Şoför kareş buradan sola dönelim

           Demokratik Sol Parti"ye hep Mustafa Bülent ve Zekiye Rahşan Ecevit çiftinin çocuğu gözüyle bakardık. Elbetteki çocuk büyüyünce kimi sorunları da beraberinde getirdi. Konuya başlamadan önce hırs bazen güzellikleri öldürür sözünü hatırlatmak isterim.

            Zekiye Rahşan ECEVİT Demokratik Sol Parti"nin kurucu genel başkanı, genel başkan yardımcısı ve örgüt kurulu başkanıydı. Kurulduğundan bu güne DSP için üstün fedakarlıklarda bulunmuştur. Şimdi bir öz eleştiri yapalım; Rahşan Hanım isteseydi Milletvekili olamaz mıydı? İsteseydi Bakan belki de Başbakan olamaz mıydı? Oldu mu? Hayır! Neden? Çünkü partisinin mutfağını her annenin, her bayanın olduğu gibi kimseyle hiçbir mevkile değiştirmek istemiyor. Canın boğazdan geldiğini çok iyi biliyordu.

            Köylü Kadınlar Derneği çalışmalarını hatırlayın ve Demokratik Sol Parti de yaptığı titiz örgütlenme çalışmaları, teşkilatlarına bir faks ulaştığında hiç eleştirilmeden uygulamaya alınması, herkesin oy için aday için kapı kapı dolaştığı dönemlerde partisine üye olacak veya partisinden aday olacakları sınava tabi tutması. Ve bu şekilde teşkilatlanmış bir partinin Türkiye de iktidarı gören tek sol parti olması ne kadar şaşırtıcı değil mi?

            Ama bir şeyi unuttu Rahşan Hanım DSP artık büyümüştü kendi ayakları üzerinde durabiliyordu üstelik iktidara yürümenin nikahını kıyıyordu. DSP ile çatışmalar yaşandı. Rahşan Hanım partisi için çalışan öz evlatlarına listelerde yer vermeyip çevresindeki üveylerine yer verdiği gibi şimdi DSP için aynı tavrı gösteriyordu. Bülent Ecevit"in koruması Recai BİRGÜN başta olmak üzere, doktoru, evrakçısı partisi için bir emek göstermeden örgütleri tanımadan müthiş örgütçü bir genel başkan yardımcısı Rahşan ECEVİT tarafından milletvekili yapıldı. Şaşırmamak elde değil. Kurultayda Ecevit kimliğine yakışmayan üstelik daha öncesinde de kendisinin bile eleştirdiği bir siyasi yönde olan Prof. Dr. Alemdar YALÇIN"I aday gösterdi. Bugün ki DSP Genel Başkanı Dr. Masum TÜRKER kendisine Rahşan Hanım bu partide sizin istifanızı kabul etmeye kalemler kırılır şeklinde hitap ettiyse de kararı kesindi. DSP"yi Bülent Ecevitsizlikle suçlayıp Bülent ECEVİT"in hiçbir emeği olmadığı DSHP"yi kurdu. Genel Başkanlığı"na Hulki CEVİZOĞLU"nu getirdi. Sonra Cevizoğlu, "Ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak, siyasi hayatımı bundan sonra farklı bir oluşumla sürdüreceğim." diyerek 5 Aralık 2009 tarihinde seçildiği görevden istifa etti ,etmesinin sebebini de 'yönetim anlayışındaki farklılıklar' olarak izah etti.Hulki CEVİZOĞLU"da çok kısa sürede Rahşan Hanım"ı çözebilmişti. Hulki Cevizoğlu öğrenmişti ""bir yerde bir Horoz olur"".Rahşan Hanım kendi Genel Başkan oldu. CHP Kurultay"ında da Kemal KILIÇDAROĞLU"nu destekledi. Ancak Recai BİRGÜN için CHP listelerinde yer vermeyin talimatı üzerine CHP"ye girişini engelledi. Hatta Kılıçdaroğlu"nun örgütlenme için söylemlerinde hep Rahşan ECEVİT sözleri ve uygulamaları mevcut. Ama sorarlar Recai BİRGÜN ne oldu? Alemdar YALÇIN Genel Başkan adayındı ne oldu? Sonra Cevizoğlu dediniz? Siz niye oldunuz? Madem Kılıçdaroğlu diyecektiniz zamanında neden partinize almadınız?

            CHP"de İCAZETLİ YÖNETİM DÖNEMİ  Kılıçdaroğlu ile başlamıştır.Kemal KILIÇDAROĞLU 1200"leri aşan Baykal delegesiyle Genel Başkan seçilen Deniz BAYKAL"dan onay almadan ne söyleyebilir? Önder SAV"ın etkinliği daha da artmıştır,Önder SAV"dan onay almadan ne söyleyebilir. Yukarıda dediğim gibi artık Rahşan ECEVİT"te, örgütleme için Rahşan Hanım"dan onay almadan ne yapılabilir? CHP"de üstelik geçen yıl Hüsamettin ÖZKAN"da dahil olmuştu CHP saflarına. CHP seçmeni bunu kaldırmaz, sorunlar yavaş yavaş birikiyor aslında, ilk kriz Gürsel TEKİN di. Sonra Baykal"ın ""Dostlarınızı unutmayın satmayın"" çıkışı ve son olarak ta Recai BİRGÜN krizi dediklerimin ispatı değil midir?

Muhalefet ve koltuğuna bağlılıkla özdeşleşen Deniz Baykal 15 günde süpriz bir biçimde tüm bu sıfatlardan feragat etti. Düşündürücüdür. Gerçi bu konuda bu ülkede herşeye hazırlıklı olmak lazım Ertuğrul GÜNAY gibi radikal savunucu AKP saflarında bakanlık yapıyor. Düşündürücüdür.

Düşündürücü olan bir başka unsur CHP'NİN en çok eleştirdiği Rahşan Hanımdı, şimdi ondan olur onayı alınıyor, düşündürücüdür. Kılıçdaroğlu  Gürsel TEKİN"e ""her sokağa her mahalleye bir sorumlu atayacaksın hepsinin telefonu 1 hafta içinde bana ulaşacak talimatı verdi"".Düşündürücüdür.

Bugün bütün göstergeler referanduma endekslenmiştir. Yol haritası bu referandumla belirginleşecektir. Belki Baykal'da bunu bekliyordur. Aslında bırakmamıştır henüz. Bakalım zaman ne gösterecek.Bekliyelim,görelim .

Magazinselleşen siyaset artık tılsımlı bir hal aldı, inanır mısınız ben bile çözemiyorum bazen. Göreceğiz. Bazı kanatların dediği gibi muhalefet iktidara hizmet ediyor sözünün temelini bu konuya dayandırmalı mıyız? Tahlil edeceğiz bakalım

DSP-CHP birleşsin sözleri bugünlerde artık hat safhada, hesap yapalım. Cumhuriyet Mitingleri zamanında o rüzgar inancıyla ittifak yaptık. CHP'NİN kontenjan sorununu dile getirmiyorum artık. Haksızlıklar bir kere söylenir anlayışımca... Hesaplayalım torbaya 10 ceviz DSP koydu, diyelim ki 40 ceviz de CHP koydu. Kaç ceviz oldu 50! 40+10=50. Peki torbadan kaç ceviz çıktı 30. Nerede 20 ceviz? Birileri

Öğrensin siyasette iki(2), iki(2) daha dört(4) etmez.

Şimdi sorarım;

DSP küçük bir parti ise o zaman kapatıp neden CHP ye geçeyim neden, uğraşıyorsunuz bu kadar. Eğer bir potansiyel varsa o zaman kapatıp neden CHP'YE geçsin zaten iktidar olur. Düşündürücüdür acaba burada başka bir hesap mı vardır? Ana muhalefet de birilerinin güdümünde mi hareket etmektedir.

 

DSP tek başına iktidara girecektir. Hiç kimsenin seçmenine harç bitti yapı paydos demeye hakkı yoktur. Bu hakkı gözetmeyenlerinde bu ülkede söz sahibi olmaya hakkı yoktur.

Gazanız mübarek olsun;

Hayırlı,uğurlu olsun!!!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR