PERŞEMBE'nin GELİŞİ ÇARŞAMBA'dan BELLİ OLUR

Bizim elli yıldır Avrupa birliğine girme sevdamız, Batılı uzmanların direktifleri, talimatları ile kademeli olarak gündemimize gelmiştir. İşlerimizin ne kadar doğruya, iyiye gittiğini görmek için, Dün ne idik, bugün neyiz, Yarın ne olabiliriz, tahlilini yapmamız şarttır.

 

2050 yılında Milli ekonomimizin kişi başına gelir düzeyi  10 kat artarak 50.000 dolar olacağı batılı yetkililerce belirtilmiş, Bir zamanlar siz Ziraat ülkesisiniz sanayi size ne diye fetva vererek, ZİRAATI da elimizden alan bugünkü batı. Verebileceği bir şey kalmadığından, karlı dağdan kar bağışlar gibi 2050 yılını gösteriyor.    

En karlı kurumları ÖZELLEŞTİRME adı altında sattırdık, En çok kar eden müesseseler haline gelen BANKALARI değişik isimlerle ele geçirdik, Ekonomiyi FAİZ faktörü ile yıllarca soydurttuk, ESNAF-ZANAATKÂR-TİCARET ERBABI-İŞÇİ-MEMUR ÇİFÇİ-EMEKLİYİ, kemerini sıka sıka bel fıtığı olacak şekle getirdik diye katıla katıla gülen batılı ekonomistler, zaman zaman gazetelerde dile getirilen, CANBAZA BAK CANBAZA benzetmesi ile şimdi bizi 2050 ye BAK diye uyutmaya çalışıyorlar. 

 

Şu memlekette yaşayan insanlarımıza soruyorum,50-60 senedir, şehir içinde kıymetli yerlerde bunca dükkanın boş olması,camlarında KİRALIK tır yazıları ve afişleri bulunması görülen bir şey mi idi. Patlayan çeklerin, Adliye binasına sığmayan, İcra dosyalarının yeni yerlere taşınma mecburiyeti, şu gün iyi olmanın bir göstergesi midir ,?

Sayın Adalet Bakanı Samsun a ihtiyaca cevap verebilecek bir ADLİYE SARAYI"nın yapılacağı müjdesini birkaç gün evvel verdi. Artık işimiz gücümüz bitti, Paramız o kadar çok ki, Saray da yaparız, yollarımızı altın, gümüşlüde süsleriz. 2 senede ancak bitirilebilen eski valilik binası gibi, park düzenleme ve yenileme çalışması gibi, onarımı daha yeni biten BÜYÜK CAMİ"nin birkaç günde dökülen kubbe içi işlemeleri gibi çok acil işler hep bizi bekliyor.

 

Batının bize iyi bir rüya görmediği malum olmuştur. Ekonominin milli gelir paylaşımının adaletli olmadığı bir ülkede, huzursuzluk meydana getirmenin bilincinde olanlar, şugün gündemde olan ayrılıkçılığı, ülkeyi parçalama oyunlarını da ellerinden gelen bütün maharetleriyle sergilemektedirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR