PKK Meselesi

"PKK meselesi, uluslararası bir organizasyonun Türkiye"ye karşı uzantısıdır." – Doç. Dr. K. Tuncer Çağlayan        

"PKK konusundaki görüşlerinizi alabilir miyim? PKK içerisinde başka unsurlar da var mı?" sualim üzerine, Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. K. Tuncer Çağlayan, beni şöyle yanıtlamıştı; "Türkiye, tarihte var olan bir devlet olarak,  mesela Amerika"nın olmadığı dönemde Türk Devleti ve hatta Türk Devletleri söz konusu idi. Diğer bir ifadeyle, biz bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dolayısıyla, Avrupa Birliği ve Amerika ve hatta Rusya"ya bölgesel gücümüzü göstermemiz durumunda, ciddi şekilde onların plânlarını bozabilecek bir güce de sahibiz. Bunun bir neticesi olarak, Batı tarafından, Türkiye"nin karşısına sürekli olarak, Türkiye"nin ekonomisini ve Türkiye insanının enerjisini boşu boşuna tüketecek bir bela, husumet tezgâhlanmaktadır. PKK da, bunun bir örneğidir. Oysa, Türklük kapsamında, Türkiye"de yaşayan Kürt, Çerkez ve Boşnak gibi etnik unsurların; Osmanlı sonrası, Balkan, Kafkas Orta Doğu kökenli unsurların, Türklükle herhangi bir problemi yoktur. Bugüne baktığımızda, Çerkez"in, Gürcü"nün veya Laz"ın ya da diğer unsurların hatta Kürtler"in büyük bir çoğunluğunun bile Türkçeyle ve Türklükle hiçbir problemi yoktur. Bu insanlar, Milli Mücadele sürecinde ve akabinde bu ülkede yaşayan, ana kitle olan Türklerle kültürel bağlamda birleşmişlerdir."
Bu konu üzerine yaşayarak deneyim sahibi olduğum üzere, teröre protesto eyleminde gece yarısına dek Adana"da yer yerinden oynamış, trafik kitlenmiş ve benim içinde bulunduğum arabayı kullanan, Kürt kökenli asker arkadaşım Mehmet Emin Ayan"dı.
Bilmem; bu konuda, daha fazla yazmaya, başka izahata gerek var mı?
Lütfen, önyargı zincirlerini koparıp atalım; biraz daha duyarlı olalım ve kardeşi olduğumuz insanları töhmet altında, tek başına bırakmayalım. Bu meseleyi elbette ki birliktelikte çözümleyebileceğimizi kat"ı suret unutmayalım. Batı"nın bize bu kalleşçe entrikasından, bizi birbirimize kırdırmasından sakınalım. Duyarlı olalım.
Üstte mavi gök çökmedikçe,
Altta yağız yer delinmedikçe,
Ey Türk; senin ilini, töreni, birliğini, bütünlüğünü kim bozabilir?    

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR