün geçerli belge diye mahkeme kayıtlarına girdi,

Ne diyelim? Dünya ülkeleri ve  türkiyemizde  aylardır bir şeyler oluyor

Güzel yurdumun  insanlarına kurumlarına  siyasi partilerine  sivil toplum örgütlerine  çok iş düşüyor.

Önceden de olması gerektiği gibi bu günde .

Birliğe beraberliğe sevgiye saygıya  her zaman ihtiyacımız olduğu gibi bu gün ve bu günden sonrada daha çok ihtiyaç duyulması gerektiğini düşünmekteyim.

Saygılar sevgiler benden ön yargısız şüphesiz  günlerin siz değerli okurlarımın olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR