ÜLKE GÜVENLİĞİMİZ VE SURİYE

Suriye'nin bütünlüğü ülkemizin güvenliği, ülkemizin bütünlüğü Suriye'nin güvenliği anlamına gelir.

Ülke meseleleri söz konusu olduğunda siyasi hesaplar değil, ülke menfaatleri ön plana çıkar. Milletimiz de siyasileri değerlendirirken bu hassasiyeti dikkate alırlar.

Yaklaşık on yıldır Suriyede iç savaş var. Ülkemiz üzerinde de aynı hesapların yapıldığı ama başarılı olamadıkları kanaatini taşıyoruz.

Son günlerde İdlib'de sekiz evladımız şehit olmuş, oniki evladımız da yaralanmıştır. Bu sonucu makul görmek mümkün değildir.

Vatan, millet, devlet, din, iman gibi kutsal değerler söz konusu olduğunda, ülke vatandaşlarımızın her biri canlarını seve seve vermeye hazırdır.

Suriye'deki asker evlatlarımız vatan güvenliği ve ülke bütünlüğü için şehit olmuşlardır. "Askerlerimizin Suriye'de ne işi var" demek siyaset değil,  ülkeye ihanet düşüncesidir.

"Suriye'nin güvenliği ve bütünlüğü bizi ilgilendirmez" demek dünya siyasetini bilmemek, gündemdeki olayları okuyamamaktır.

Suriye'nin başında olduğunu söyleyen ve rejimin katı uygulayıcısı olanlar kendi ülkelerinin ve halkının değil, kendi menfaatlerinin ve dış güçlerin hesabını yapmaktadır.

İdlib'de askerlerimize yapılan saldırı yeni bir dönemin habercisidir. Askerimizin kanının aktığı yerde anlaşma ve sözleşmeden bahsedemeyiz.

Türkiye'ye karşı tavır alan ve arslan kesilen Suriye rejimi; başından beri yanlış adımlar atmakta, ülkelerinin ve halkının menfaatini düşünmemektedirler.

Suriye'ye karşı duyarsız kalamayız. Suriyedeki müslüman kardeşlerimiz, Türk soydaşlarımız ve nöbet bekleyen vatandaşlarımız; Suriyeye karşı duyarsız kalmamamız için yeterli gerekçedir.

Ülkemizin güvenliği için de, Suriyenin hem güvenli olması, hem de bütünlüğünü koruması gerekir. Mazlum halka zulmedildiği her yere, müslüman hassasiyetinin gereği olarak da el atmak bir sorumluluktur. 

Kendi ülkesindeki zulümden kaçıp, ülkemizdeki barışa sığınan Suriyeli kardeşlerimize her açıdan yardımcı olmak ensari bir düşüncedir.

İdlib'deki askerlerimizin güvenliği sağlanamıyor, aksine de rejim unsurları tarafından darp ediliyorsa; oraya el atmak devlet olmamızın gereğidir.

Ülkemizin her bir vatandaşı Suriyenin güvenliğini önemsemekte, bunun için de devletin yaptıklarını desteklemektedir.

Huzurlu yaşamamız için, Suriyenin istikrarlı bir yönetime kavuşması şarttır. Dost olduğunu ifade ettiğimiz Rusyanın da bu konuda bizi anlaması gerekmektedir.

Ülke güvenliğimiz için,  Suriyenin inşasında belirleyici olmamız gerekmetedir. Bunun için harcanan her emek haklıdır ve hakkımızdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR