Türkiye'de ki akıl tutulması

Geçtiğimiz günlerde 2010 yılı ilk çeyreğinin büyüme rakamları açıklandı.Türkiye Ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 11.7 büyümüş. Yandaş basın bu haberi büyük başarı olarak verdi. Neredeyse rekor kırmamıza ramak kaldı dedi oysa gerçek hiç onların sandığı gibi değil. 2009 un ilk çeyreğinde ekonomi yüzde 14.5 küçülmüştü. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYM bir önceki döneme göre sadece ve sadece yüzde 0.1 arttı. Buna göre bırakın rekor kırmayı OECD ülkeleri içinde büyümede  son sıralarda yer alıyoruz.

Bu hükümetin en başarılı olduğu alan suni başarılar yaratıp bunu da kamuoyuna allandıra pullandıra anlatmak . Yani anlayacağınız ekonomide işler iyiye gitmiyor . Kriz öncesine dönmemiz için daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor.Kaldı ki hükümetin en iddialı olduğu alan bu kendince burada bile işler yolunda değil ve iktidar katakulli peşinde. İşsizlik almış başını gidiyor , ihracat  gerekli atılımı yapamıyor hayvancılık ve tarımı hiç sormayın.Yani nerden bakarsanız bakın ekonomi kötü durumda .Buna karşılık yolsuzluk adam kayırma almış başını gidiyor.

Ha son günlerde güya iyi bir haber geldi AB müzakerelerinde gıda başlığı açıldı - gerçi başlıklar açılıyor a ne oluyor hiç biri kapanmıyor ki- bir noktadan bakınca olumlu diyorsunuz .Tarım ürünlerinde kullanılan ilaçlardan tutunda hormona değin , balıkçılıktan tutunda süt ürünlerine kadar hatta katırların ve atların bile şeceresi tutulacak deniliyor. Seviniyoruz modern çağdaş Batılı ülkeler gibi  olacağız artık diye ama içinizde hiç inananınız var mı bunların ülkemizde gerçekleştirilebileceğine. Son yıllarda ülkemizde kanser vakalarında büyük patlama yaşanıyor bence bu Çernobil"den çok ülkemizdeki gıda ve tarım ürünlerinde ki denetimsizlikten kaynaklanıyor . Biliyorsunuz artık vakay-ı adiyeden oldu yabancı ülkelerin tarım ve hayvansal ürünleri toksik madde içeriyor diye geri yollamaları bunlar ne oluyor sanıyorsunuz  tabi ki iç piyasaya sürülüyor afiyetle tüketiyoruz.

Biz bu AB"nin istediklerini gerçekleştiremeyiz. gerçi gerçekleştirsek dahi almazlar ya. Aslında yapmamız gereken ülkenin tüm kaynaklarını faaliyete geçirip top yekün bir kalkınma hamlesi başlatmak ama bunu yapacak irade nerede. En övündüğümüz konulardan biri genç nüfusa sahip olmak  ama bunu değerlendirmesini bilmek gerekiyor.Gençlerimiz ne yapıyor ister eğitimli olsun ister eğitimsiz hiç fark etmiyor,hepsi kahve köşelerinde oturuyor yada terör yüzünden ölüyor. İster terörist,ister asker olsun sonuçta hepsi bu ülkenin geleceği .

Artık biraz aklı selim olan herkes gördü bunları,ülkenin gidişi hiçte iyi değil,hala siyaset kısır tartışmalar içinde, yok siper de o çömelmiş bu çömelmemiş, yok Anayasa Mahkemesi değişiklikleri esastan mı görüşülecek usul yönünden mi? Gerçekten büyük bir akıl tutulması yaşıyoruz ülke olarak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR