RUHUNUZDAKİ GÜZELLİK.

Gönlümüzün güzelliği sevgi ise, beynimizin güzelliği de düşünebilme yeteneğimizdir. O yeteneği her an her dakika kullanalım. Unutmayalım ki düşünen insan özgür insandır. Kişi düşünebiliyorsa birçok sorununu çözüp, birçok şeyi bilecektir. Düşünüp, konuşup, karar vermek ,verilen kararın sorumluluklarını üstlenmek, doğrusu ve yanlışı ile kendine ait olduğunun bilincinde olmak, İnsan olma ve olgunlaşma yolunda ki ilk adımlardır.

 

“Işık gök gürültüsünden, düşünce de eylemden önce gelir”. Düşünmeden yaptığımız her davranıştan  biz sorumluyuz. Toplum olarak konuşmaktan aciz insanlarız. Ya susuyoruz; Bana dokunmayan bin yaşasın diyor, ya da bağırıp kavga ile çözüme gidiyoruz. Herkesle konuşmak gerek aslında. Öğrenmenin, iyi düşünmenin bir yoludur konuşmak. Büyüklerin tecrübelerinden faydalanmak, gençlerin düşüncelerini dikkate almalı, sohbet etmeli konu ne olursa olsun. Çorbayı düşünün birçok malzemenin karışımından gerçekleşir. İçine aklınıza gelen her şeyi koyabilirsiniz yöresine göre. Menünün de başın da yer alır. Kendi kararlarımız ve tercihlerimizle harekete geçirdiğimiz düşüncelerimizi, olumsuzluklar karşısında da pişmanlık duymayız.


“Kem esen yelin, kimseye faydası olmaz. Sonu kötü değil ise, iyi sayılır her şey”…Olumlu düşünme, pozitif bakışın ,sorunların çözümünde önemli rolü vardır. Yapılan araştırmalar, başarılı olanların üstün zekalılardan çok, sıradan, olumlu, iyimser kişilerin olduğunu göstermiştir. Güncel yaşantımız da bir çok örnekleri vardır iyimser bakışın.Camdan dışarı bakıldığında kimi camın kirini görürmüş, kimi ise dışarıdan geçeni.Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkartır derdi Babam.İnatla murat olmazmış.Kabul etmediğimiz bazı gerçekler karşısında olması gereken ise ret  ettiğimiz, boyun eğmekten başka çaremiz yoktur .


Gülmek, beyindeki oksijeni arttırıyor, bağışıklığı güçlendiriyor, kalbi kuvvetlendiriyor ve en önemlisi çağımızın hastalığı stresten uzak tutuyormuş. Güzel  bir  güne  gülümseyerek başladığınızda, aynaya gülerek bakarsınız ve  iyimser düşünceler beyninize yerleşir. Gün içindeki, gerek iş ortamı, gerek özel yaşantıdaki olumsuzluklara bile, gülümseyebiliriz.  Mizah dergilerini düşünün, daha elimize aldığımızda yüzümüzün hali değişiverir. Gülümsemek mutluluk hormonu salgılar biliyorsunuz. Biz iyimser, güler yüzlü olursak mutlu oluruz. Mutlu olmamız içimiz deki güzelliği keşfetmemiz ve ortaya çıkartmamıza neden olur.

Ruhunuzda ki soğuk esintilere kapılmadan, yüreğinizin sıcaklığına kulak vermenizi; Yüzünüzün güldüğü, işlerinizin yolunda olduğu, pozitif düşünceler ile dolu bir hafta diliyor, sevgimle kalın diyorum.   Sema Öztekin.      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sema ÖZTEKİN Arşivi
SON YAZILAR