Samsun için

 İnsanlar doğduğu ve doyduğu şehirlere bir şeyler katmalılar. Üretmeliler. Tüketmek de hayatın bir gerçeğidir. Tüketimin bağımlılık yapmamasını istiyoruz. Bir insan düşünün ki hayatı mutfak ile tuvalet arasında geçiyor. Hayata asalakça tutunuyor. Böyle insanların ne kendine ne çevresindekilere ne de yaşadığı şehre bir katkısı olabilir. Bir gün bir sala duyulur. Bir doldur-boşaltçı öldü derler geçerler.

   Bu dünyada hoş bir seda bırakmak gerekir. Birileri yokluğumuzu kayıp görmeli. Biz varsak bir yerde orada fazladan güzel işlerin olması gerekir. Bulunduğumuz yere katkı vermeliyiz.

   İnsanoğlunun fıtratında vardır. Yaşadığı yerin her yönden iyi olmasını ister. Futbolu iyi olsun.  Sonra sanatı iyi olsun. Sanatçıları Türkiye ve dünyada isim yapsın. Biz de işte bu Samsunludur diyelim. Gurur duyalım onlarla. Ve onları besleyip büyüten topraklarla.

   Spor ve sanatla da her şey bitmiyor. Bilim insanlarına ihtiyacımız vardır. Üretime ihtiyacımız vardır. Tükettiğimizden katlarcasını üretmeliyiz. Bir pazar oluşturup marka olmalıyız. Kendimizden başarılarımızla söz ettirmeliyiz. Kötü haberlerle gündeme gelmemeli, manşet olmamalıyız. Samsun üretiyor. Samsun çalışıyor. Samsun yerli ve yabancı pazara mal sunuyor. Şehrimizin bu tür etkinliklerle akıllarda kalmasını istiyoruz.

   Karadeniz"in en büyük şehriyiz. Büyükşehiriz. İki büyük ovamız var. Tarıma müsait. Harika denizimiz var. Denize paralel sahilimiz var. Verimli dağ köylerimiz var. Sanayimiz var. Yeterlidir diyemeyiz. Samsun"da yeterince fabrika yok. Üretim ve iş istihdamı yeter seviyede değil. Samsun"da var, Samsun için al, kampanyasının bir milat olmasını istiyoruz. Bundan sonra kenetlenelim. İş adamlarının iştahlarını kabartalım da şu güzel Samsun"umuza bir bakıversinler. Yatırımlar yapsınlar. Fabrikalar açsınlar (fındık sanayisi).

   Samsun Ticaret ve Sanayi Odası"nca (STSO) düzenlenen “Samsun'da Var, Samsun İçin Al” kampanyası kapsamında Cumhuriyet Meydanı"nda “Samsun Ürünleri Sergisi” açıldı.

   100"ü aşkın ülkeye gıdadan tekstile, imalattan mobilyaya kadar çok sayıda ürünü ihraç eden Samsun"da, TSO, ürünlerin vatandaşlara tanıtılması için harekete geçti. Samsunlu 213 ihracatçının ürettiği ürünleri Samsunluların tanımadığını tespit eden Samsun TSO, üretim yapan 850 firmanın desteklenmesi amacıyla başlattı bu güzel kampanyayı. Burada Samsunlunun ürettikleri ile Samsunlunun buluşması amaçlanıyor. İçimizdeki cevheri görme imkânına kavuşmuş olduk. Bu kadar ürünün Samsun"da üretildiğinden pek çoğumuzun haberi yoktu. Bundan sonra ürün alırken daha dikkatli davranacağız. Önce bizim neler yaptığımızı ve yapabileceğimizi görmemiz gerekir. Sonra da bunları başkalarına duyururuz.

   Samsun"un meydanında küçük panayır kurulmuştu sanki. Ürünler için 400 bin Samsun etiketi hazırlanmıştı. İleri gelenlerin fotoğraflarının bulunduğu ilanlar, kırmızı beyaz balonlar ve küçük ahşap evler meydana farklı, canlı bir hareketlilik ve güzellik katmıştı.

   Samsun halkı buraya gitmelidir. Böylelikle Samsun ürünleri için halk desteği sağlanmış olur.

   Kampanyanın açılışında Samsun Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU; kalkınmada üretim ve ihracatın önemli olduğunu, gelişim ve kalkınmanın üretimle ancak mümkün olabileceğini, hedefi, sanayi ve diğer temel sektörlerde bölgenin, Karadeniz kıyısının belirleyici merkezi olmak isteyen bir Samsun olduğunu ve bu kampanya ile önemli bir dönüm noktasında olduğumuzu vurguladı. 

   Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: “Satış sırasında vatandaşlar, "Samsun"da üretilmiştir" amblemi bulunan ürünleri tercih etsinler. Üretilen şehir olmak için, ürettiği malın, pazarın tanınması gerekmektedir. Alıp satan ticaret şehri olmak yerine, yapıp satan ticaret şehri olmalıyız.” diye konuştu.

   Açılışa TSO Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU, Canik Belediye Başkanı Osman GENÇ, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin AKAN, İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ, Emniyet Müdürü Muzaffer ERKAN, TŞOF Başkanı Fevzi APAYDIN, Baro Başkanı Necat ANIL, Samsunspor Kulübü Başkanı Hakkı TOMAÇ, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum temsilcileri de katıldı.

   İki stanttan bahsetmek istiyorum. Birinde halka bedava yazılar yazan Hattat Nebi YILMAZ, diğerinde ise Afacan Plastik"in sahibi Osman ABANOZ. Başkalarıyla olduğu gibi bu arkadaşlarımla da gurur duydum. Emekleri için onlara teşekkür ediyorum.

   Davetliler ve kalabalık bir topluluk stantları gezdi. Ürünleri inceledi. Sergilenen ürünlerin tatlarına baktı. Burada sergilenen ürünlerin hepsini reklam etmeliyiz. Üretenlerin her zaman yanında olmalıyız. Bu insanlarla ne kadar gurur duysak azdır. Burada bize düşen görev üreten insanların ürünlerini görmek için meydana gitmek, başkalarına anlatmak, yazmak, bundan sonra bu ürünlerden almak ve başkalarının almasını sağlamaktır. Yaptığımız bu güzel çalışmaların tamamı Samsun içindir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR