TECE

Ülkeyi  yönetenlerin oluşturdukları yol haritası üzerinden, yıllarca bu topraklarda akan kanın  durdurulması adına bir takım faaliyetler yürütülmektedir. İzlenen yol doğrudur,yanlıştır bunu alınacak sonuçlar ve en önemlisi  zaman belirleyecektir.Tüm bu gelişmeler ülke tarihinin  sayfaları  içinde olumlu yada olumsuz yaklaşımıylada yer bulacaktır.Demokrasiyle yönetilen bir  ülkede yanlışın hesabını mutlaka soracak birimler mevcuttur. Bu gelişmeler ışığında olumlu veya olumsuz yönde siyaset arenasındaki insanların çalışmaları devam etmektedir. Sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelere kadar fikirler tartışılmakta, ülke adına en faydalı  yaklaşım  ne ise o yönde hareket edilecektir mutlaka. Tartışmaların çevresinde ise bireylerin fikirleri şekillenmektedir. Söz konusu vatan olduğu zaman, karşıt düşüncedeki insanlar ortak bir paydada toplanıp tepkilerini gösterme olgunluğuna erişmiş olmaları ülkenin geleceği açısından önemli bir gelişmedir.

Düşüncem bir yıl sonra doğan bir çocuğun yirmili yaşlara geldiğinde , atalarımız yarım yüzyıldır bu sornu çözememişler biz uğraşıyoruz düşüncesinden ziyade, dünyaya hükmeden bir devletin onurlu ve mutlu çocukları olarak gelecek nesillere ülkenin adını taşımalarıdır.

Yıllar önce Suriye'den çıkartılmış ve ülke ülke kendine yer edinebilmek için dolaşan terörist  İtalya'da saklanmaya  başladığında, ülkemizde İtalya'ya yönelik sivil  protesto kampanyası başlatılmıştı. Adı geçen devlete ait bayraklar yakılıyor,o devlete ait buzdolabları kırılıyor vs. bunun yanı sıra o ülke başbakanına mektuplar yazılıyor. Mektuplar matbu evrak olarak postahanede hazır ,siz sadece oraya kadar gidip o mektuba adınızı soyadınızı yazıp,imzalayarak ücretsiz gönderiyorsunuz. Yoğun bir ilgi bulan kampanyada Keşan ilçesinde  postahanede  sıra beklediğimizde olmuştu.

O zamanlar  acizane  Rus malı bir arabam olduğundan onu yakmam için herhangi bir neden kalmıyordu, Fıat marka arabam olsaydı sanırım değiştirirdim onu. Fakat büyük miktarlarda para ödeyerek alınan bir Ferrariyide yakmaya kimse yaklaşmazdı . Ferrarisini satan bilgeninde konumuzla bir bağı olmadığını belirtmek istiyorum. İtalya'n malı ayakkabım, elbisem olmadığı ve onları  yakarak protestomu gösteremediğim için, mektupla protesto eylemine katılmak ülkem adına dik durmak haz veriyordu bana.  Bir hafta boyu iş çıkışı  evime ters istikamette olan  postahanede aldım soluğu.

Günümüzde devlet kurumlarının başındaki T. C  yazısının kaldırılacağı yönündeki  yaklaşıma karşılık  örgütsüz bir şekilde sağcısı solcusu tepki gösterme adına, sanal  alemde   isimlerinin başına T.C ibaresini ekleyerek tepkilerini dile getirmiştirler. Herkesin fikrine  saygımız var, çok anlamlı bir protesto, vurmadan, kırmadan  örnek gösterilecek bir  yaklaşımdı  T.C  eylemi. İnsanların içindeki milliyetçi duyguların dışa vurumuydu . Tepkiyi  dışa vurmak için yıkıp dökmeye gerek olmadığı göstermişti  ülkedeki herkese.

Yıllar önce  ilerici olduğunu savunan bazı unsurlar bu iki harfi çok kullanırdılar. T.C devleti yada  T.C polisi, yazılışı çok güzel ama o dönem üzerine basa basa  söylenen TECE devleti, TECE polisi  cümlelerinde bir  küçümseme ve dışlama  yaklaşımı mevcuttu. Daha sonraları Güney Doğuda görev  yapmaya başladığımızda aynı  cümleyi TECE nin askeri  olarak duymaya başlamıştık.

Toprakları üzerinde yaşadığın  ülkeyi küçümsemeye çalışmak için,  tece söylemi  bir nevi acizliğin göstergesiydi. Çocuksu bir yaklaşımdı, bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz fakat elinizden hiçbir şey gelmediği için bu iki kelimeyle rahatlamaya çalışıyorsunuz.

Sanal alemde başlayan eylem anlamlıydı,sonuç verdiğinide gördük. Yirmi yıl sonraki gençlere güzel bir gelecek bırakma adına barışın sağlanması güzel bir olaysa, aynı gençlere  Türkiye Cumhuriyeti adını onurla, gururla söylemeside bir o kadar güzellikte anlam taşıyacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR