YAHYA ÇINKIL'DAN ÖZÜR DİLİYORUM

Biz gazetecilere sürekli istihbarat gelir. Biz de bu gelen istihbaratları araştırır, soruşturur, kamu yararı gördüğümüzde haberleştiririz. Ancak bizler de beşeriz, bazen yanılabiliyoruz. Nasıl ki doğru bildiğimizi yazıyorsak, yanıldığımızı, hata ettiğimizi de kabul etmek, özür dilemek erdemdir, bunu zaman zamanda yapmışımdır.
Bu sefer sanırım ben de bir hata yaptım. Değerli bir bürokratın ve eşinin hakkına girdim. 02 Eylül 2022 tarihli "Kınıyorum" başlıklı yazımda Samsun'da önemli görevlerde ve hizmetlerde bulunmuş olan Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ve eşi hakkında isim vermeden iddialarda bulunmuştum. Ancak ne var ki bu iddiaların tamamı asılsız ve mesnetsiz olduğu ortaya çıktı.
Bana gelen bilgiler doğrultusunda yazdığım yazımda Genel Sekreter Yahya Çınkıl'ın değerli eşinin 2013-2014 yıllarında bir ulusal kanala çıkıp kendisini aldattığı yönünde şikayette bulunduğunu söyleyenlerin olduğunu belirtmiştim.
Oysa ki ciddi bir araştırma neticesinde gördüm ki bu iddiaların hepsi yalanmış. Böyle bir televizyon yayınının ve böyle bir olayın yaşanmamış olduğunu öğrendim. Yahya Çınkıl'dan ve özellikle değerli eşi hanımefendiden helallik istiyorum.
Yine 26 Ağustos 2022 tarihli "Kifayetsiz Muhterisler" başlıklı yazımda Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl hakkında Whatsapp yazışmalarının olduğunu iddia etmiştim.
İtiraf etmeliyim ki; Yahya Çınkıl ile ilgili elime geçen Whatsapp yazışmalarının sahte olduğu ortaya çıktı. Ortaya atılan yazışmaların hepsi yalan ve düzmece çıktı.
Söz konusu yazımda Whatsapp'ta bu tür sahtecilik yapılamayacağını ifade etmiştim ama daha sonra yaptığım araştırmayla basit bir bilgisayar programı aracılığıyla sahte yazışma kurgulanabileceğini gördüm. Bu nedenle helallik istedim.
Aynı şekilde 22 Mart 2021 tarihli "Kümbet Yapsınlar" ve 22 Eylül 2022 tarihli "Her şey Ortada" başlıklı yazılarımda zaten kimsenin adını kullanmadım. Bu yazılarımdaki iddialar Yahya Çınkıl ile ilgili değildir.
Atalarımızın dediği gibi "Meyve veren ağaç taşlanır." Maalesef kendi kişisel hesapları için gazetecilere sahte bilgi-belge gönderenler zaman zaman bizlere hata yaptırabiliyor ve bizleri yanlış yönlendirebiliyor.
Güvenilir dostlarımdan edindiğim bilgiler ve bizzat yaptığım gözlemler ışığında Yahya Çınkıl'ın aslında Samsun'da ve Sinop'ta önemli işlere imza attığını çevresinde saygınlığı olan, insanların gönlüne girmeyi başarmış, akçeli işlerle işi olmayan, dürüst bir bürokrat olduğunu gördüm.
Muhtemeldir ki birilerinin ya rantına izin vermedi yada başarılı çalışmalarıyla birilerine siyasi rakip olarak görüldü. Bu gerçek zamanla ortaya çıkacaktır.
Sonuç olarak bu yaşanılanlardan, özellikle devlete hizmet eden bürokratlarla ilgili gelen her istihbaratın, belgenin, her iddianın doğruluğunu ve delillerini ortaya koymadan yazı yazılmayacağını bir kez daha tecrübe ettim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR