Mustafa Samancı

Mustafa Samancı

ÜNİ-SAM

Samsunspor'lu üniversite öğrencilerinin kurmuş olduğu yeni bir oluşumdur Üni-Sam..
Tam adı Üniversiteli Samsunsporlular..
Asla bir taraftar grubu havasında ve bünyesinde olmayan bu oluşum, içinde fikirler üreterek ve ortaya koyulacak projeleriyle Samsunspor'umuza destek olmayı amaçlamıştır. İçerisinde herhangi bir ismin diğer isimlerden üstün olmadığı, herkesin eşit olduğu, fikirlere saygı gösterilen, sürekli projeler üreten, bir oluşum olarak göze çarpmaktadır. Üni-Sam kişilerin değil, fikirlerin konuştuğu bir yapılanmadır..Hiç bir ekstra gücün desteğine sahip olmayan, tüm projelerini ve eylemlerini üyelerinin kendi çabasıyla gerçekleştiren bir oluşum olarak da dikkat çekmektedir. Yıllardır gurbette okuyan Samsunspor' lu öğrenci kardeşlerimiz için büyük bir problemdi aslında okudukları şehirdeki diğer Samsunspor' lu kardeşlerimizle tanışamamak.. Birçok Samsunspor taraftarının olduğu herhangi bir şehirde, birbirinden haberdar olamamanın, bir deplasman yapamamanın huzursuzluğunu tüm öğrenci arkadaşlarımız yaşamıştır illaki.. İlk kez başka bir şehre okumaya giden öğrenci kardeşlerimizin, ilk aradıkları şeydir memleketlerinden insanlar.. Gözleriyle gördükleri tüm insanları Samsun'daki arkadaşlarına benzetirler.. Fakat asla bir tanış göremezler. Her hafta Samsunspor maçlarını kendi evlerinde televizyon karşısında yalnız başlarına izlerler, birbirlerinden haberleri olmadan..Deplasmana gitmek isterler ,kimseyi bulamadıkları için gidemezler.. Her gol olduğunda yalnız başlarına sevinirler ..Aslında bilmezler ki aynı şehirde birçok Samsunspor'lu öğrenci kardeşlerinin de o gole aynı anda sevindiğini..

Üni-Sam Türkiye'nin hatta Dünya'nın çeşitli yerlerindeki Samsunspor taraftarlarının arasında bir köprü görevi üstlenmiştir.. Böylece aynı şehirde okuyan ve birbirlerinden haberleri olmayan öğrenci kardeşlerimizin ,birbirleriyle tanışmaları sağlanmıştır..Isparta'da , Adana'da, Urfa'da, Bayburt'ta, Kıbrıs'ta, Antalya'da,Karabük'te hatta Ukrayna'da..Kısacası dünyanın her yerinde Samsunspor'lu taraftarların birbirlerini bulmalarına imkan sağlamıştır Üni-Sam..Her İlde temsilcilikler kurup, Samsunspor'lu öğrenci kardeşlerimizin kolayca birliktelik göstermeleri sağlanmıştır..Şehir milliyetçiliği duygusunu tüm öğrencilere aşılamayı amaçlamıştır..Hal böyle olunca, herhangi bir ilde toplanıp beraber maç izlemek, birlikte deplasmanlar yapmak, bulundukları İllerde ki diğer Samsun'lu öğrencilere yardımcı olmak ,oluşumdaki her kişinin ana görevi haline gelmiştir adeta..Üni-Sam oluşumunun en büyük özelliklerinden biri ise, bünyesindeki her taraftarın bir üniversite öğrencisi olmasıdır..Mizahı kuvvetli, zekası sivri insanlardan oluşmasıdır..Üni-Sam Samsunspor için çok kuvvetli bir öneme sahiptir aslında.. İçerisinden Avukatlar, Savcılar,Mühendisler, Doktorlar ve daha nice meslekler çıkaracak bir oluşumdur..
İlk atkı projesiyle, gelirleri Samsunspor store' a bağışlanmıştır. Bu da Samsunspor'un, Üni-Sam için bütün değerlerin üzerinde olduğunun bir göstergesidir.

Urfa'da bir Samsunspor'lu kardeşimizin öğretmenlik yaptığı okula yardım kapsamında çıkarılan atkıların satışından elde edilen gelir, okuldaki öğrencilere kırtasiye malzemesi alımı için gerekli kaynağın sağlanmasında kullanılacaktır..Bu da Üni-Sam'ın duyarlılığının ve sosyalliğinin bir göstergesidir.. Kısacası Üni-Sam, Samsunspor için gerekli olan fakat geç kurulmuş bir oluşumdur..Bu oluşum kısa sürede adından çokça kez bahsettirerek tüm taraftarın takdirini kazanmıştır..İnşaallah daha güzel bir tribün, daha güzel bir Samsunspor için çalışmalarına devam ederler..Çünkü Samsunspor'un bu oluşuma ihtiyacı var..Samsunspor taraftarının bu oluşuma ihtiyacı var.. Samsunsporlu öğrenci kardeşlerimizin bu oluşuma herkesten çok ihtiyacı var..Bu oluşuma destek çıkmak tüm Samsunspor taraftarının görevi olmalıdır .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Samancı Arşivi
SON YAZILAR