Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

SEÇİMİN ARDINDAN 

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri, CHP nin MESLEK EDİNDİGİ seçim hilelerinin her türlüsünün ortaya çıktığı kirlilikle ortaya çıktı.

CHP tarihinin seçimlerle ilgili KİRLİLİGİ 1946 yılında CHP nin başında İSMET İNÖNÜ diğer tarafta CELAL BAYAR ve ADNAN MENDERES ve ARKADAŞLARININ oldugu DEMOKRAT PARTİ seçimleri idi.

Bu seçimlerdeki REZALETİN. AÇIK OY – GİZLİ TASNİF uygulaması ile, CHP nin HALKIN İRADESİNE RAĞMEN, İKTİDARI ELİNDE TUTMAK İÇİN, ZABITAN ZORU İLE YAPTIĞI SÖZDE SEÇİM İDİ. CHP nin MAKUSLUGUNUN seçimler konusundaki başlanğıç tarihi.

O günden bu güne, uzanan zaman şeridinde, hiçbir seçimde DÜRÜST davranmamış CHP daima HİLE ve ENTRİKALAR çevirerek seçimlerde boy göstermiştir. HİLE’nin başlangıç noktası, SANDIK BAŞKANININ tayini konusundaki tercihin yapıldığı hareket olarak görülmektedir. Bu tercih, Kamu da görevli yıllardır bu işlerde tecrübeli personelin listelerinin kurumdan istenerek görevlendirilmeleri ile şekillenmektedir.

Bu tercih, sözde SİYASİ rengi olmayan, KAMU GÖREVLİSİNİN tayini ile tarif edilirken, gizli bir elin bu işlerin çetelesini tuttugu hiçbir zaman gün yüzüne çıkartılamamıştır.

Burdaki ağırlığın, SOL GÖRÜŞE, CHP ye ait olması. VATANDAŞTAN oluşan, PARTİ KİMLİKLİ SANDIK ÜYELERİNİN ikinci  plandaki durumları, deneyimli kurul başkanının insiyatifini ortaya çıkarmakta. OYLARIN SAYILMASI ESNASINDAKİ GEÇERLİ-GEÇERSİZ OY DEĞERLENDİRİLMESİNDE, GEÇERLİ OYLARIN GEÇERSİZ OLMA GERÇEĞİ ÖNÜMÜZE ÇIKMAKTADIR.

Hilenin zabıtların tanzimi, sonuçların listelere intikalinde, ilçe seçim kurullarındaki listelere tahvillerinden RAKAMLARIN NASIL YER DEĞİŞTİRDİĞİ bu seçimlerdeki itirazlarda yapılan incelemelerde,ortaya çıkan hilelerin boyutunun büyüklüğünü göstermiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR