PERŞEMBENİN GELİŞİ

Haklı olmak çok önemli değil ama herkesin aksine köşe yazısı yazınca bazı MHP’li arkadaşların yaptıkları yorumları görünce şaşırmadım. Zira her partili kendi istediğinin olmasını istemesi kadar doğal bir şey olamaz. MHP’li arkadaşların yazdıklarına saygı duyuyorum da bizim gazetecilerin yazdıkları köşe yazılarını ve yaptıkları haberleri görünce şaşırmadan edemiyorum. Gazetecilik mesleği siyaseti yönlendirme mesleği değildir. Tam aksine siyasette olup biteni en güzel bir biçimde okuyup okuyucularla paylaşma sanatıdır. Aklı başında hiçbir gazeteci siyaseti yönlendirmeye çalışmaz, tam aksine olup biteni arka planıyla beraber yazar. Belediye Başkanlarının gazeteleri başkanlarına yer bulabilmek için siyaseti yönlendirmeye çalışmaktalar. Ama bunu kim yer derseniz işte olan biten ortada: MHP il Başkanı görevden alındı, Erhan Usta da disipline verildi. Biz bunu dün yazdık değil mi, yani perşembenin geleceği çarşambadan belliydi.

Erhan Usta’yı çok fazla tanımamakla birlikte kamuoyu desteği olan aklı başında birisi olarak biliyordum. Ama son zamanlarda yaptıklarına bakınca aklıma iki şey geldi. Nedir aklına gelen iki şey derseniz; daha önce MHP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı yönünde basına beyanatlar vermişti. Devlet Bahçeli sıcak bakmayınca vazgeçmişti. Şimdi bu tür söylemleri yapıp, partisinden ihraç edilip İYİ partiden aday olmak isteyebilir diye düşünüyorum. Veya MHP’de ‘siyasi hayatım bitti bari adam gibi dik durayım da siyaseti kamuoyu nezdinde itibarlı bırakayım’ diye düşünmüş olabilir. Hangisini düşünmüş olursa olsun dünkü yazımda da belirttiğim gibi yaptığı doğru değil. Kamuoyunu bu kadar germek hiç doğru değil, neticede kararı verecek olan Devlet Bahçeli’dir. Bahçeli; ‘Cumhur ittifakı bizim için ülkenin beka meselesi’ derken Erhan Usta’nın; ‘MHP’nin ittifaka ihtiyacı yoktur’ demesi adeta Genel Başkanıyla ters düşmek için kullanılmış bir ifadedir.

MHP İl Başkanına gelince bu arkadaşımız henüz MHP İl Başkanlığı yapacak olgunluğa gelmemiş bir arkadaş. İlk ziyaretimize geldiğinde; kendisinin Erkan Avcı’nın ekibinden olduğunu, Erkan Avcı’nın MHP’de İl Başkanı olması için uğraşırken Devlet Bahçeli’nin Erkan Avcı ismine karşı dik durması sonucunda görevi kendisine verdiğini anlatmıştı. Ben ta o zaman eyvah MHP gibi ülkenin önemli bir partisinin Samsun’da başsız kaldığını düşünmüştüm, gerçekten de düşündüğüm gibi çıktı. Görev yaptığı süre içerisinde hiç görüşemedik. MHP içerisinde görüştüğüm, sevdiğim ve değer verdiğim arkadaşlarımın hiç birisi kendisinden memnun değildi. Keşke az daha pişmiş olsaydı da o göreve gelseydi. Cumhur ittifakının en önemli günleri olan bugünlerde yapması gerekenleri yapamadı. Yük ağır geldi ve MHP Genel Merkezi anında müdahale edip görevden aldı. MHP gibi köklü bir partinin İl Başkanlığını yapmak onur verici bir iştir. Ben hayatımda hiç MHP’li olmadım ama ülkücü kökenli MHP’lileri çok sevdim, çok da dostum oldu onlardan. Şamanistlerle işim olmadı ama diğer MHP’lileri hâlâ daha çok severim. Onlar bu ülkenin taşı toprağıdırlar, en azından ben öyle düşünüyorum. 


MHP İl Başkanı onu yaptı da, AK Parti İl Başkanı bir odada yayın yapan kimsenin izlemediği bir internet sitesine o beyanatları vermesi doğru muydu derseniz, o da çok yanlıştı ve hakettiğini buldu, istifası istendi. Erhan Usta ve Taner Tekin gibi genç arkadaşların siyasette olması gerektiğini düşünmekteyim ama maalesef çok erken siyasetin dışında kalmak zorunda kaldılar.  Lakin bunda bizim meslektaşların da çok günahı var. Samimi olmadıkları hâlde MHP’yi öyle şişirdiler ki neredeyse ‘on ilçeyi MHP’ye vermek lazım, MHP bunu haketti’ gibi kendi inanmadıkları şeyleri yazıp çizerek üstüne de ‘Samsun’da Cumhur ittifakı çatırdıyor’ şeklinde haberler yapmaları bu iki siyasetçinin sonunu getirdi. Biz doğruları yazıp çizeriz, dostane eleştirilerimizi yaparız ama kimsenin dışlanmasına da gönlümüz razı olmaz. Kaç gündür ısrarla bu beyanatları vermenin doğru olmadığını yazıp çiziyoruz ki, bu arkadaşlarımız da belki okuyup ders alırlar ama maalesef onlar doğruları yazanları değil, canlarının istediği yanlışları yazanları dinledikleri için bu sıkıntıyı çekiyorlar.


Bu saatten sonra ne olur derseniz, MHP yoluna kaldığı yerden devam eder. Erhan Usta İYİ partiye yeşil ışık yakarsa İYİ parti üç kişi üzerinden yaptırdığı Büyükşehir anketine Erhan Usta’yı da ekler. Taner Tekin de ustası olan Erkan Avcı’nın lokantasında onunla beraber istişarelere devam eder. Sonunda o da lokantacı mı olur yoksa iyi bir siyasetçi mi olur ona da onlar karar verecek. Sözlerime son verirken toplum olarak keşke yalan konuşanlara veya yazanlara değil de doğruları yazanlara inanabilsek diyorum ve sözlerime son veriyorum. Allah’a emanet olunuz.
     
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR