Örnek İnsancıl Faaliyet

Türkiyede ilk olarak telefon kütüphaneciliği de başlatılmış oldu böylece.

Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Getem iş birliği ile yapılan anlaşma ile faaliyete gecen telefon kütüphaneciliği ile bir ilk başlatılmış oldu.


Boğaziçi üniversitesinin Getem iş birliği ile var olan internet üzerinden verilen sesli kütüphane gönüllü okuyucularımız ile şimdi evlerimizde sabit telefonlar ile görme engellilerimize hizmete sunulması örnek alınabilecek bir sosyal çalışma.


Boğaziçi üniversitesinin Getem işbirliği ile başlatmış olduğu sosyal çalışmanın Türkiye genelinde sabit telefonlar aracılığı ile uygulanması projesi için fikir ve düşüncelerini beyan etmiş ve bu proje için de emeği ve gayreti olan tüm güzel insanlara öncelikle teşekkür etmeyi şahsım adına bir borç bilirim.


Yurdum insanının %14'ünün engelli olduğunun varlığının kabulü düşünüldüğünde bu tip ve buna benzer projelerin hızla projelendirilip yaşamın içine dahil edilmesi gerekliliğine inandığımdan bu sosyal projelere ve düşüncelere destek vermemiz gerektiğini düşündüğümden bu ve buna benzer projeleri önemsiyorum.


Bir defa daha görülmüştür ki haklı ve doğru istek ve talepler mutlaka zamanla kendilerine yer buluyorlar.


Bu projenin en çok hoş olan tarafı okumayı ve okuduğunu paylaşmaya yönelik bilgi ve bilgi edinmenin önemini ön plana çıkardığı kadar görme engellilerimizin ve toplum içinde varlığını ve değer verildiğini önemsendiğinden daha da önemlisi bir rehabilite projesi olduğunu düşünüyorum.


Boğaziçi Üniversitesi Getem işbirliği ile başlatılan sesli kütüphane daha sonra Milli Kütüphanede devam ettirilip sivil toplum örgütleri aracılığı ile de talepler ve istekler doğrultusunda;


Samsun' da da ilk defa SEKOM Türk Telekom ve benimde başında bulunduğum sivil toplum örgütü ile 19 Mayıs İl Halk Kütüphanesi'nde Konuşan Kütüphane projesi devam ettirildi, devam ettirildiği gibi de aynı zamanda 19 Mayıs Üniversitesi OMÜ Kütüphanesi'nde de insan sesinin haricinde elektronik seslendirme ile de kitaplar okutulmaya başlatılmış olup bugün de geldiğimiz ortam sabit telefonlara kadar da ulaşmış olduğundan büyük bir mutluluk duyuyorum.


Hiçbir menfaat çıkar ilişkisi gözetilmeden tamamen insancıl değerlerin paylaşılması olarak algıladığım bu projede kendimce de bir nebze de olsa katkı sunmuşsam ve aynı zamanda bu ve buna benzer projelerin oluşturulmasının devamı için maddi ve manevi olarak destekleyenleri de onurlandırmak ve ön plana çıkarmak görevimizdir diye düşündüğümden bugünkü köşemizi biraz da şahsi şükranlarımı dile getirmek adına da olsa siz değerli okuyucularımla paylaşmayı istedim.


Sizler görerek okuyup öğrenin bizler de duyarak, dinleyerek öğrenelim.


Yaşadıklarımızı paylaştığımız kadarı ile de bilgilerimizi, okuduklarımızı paylaşmanın ortak değer olduğunun bilincinde olmak bizleri bu tür çalışmalara daha da çok sevk edeceğini düşünüyorum.

Görmenin bakmanın tek başına yeterli olmadığı, görerek okumak, görerek anlamak, duyduklarımızı ve gördüklerimizi paylaşmanın değerlerimizi ve yaşam gayemizi aynı zamanda sevincimizi paylaşarak güzelliğine varmak en büyük yaşam sevincimiz olmalıdır.


Saygılar sevgiler benden, en güzel yaşam da sizlerin olsun.


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR