Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

SREBENİTZA KATLİAMI

11-TEMMUZ-1995  SIRP KATLİAM’larının 23. Yıldönümü.yurt içinde ve dışında değişik etkinlikler yapılıyor, SREBENİTZA da  katledilen 8372 kişinin anılıyor, Ölenlerin ölmesi, geride kalanların acıları hala tazeliğini koruyor.  İnsan hafızasının UNUTMAK’la malül olduğu günümüzde, İnsanlık  ve masumiyet adına bu günleri canlı tutmamız 90 yıl evvel topraklarımızda bize yaşatılanlarla eşdeğer olması,unutmamayı gerektiriyor. 11 Temmuz 1995 de  8372 MÜSLÜMAN ‘ın Srebrenitza’da  KAFİR sırplar tarafından, 5 gün içinde vahşiçe katledilmişti. Sırbıstan’da bu savaş boyunca 100 bin’e yakın Boşnak , Müslüman  olduğu için katledildi. Lahey deki mahkeme Sırp devletini bu işlerden dolayı tazminata mahkum etmemişti.

O tarihte, Müslüman boşnaklara karşı süregelen saldırılar üzerine, Birleşmiş Milletler GÜVENCESİ  ! altına alınan SREBRENİTZA kentinin 24 bin olan nufusu, katliamlardan kaçan, Müslümanların buraya sığınması ile  nufus  60 bin ‘e çıkmıştı. Ağır silahlarla donatılmış Sırp ordusunun tecavüzlerinden kente sığınanlar, AÇLIK ve HASTALIKLAR’la mücadele ederken, Fransız general komutasında Birleşmiş Milletler barış gücü askerleri, Müslümanların ellerindeki bütün silahları toplayarak  KATLİAMA zemin hazırlamışlardı.

11.Temmuz.1995 günü gece yarısı, şehri hiç bir gerekçe yokken  Birleşmiş Milletler’ in Fransız General komuutasındaki askerler, Şehrin güvenliğinden sorumlu Hollandalı komutan, Thom Korremans  Sırplı aşağıda  KATLİAM’ I zafer olarak görerek KADEH kaldıran BM. Üst kademe generellari ile Sırplı general Ratko Mladikc in  bu fotoğraftaki poz ları ibret vericidir. BM barış gücü komuta merkezi, general Ratko Mladikç ile haberleşerek “Şehri terk ettiklerini ve KATLİAMA BAŞLAYABİLİRSİN “ mesajını vererek, şehirden kaçmışlardı. SİLAHSIZ-KORUMASIZ MÜSLÜMAN halk çaresizlik içinde, Aç Kurda Koyun teslim edilmesi gibi, Birleşmiş  Milletlerin  İslâm düşmanı ,barış gücü, hiç bir müdafaa silahı olmayan  Genç-yaşlı.kadın çocuk demeden önüne gelen 8372  MÜSLÜMAN’ ı , 2 günde şehit etmişlerdi. Katliamların dehşet veren birçok sahnelerinin yanında, Bütün cesetlerin etlerinin iskeletlerden çıkartılarak yakılmış olduğu,  64 noktadaki, toplu mezarlardaki tespitlerle  belgelendiğidir.

Hollanda’nın Lahey şehrinde görülen dava, gün geçtikçe elbetteki  iki yüzlülüğün belgeleri olarak  tarihe geçmiştir .Hollanda 2 Dünya savaşı sonrası 1947 de Endenozyalı Müslümanlara  yaptığı binlerce  katliam unutulmamışken. Bu gün LAHEY’de sözde insan hakları adına MAHKEME kurarak ! yargılamalar  yapmaları görüntüden başkaca bir şey değildir. LAHEY’deki mahkemenin , iki yüzlülüğü. SIRP ORDUSU KOMUTANI VE SIRP DEVLETİ ADINA HAREKET EDEN RATKO MLADİÇ ve ASKERLERİ nin , SIRP devlet adına hareket etmesine rağmen, bu SOYKIRIM  SUÇUNDAN, 8372 kişinin, sadece bir kasaba daki  KATLİNDEN ve diğer yerlerdeki 100 bini aşkın MÜSLÜMAN’ın  ,İŞKENCE,TECAVÜZ,TALAN edilerek öldürülmelerinden SIRBISTAN HÜKÜMETİNİ SORUMLU TUTULAMIYACAĞI KARARI İLE ADALETSİZLİĞİN EN BELİRGİN ,TARİHİ UTANÇ BELGESİNİ ORTAYA ÇIKARMIŞTIR.  Böyle bir mahkemeden adaletli bir karar çıkmayacağı da  aşikardır. Bu katliam suçunda, Fransa ‘nın ve Hollanda’nın  iştirakinin göz ardı edilmesi, tamamen hukuksuzluğun  en açık göstergesidir.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR