Sen Kapat Onlar Açsın Ortalık Karışsın!

Ve sonunda beklenen oldu. Anayasa mahkemesi beklenen kararı açıkladı PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Demokratik Toplum Partisi"nin kapatılması, bazı milletvekillerinin hak mahrumiyeti cezası verilmesi ve en korkulan ortalığın karışması.

Cuma günü karar verildikten dakikalar sonra, zaten ortalığı karıştırmak için bahane arayan en ufak olayda sokaklara inip her yeri yakıp yıkan terör örgütü yandaşları işbaşındaydı. Bu tip provakatif eylemler ister itemez Türk milletinin milli duygularını kabartıp sokaklarda kaos ortamı yaratmaktadır. Türk milletinin sosyal sorunlarını paylaşıldığı kahve köşelerinde bu konular konuşulduğunda kürt halkına karşı kin besleme, aşırı dozda ırkçılık (komple doğuyu yakma teorisi gibi) yaptırımlarıyla halk ister istemez galeyana gelmektedir. Yanı başımızda Tokat"ta verilen şehitler duygularımızı hepten körüklemekte, yanarak ölen masum insanlar doğuyu yakma teorisinin temelini oluşturmaktadır. Zaten istenilende o dur. Sokaklarda vahşet, olası bir kaos ortamı.

DTP nin kapatılmaya götüren nedenlere baktığımızda; Demokratik toplum partisinin eylemleri yanında, terör örgütüyle olan bağlantılarıda değerlendirildiğinde, devletin ülkesiyle milletiyle bölünmez bir bütünlüğe aykırı nitelikteki fiillerin işlenmiş bir odak haline geldiği anlaşıldığından partinin kapatılmasına karar verilmiştir.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen partilere baktığımızda;

Halkın Emek Partisi (HEP) 14 Temmuz 1993"de kapatıldı gerekçe aynıydı…

Özgürlük ve Eşitlik Partisi (ÖZEP) HEP"e katılarak kendini fesetti…

Özgürlük Ve Demokrasi Partisi (ÖZDEP) 30 Nisan 1993"de kapatıldı gerekçe aynıydı.

Demokrasi Partisi (DEP) 16 Haziran 1994"da kapatıldı gerekçe aynıydı…

Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) 13 Mart 2003"de kapatıldı gerekçe aynıydı…

Demokratik Halk Partisi (DEHAP) zaten kapatılacaktı kendilerini fesettiler…

 

Yukarıda saydığımız partilerin kapatılma gerekçeleri hepsi aynı terör örgütüne yakınlık. DTP gitti yerine ne, ne zaman gelecek merakla bekleniyor.

 Karşı karşıya kaldığınız aşılması güç problemleri mevcut düşünce yapınızla çözemezsiniz Çünkü bu problemler, mevcut düşünce yapınızın ürünüdürler der bize ünlü bilim adamı Einstein. Parti kapatmanın çözüm olmadığını bize yakın tarihimiz göstermektedir. Olaylara daha kalıcı, daha köklü çözümler üretmek lazım. Tabi bu çözümler PKK lı teröristleri davullarla zurnalarla karşılaşmak gibide olmamalı bunun adı demokratik açılım değil demokratik eziklikten başka hiçbir şey değildir. Bu ülkenin insanları neler gördü, nelerle uğraştı, nelerle uğraşmakta. İyşallah bu sorunundan üstesinden geleceğimize canı gönülden inanıyorum. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR