O FÜZELERİ YAPACAĞIZ

Eski bir Çin öyküsüne göre, bir zamanlar bir Çin soylusu, zamanının en ileri bilim adamlarından olarak kabul edilen üç kardeş  Otacı'dan   en gencine, aralarından en üstün olanın kim olduğunu sormuş.

Otacı cevap vermiş, "En büyük ağabeyim, hastalıkların ruhunu görüp, daha ortaya çıkmadan yok ettiği için, şöhreti evinin duvarlarından dışarı çıkmaz."

"Ortanca kardeşim, hastalıkları ortaya çıktığı anda yok eder, bu nedenle onun şöhreti de yaşadığı mahallenin dışına çıkmaz."

"Bana gelince, ben damarları açar, şuruplar hazırlar, masaj yaparım. bu nedenle şöhretim her yere yayılır." 
“ Şimdi size sorarım hangimiz en ünlüyüz ?”
Tabi ki en ünlü olan en küçük kardeştir, en üstün olan ise büyük abidir.
En iyi komutan savaşmadan savaş kazanan komutandır .Bizim tarihte okuduğumuz komutanların hepsi savaş  kazanmış bu başarı onları ön plana çıkartmıştır. Savaşa girmemekle kazanç  sağlayan kaç komutan ismi saya bilirsiniz.

Bir kaç gün önce Çin'li  bir amiral Güney Çin denizindeki anlaşmazlığa müdahil olmak isteyen ABD'ye  “ Bir Amerikan uçak gemisinin batırılmasında 5 bin görevli ölür, iki uçak gemisinin batırılmasında ise 10 bin görevli ölür” diyerek çok net bir tehditte bulundu. Bu söylemin anlamı açık, elimizde uçak gemilerinizi vuracak teknolojimiz var, uzak durun. Bir nevi savaşa girmeden kayıp, zarar oluşmadan edinilmiş başarıdır bu tehdit.

Bölgemizde böylesi caydırıcı gücü sağlayacak olan unsur silahlı kuvvetlerin , imkan ve kabiliyetleridir. Son zamanlarda en çok üzerinde durulan konu savunma sistemleridir.

Bölgemizde   savunma sistemlerinin durumu nedir?  Suriye envanterinde 700 km menzilli Scud füzeleri, İran'da, Kıyam-1 ( 750 km), Kadir-1 (1650km) ,Şahab-3 ( 1300 km), katı yakıtlı Sejil-2 (2000 km) menzilli iken, ülkemizde ki füzelerin menzili daha yeni 30 km ye çıkartılmıştı.

Bu açığı kapatmak için iki sistem üzerinde durulmaktadır. Patroit, en büyük özelliği uçaktan ziyade atılan füzelere daha etkin kenetlenmesi ve  S-400, en büyük özelliği 300 den fazla  hedefi  ve radara yakalanmayan hayalet uçakları takip edebilmesidir.

Ülkemiz savunma sanayinde çok olumlu adımlar attı. Kısa menzilli hava savunma sisteminde atılımlar olumlu iken, uzak menzilli hava savunma sisteminde dışa bağımlılığımız devam etmektedir.

NATO anlaşmaları gereği dışarıdan hava savunma sistemi alamazken, kendi hava savunma sistemini kurmamız  için önümüzde bir engel yoktur. Bu güne kadar yapabildiğimiz Hisar ve Göktuğ füzelerinin menzili 30 km ya kadar çıktı. Amaç daha ilerisi. Bu esnada Amerika'dan talep edilen Patroit füzeleri bize verilmeyince, Rus yapımı S-400 savunma sistemine yönel indiğin de siyasi ve ekonomik  baskılar artmaya başladı.

Sonuç olarak Amerika senatosunda Patroit satışına onay verilirken bir şart öne sürüldü, S-400 almaktan vazgeçeceksiniz.

Bu ülke ki, terörle mücadelede gerekli olan insansız hava aracını uçak maketine monte edilen kamera ile elle fırlatılıp  kumanda ile kontrol edilen ve çok kısa menzilde görev yapabilen basit sistemden, kendi insansız hava aracını, parası ile istemesine karşın verilmeyen insansız silahlı hava aracını yapabildi ise Patroit ve S-400 ayarında hava savunma sisteminde yapacaktır. Birileri bunu durdurmaya çalışsa da bu ülkenin insanı bunu yapabilecek güçtedir.

Saddam Hüseyin'in elinde ki füzelere monte edilmiş kimyasal silahlar ile İstanbul'u vurabilecek bir güce erişti haberleri hepimizi tedirgin etmişti o dönem. Haberin asılsız olup olmasından ziyade psikolojik etkisi ön planda idi.  Suriye'de başlayan iç savaş sonrasında bir kaç Patroit bataryası ülkenin değişik yerlerine NATO bünyesinde monte edildiğinde psikolojik üstünlüğü yakala sakta, bizim olmayan bu bataryalar bir müddet sonra toplanarak ülkemizden ayrılmıştı. 

Bu sistemin bir ihtiyaç olduğu istenilmesine karşın satılmamasından anlaşılmaktadır. 

İsrail’in nükleer gücü onunla savaşılmamasında etkin bir olgu ise, savaşmadan kazanılmış bir zafer vardır ortada.  
Yarın kendi ülkemizi savunacak milli savunma gücene ulaştığımızda , savaşmadan kazanacağınız zaferler yanımızda olacaktır. 

En tanınmış otacı hastalığı oluştuktan sonra gideren olduğu düşünülse de aslında en ünlünün  hastalığı meydana çıkmadan yok eden olduğu anlaşılacaktır. Milli savunma sanayimizin bunu sağlayacaktır inancımız sonsuzdur. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR