SAYIN VALİMİZİN KORONAVİRÜS MESAJI

Dünyada ve ülkemizde, ilimizde ve ilçelerimizde Koronavirüsle mücadele devam etmektedir. Alınan tedbirlerle, düşme gösteren hasta sayımız; kurallara riayet edilme/edilmeme oranına göre de zaman zaman çoğalmaktadır. Kısa süre önce Samsun ilimiz virüs sıralamasında en sonlarda bulunurken, son haftalarda ilk sıralara oturmuştur. Bu nedenle de; merkezi idarenin gözü Samsun üzerinde olmuş, tedbirlere riayet edilmesi hususunda özen gösterilmesi istenmiştir.

Samsun Valimiz Sayın  Doç. Dr. Zülkif DAĞLI’ın; sıcak kişiliği ve yakın ilişki duyarlılığı ile her konuda vatandaşın yanında olduğu; başta eğitim olmak üzere, güvenlik ve sağlık gibi, toplumun her kademesindeki insanımızı ilgilendiren hizmet alanlarını yakından takip ettiği görülmektedir.

Koronavirüs konusunda Samsun’un ilk sıralara oturmasıyla Sayın Valimiz, alınan tedbirlerin birebir takip edilmesini ve gerekli işlemlerin vatandaşın mağduriyetine sebebiyet vermeyecek şekilde, insanımızın yaranına olmak üzere uygulanmasını istemiş, kurallara riayet ettikleri için de Samsun halkına teşekkür etmiştir.

Bu kapsamda; 25 Aralık Cuma günü, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI imzasıyla tüm camilerde sayın Valimizin Koronavirüs mesajı okunmuştur. Samsunumuzun ilçe ve köylerinde bulunan 2392 camide okunan Koronavirüs mesajının etkileri namaz sonrası sokağa da yansımıştır. 

Hutbe sonrası okunan mesaj üzerinden vatandaşlarımız değerlendirmeler yapmış, kurallara uyulması konusunda birbirlerini uyardıkları görülmüştür. Sayın Valimiz Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, tüm camilerde okunan Koronavirüs mesajında dikkat edilmesi gereken hususları belirtmiştir. 

Sayın Valimiz ilgili mesajında; “Koronavirüsün ülkemizde ve ilimizde görüldüğü günden bugüne kadar göstermiş olduğunuz sabır, dikkat ve destek için her bir vatandaşımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. 

Koronavirüs salgınıyla mücadelemiz, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız ve yerel yönetimlerimizle birlikte ara vermeden devam ediyor. Ayrıca Samsun Valiliğimizin tek gündeminin pandemiyle mücadele olduğunu bilmenizi özellikle istirham ediyorum.

Kış aylarının etkisini göstermeye başladığı bugünlerde koronavirüsün kapalı alanlarda bulaşıcılığının daha da arttığını göz önünde bulundurarak, kıymetli vatandaşlarımızın eş-dost-akraba ziyaretleri ve ev buluşmaları yapmamaları, taziye ziyaretlerinde bulunmamaları, ayrıca gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları konusunda dikkatini çekmek istiyorum. Lütfen tedbir ve kuralların hem kendi sağlımız hem de toplum sağlığı için alındığını aklımızdan çıkarmayalım.

Bu zamana kadar vermiş olduğunuz desteği bundan sonra da vereceğinize can-ı gönülden inanıyor ve özlemini çektiğimiz günlere kısa zamanda ulaşmak umuduyla az daha sabır, daha çok dikkat, daha çok tedbir zamanı diyorum.

Hepinize sağlıklı günler diliyor, saygılar sunuyorum.” diyerek, hem teşekkür etmiş hem de dikkat edilmesi gerekenleri ifade etmiştir. 

Biz de vatandaşlar olarak; sayın valimizin hassasiyetine ve bu konudaki gayretiyle, yakın ve sıcak ilgisine teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızın sayın Valimizin sunmuş olduğu mesaja itibar edeceğine inanıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR