Bu Zülfü Livaneli mi?

Zülfü Livaneli 5 yıl aradan sonra tekrar CHP  ye döndü.Hayırlı olsun .Ve ilk sözleri  ' Deniz Baykal ' a olan  saygım eksilmedi, elimden gelgiği  kadar CHP ' ye destek olacağım.Türkiye ' nin gerçekten şu an  CHP ' ye ihtiyacı var  ' oldu.  Zülfü livaneli ' nin bu dönüşü beni hiç şaşırtmadı niye mi eğer geçmişine bakarsanız sizlerde şaşırmazsınız. Yıllarca solcu gençler onun şarkılarını dinlediler ve  ölüme gittiler. Onun bu konuda dedikleri ' Ben yurtdışındayken bu şarkılarımı Türkiye ' de çoğaltılmışlar benim gıyabımda  şarkılarım  devrimcilerin marşı olmuş  haberim bile yoktu' oldu. İnsan en azından şunu der ; ' Tamam benim isteğim dışında bu olaylar gelişti ve  ben  devrimcilerin idolü olmuşum , ama tarih  madem bana  istemeden de olsa böyle bir sorumluluk yükledi  bende  ölenlerin anısına  bu geçmişe sahip  çıkarım. Ama demedi . O Dinç Bilgin' lerin  Zafer Mutlu ' ların arkadaşı oldu .
 
                   Hatırlarsınız bir ara CHP 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu . O unutsa bile o zaman  ANAP ' ın adayı Bedrettin Dalan ' ı  destekleyen medya  ona geçmişini hatırlattı .Televizyonlarda Deniz Gezmiş için yazılan ağıtı gündeme getirerek Zülfü Livaneli  Türk Ordusuna hakaret ediyor diye günlerce yayın yaptı.  O seçimde aradan Tayyip Erdoğan sıyrıldı başkan oldu. Ne günlerden  nerelere geldik değil mi ? O zaman ne şeriat tehlikesi vardı ne AKP , şimdi herhalde  Zülfü Livaneli adaylığını koysa  belediye başkanlığına , yandaş medya hariç hepsi  Zülfü ' yü destekler.
 
                  Aylar önce bir yazı yazdı Vatan gazetesindeki köşesinde,  öyle bir yazıyı  en has CHP düşmanları bile yazamaz. CHP yönetimi için hele hele  Önder Sav için neler diyordu. Mealen  aktarıyorum; ' Bakışlarında  bir insan sıcaklığı yok , ben onun herhangi bir insana gülümsediğini görmedim v.s v.s bu manada  tüm CHP yönetimini ağır bir şekilde eleştiriyordu.
 
                  Ben  daha fazla anlatma  gereği duymuyorum,  yazı arşivini inceleyin  Vatan Gazetesinde ,  CHP  , Deniz Baykal ve yönetimi hakkında  neler dediğini görürsünüz.Birde şunu hatırlarsınız Cumhuriyet Mitinglerinde nasıl kürsüde kendine yer açmaya çalıştığını ve itiş kakış olduğunu. Doymayan bir ego her zaman en önlerde olacak  gündemde kalacak . Zaten Türkiye 'nin en kalabalık konserlerini yapan müzisyeni , en büyük yönetmeni, en önemli yazarı  ve en önemli  entellektüeli ama maalesef Türkiye onun değerini bilmiyor. Küser ha hepinize  sanatçı duyarlığına sahip ince ruhlu biri , onu hep övün pohpohlayın.
 
                  Geçende  son filmi Veda' yı beğenmediklerini söyleyen NTV  de program yapan Hakkı Devrim ' le Nirgün Cabas ' ı  bir  programda patronlarına şikayet etmiş. Yakın zamanda da bir GSM şirketine  Ey Özgürlük şarkısını kullandırtmış sonra da gelen tepkiler üzerine  şarkıyı geri çekeceğini söylemişti.
 
                  ""Sevdalım Hayat""  adlı kitabında oysa ne güzel anlatıyor kendini. Tabiki her satırı planlanarak yazılmış , bakın ben ne üstün bir insanım anlayın babında   ve tadında bir roman ,  okuyunca bir kez daha hayran kalıyorsunuz. 12 Mart ta herkes korkunç işkenceden geçerken o bir hasta numarası yapıyor fiske yemeden salınıyor sonra da ver elini İsveç .
            Neyse sağda böyle her dönemin adamı  olma isteğiyle savrulup duran insanları çok görmüştük  üzülmeyin  solda da böyle biri  oldu artık . Zülfü Livaneli"yi dikkatle izleyin daha  bakalım ne kadar şaşırtacak bizi….

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR